DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Cepbank Nedir? Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Cepbank Nedir? Cebe Havale Nasıl Yapılır?
12.01.2022
5
A+
A-

Cebe havale, son zamanlarda giderek popülerleşen cepbank banka müşterisi olmayan kişilerin en sık tercih ettiği para transfer yöntemlerinden biri. Düşük transfer ücretlerine sahip olması, gizlilik sağlaması ve tüm atmlerden para çekilebilmesi sayesinde birçok kişi para transfer işlemlerini cebe havale ile yapıyor. Bu sayede alıcı her bankada bulunan kartsız işlemler menüsünden cepbankı ona gönderilen parayı kolayca çekebiliyor.

Cebe havale ile para gönderme oldukça kolay bir yöntem olması bu yöntemin bu kadar popüler olmasının en büyük nedenlerinden biri. Eğer siz birisine cepbank ile para yollamak istiyorsanız bunun için internet şubesinden veya mobil uygulamadan cepbank emri oluşturmanız yeterli olacak. Peki detaylı tanımı ile cebe havale nedir ve cebe havale nasıl yapılır?

Cepbank Nedir?

Cebe havale olarak bilinen cepbank, banka hesabı olmayan kişilerin cep telefonu numarasına gönderilen bir kod ile atmlerden para çekebilmesini sağlayan bir para transferi yöntemidir. Bu sayede hiçbir bankada hesabı olmayan birisi bile herhangi bir atmden cepbank ile para çekebilir. Cebe havale ile para transferi yapabilmek için göndericinin telefon numarasına sahip olması yeterlidir. Cepbank emri oluşturduktan sonra genellikle 5 dakika içerisinde işleme alınır ve alıcıya parayı çekebilmesi için sms ile bilgilendirme yapılır.

Cebe havale yapabileceğiniz bankaların listesi aşağıdadır.

  • Garanti Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Halk Bankası
  • TEB
  • Finansbank
  • Enpara
  • İNG Bank
  • Denizbank
  • İş Bankası
  • Akbank
  • Kuveyt Türk

Cebe havale işlemi yapıldıktan sonra alıcının telefonuna bir sms şifresi ulaşır ve bu sms şifresini atmye giderek cepbank menüsüne girmesi gerekmektedir. Eğer 24 saat içerisinde şifreyi kullanmaz ise süresi dolar ve artık o telefon numarası yapılan cebe havale çekilemez duruma gelir. Eğer para çekimi sağlanmak isteniyor ise yeniden cebe havale transferi yapılmalıdır. Cebe havale nedir sizinle paylaştık, peki nasıl yapılır?

Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Cepbank yapabilmek için göndericinin bir banka müşterisi olması gerekmektedir. Banka hesabının kayıtlı olduğu online şubeye giriş yaparak para transferleri menüsünen “CEPBANK” seçeneği seçilerek cebe havale işlemi yapılabilir. Cepbank seçtikten sonra ilerle diyerek bir sonraki adıma geçebilir ve bu ekranda cebe havale yapmak istediğiniz kişinin cep telefonunu yazabilirsiniz. Bir sonraki adımda gönder dediğinizde işlem tamamlanmış olacak ve cepbank işleminiz başarıyla gerçekleşmiştir mesajı ile karşılaşacaksınız. Bu adımlar Ziraat, Garanti, Halkbankası ve Vakıfbank dahil tüm bankalarda aynı şekilde yapılmaktadır..

Cebe havale işleminin tamamlanabilmesi için alıcı kişinin cep telefonuna bir sms gönderilir ve bu smste cepbank şifresi yer almaktadır. Para transferi yapılan tüm atmlerden sms ile belirtilen cepbank şifresi girilerek gönderilen para çekilebilmektedir.

Cepbank Nasıl Çekilir?

Cebe havale ile gönderilen parayı çekebilmek için kullanabileceğiniz 2 farklı yöntem mevcuttur. Eğer size cepbank yapılan bankanın müşterisi iseniz para transferleri menüsünden cebe havale ekranına gelerek burada cebe yapılan havaleyi çekme alanından paranızı çekebilirsiniz. Açılan ekranda telefon numaranızı ve sms ile size gelen şifreyi girdikten sonra size gönderilen parayı direk banka hesabınıza çekebilirsiniz. Buna dair aşağıda paylaştığımız görsel atmden nasıl cebe havale çekebileceğinize dair ipucu olacaktır.

Cebe havale nasıl çekilir öğrenmek isteyenlerin kullanabileceği bir diğer yöntem ise banka müşterisi olmayanlar için geçerli. Telefon numaranıza gelen smste size para transferinin hangi bankadan yapıldığı yazmaktadır. Cepbank çekim işlemini sadece o bankada yapabilmektesiniz. Yani size Ziraat bankası ile gönderildi ise Ziraat atmlerinden , Garanti, İş bankası, TEB, Halkbank veya Vakıfbank gibi farklı bankalardan gönderildi ise cebe havale çekim işlemini aynı bankanın atmlerinden yapabilirsiniz. Bu yüzden bankanın atm noktasına giderek kartsız işlemler menüsünden para çekme işlemleri ve ardından cepbank ile para çekme tuşlarına basarak para çekme sayfasına ulaşabilirsiniz. Bu ekranda sizden tc kimlik numarası, cepbank yapılan telefon numarası ve gönderilen para miktarı gibi bazı bilgiler istenmektedir. Bu verileri doğru bir şekilde yazarak cepbank ile çekim yapabilirsiniz.

Cepbank Limitleri Ne Kadar?

Cepbank limitleri pandemi nedeni ile günümüzde 2.500 liraya yükseltilmiş olsa da bu sürecin atlatılması ile tekrar eski seviyesine geri dönecektir. Bankaların ortak olarak belirlediği sabit bir cebe havale limiti yoktur ve her banka kendi müşterilerinin yapabileceği para transfer limitini müşteriye özel olarak belirlemektedir. Yani bu demek oluyor ki Ziraat Bankası müşterisi Ahmet 500 TL cepbank yapabiliyorken yine Ziraat müşterisi Buse 2.000 TL cebe havale yapabilmektedir.

Genel olarak bankaların cepbank limiti ortalaması 1.000 TL’dir ve bu limit günlük toplam limit olarak belirlenmektedir. Eğer bu limitin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız bankanızın müşteri hizmetleri ile görüşerek cepbank limiti arttırma isteğinizi paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.