DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

TEB Bankamatikte Para Sıkışması Durumunda Ne Yapılmalıdır?

TEB Bankamatikte Para Sıkışması Durumunda Ne Yapılmalıdır?
28.08.2023
8
A+
A-

TEB Bankamatikte Para Sıkışması Durumunda Ne Yapılmalıdır? Banka müşterileri nakit işlemlerini gerçekleştirmek için şubeye gitmek yerine artık ATM’leri kullanıyor. Ancak ATM’ler zaman zaman kişileri mağdur edebilecek durumlar ortaya çıkarabiliyor. Bu durumlardan bir tanesi de para sıkışması. TEB bankamatikte para sıkışması başta olmak üzere pek çok banka ATM’sinde bu durum görülebiliyor.

ATM’de Sıkışan Para Ne Zaman Hesaba Geçer?

ATM’de para sıkışması, parayı yutma, eksik para vermesi gibi sorunlar sıkça karşılaşılan sıkıntılar arasındadır. Mağdur olmamak adına yapmanız gereken ilk şey ATM’nin başından ayrılmamak ve müşteri hizmetlerini aramaktır. Hangi saatte hangi işlemi yaptığınıza dair müşteri hizmetlerini bilgilendirmelisiniz. Hatta bazı durumlarda dilekçe yazmanız bile gerekebilir. ATM kameraları incelendikten sonra herhangi bir sorun olmaması halinde ücretiniz 7 iş günü içinde hesabınıza yatırılacaktır. Aynı durum TEB bankamatikte para sıkışması için de geçerlidir.

TEB Bankamatikte Para Sıkışması Durumunda Paramı Hangi Şubeden Alırım?

TEB ATM’de sıkışan parayı geri almak için bankaya geç kalmadan müracaat etmelisiniz. Başvurunuzun ardından ATM’nin hangi TEB şubesine bağlı çalıştığı tespit edilir. Eğer sorun bankanın önündeki ATM’de gerçekleştiyse paranızı o bankadan almalısınız. Sorunu yaşadığınız ATM banka şubesine bağlı değilse çağrı merkezi görevlisi ATM’nin hangi şubeye bağlı olduğunu öğrenerek size bildirir. Sonrasında çağrı merkezinin yönlendireceği adımları takip ederek paranızı şubeden gidip alabilirsiniz.

TEB ATM’nin Para Yutmaması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

TEB ATM’sinin para yutmaması için birtakım unsurlara dikkat etmek gerekir. Öncelikle ATM para haznesine yatırdığınız paranın hasarsız olduğuna emin olmalısınız. TEB ATM’leri katlanmış, bükülmüş ve yırtılmış para kabul etmemektedir. Bu da paranın sıkışmasına yol açmaktadır. Bununla birlikte paranızı TEB ATM para bölmesine düz ve dik bir şekilde yerleştirmelisiniz. Katlanmış para da bankamatiğe sıkışabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.