DOLAR
34,0761
EURO
38,0728
ALTIN
2.834,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İBB Anne Bebek Destek Paketi Başvurusu ve Başvuru Sorgulama

İBB Anne Bebek Destek Paketi Başvurusu ve Başvuru Sorgulama
10.07.2024
38
A+
A-

Anne bebek desteği, anne bebek yardımı nedir, anne bebek yardımı nereden alınır, İstanbul Büyükşehir Belediye anne bebek desteği  başvurusu, Anne Bebek Destek başvuru sonucu gibi  soruların tüm cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Anne Bebek Desteği Nedir ? Nereden Başvuru Yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan sosyal yardımlardan biri de anne bebek Yardımıdır. Anne bebek yardımı ile anneler; çocuklarının mama, bez ve ıslak mendil gibi temel bebek ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılayabilir duruma gelmektedirler. Yoksul ve muhtaç ailelere yönelik planlanarak uygulamaya geçirilen anne-bebek yardımı doğrultusunda annelerin İstanbulkart’larına bazı hayırseverler tarafından bağışlanan yardım parası da yatırılmaktadır.

Yeni doğum yapan anneler; bu yardım parasını bebeklerinin ve çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli olacağa sahip olabilmektedir. İBB tarafından yapılan bu anne bebek yardımı kapsamında annelerin İstanbulkart’larına hayırseverler tarafından yatırmakta olan yardım parasının miktarı ise ihtiyaç sahibi olan ailenin sahip olduğu bebek ve çocuk sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir.

İBB Anne-Bebek Yardımı Ne Demek ?

İBB’ nin annelere Anne-Bebek Destek Paketi ve Yeni Doğan Destek Paketi olacak şekilde 2 yardım türü olarak sunduğu yardımların genel adıdır.

Bu yardımları aşağıdan detaylı olarak öğrenmeniz mümkündür;

İBB Yeni Doğan Destek Paketi Başvurusu 

Yeni Doğan Destek Paketi kapsamında bu pakete başvurmakta olan annelere bebek bezi, bebek maması, bebek beşiği, ıslak mendil gibi özellikle yeni doğan bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik malzemelerin yer aldığı bir hediye paketi sunmaktadır. Hediye paketi; aileye beşik içerisinde teslim edilerek minik bir jest yapılmaktadır.

Yeni Doğan Destek Paketi Başvuruları; annelerin bağlı olundukları ilçe belediyesinden ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gidilerek, yapılabilmesi mümkündür. E-devlet üzerinden de bu yardıma ihtiyaç sahipleri başvurabilir ve gerekli uygunluk durumlarını öğrenebilirler.

İBB Anne-Bebek Destek Paketi Hakkında

Anne-Bebek Destek Paketine başvurmak isteyen kişilerin öncelikle Yeni Doğan Destek Paketi’ne başvurmaları gibi bir şart öne sürülmüştür. Yeni Doğan Destek Paketi’ne başvuran veliler; İBB tarafından kayıt altına alınmaktadır.

Hayırsever vatandaşlar ise; İBB’ ye kayıtlı olan yoksul ve dar gelirli vatandaşlara Askıda Fatura Sistemi üzerinden anne-bebek destek paketi yardımı sağlamaktadırlar.

Yapılan yardımlar; İBB tarafından sistemde kayıtlı olan kişilerin İstanbulkart’larına yatırılarak, kişinin kendi ihtiyacına yönelik kullanması üzerine planlanır. İBB Anne Bebek Destek Paketi’nden İBB sosyal yardımlarından yararlanmakta olan, 0-3 yaş aralığında en az bir çocuğu olan kişiler faydalanabilmektir.

0-3 yaş aralığında 1 adet çocuğu olan kişilere hayırseverler 500 TL; 1’den çok yani en az 2 çocuğu olanlara ise 1000 TL yardım yapmaları ile bilinirler. Yapılan yardımlar; annelerin kişisel İstanbulkart hesaplarına yüklenmektedir.

Yardıma muhtaç anneler; İstanbulkart’larına yatırılan bu yardım parası ile İBB anlaşmalı marketlerden bebek bezi, bebek maması ve ıslak mendil satın alabilmektedir. Bebek bezi, ıslak mendil ya da bebek maması dışında farklı bir ürünü almalarına olanak sağlanamamaktadır.

Anne-Bebek Destek Paketi satın almak suretiyle annelere maddi anlamda yardımcı olmak ve onların bebeklerinin sağlıklı gelişimine yardımcı olmak adına sizlerde https://askidafatura.ibb.gov.tr/anne-bebek-destek linkini tıklayarak gönlünüzden desteği sağlayabilirsiniz. 500 TL ya da 1000 TL şeklinde bağışta bulunarak, annelere umut ışığı olabilir.

İBB tarafından öncelikli olarak pandemi dolayısıyla  başlatılan ‘Askıda Fatura’ projesi kapsamında yoksul ve dar gelirli vatandaşlara Anne Bebek yardımı dışında birçok yardımda gerekli durumlarda sağlanmaktadır. Mesela; ihtiyaç sahibi vatandaşlar; Askıya fatura bırakarak, ödemekte maddi anlamda oldukça zorlandıkları faturaların, hayırseverler tarafından ödenmesini sağlayabilme olacağına sahiptir.

İBB; bu noktada adeta yoksul ve dar gelirli vatandaşlar ile hayırseverler arasında bir köprü görevi görerek destek sağlamaktadır. Dar gelirli ve yardıma muhtaç vatandaşlar; başlatılan proje dahilinde Anne-Bebek Destek Paketinden ayrıca, Eğitim Destek Paketine ve Aile Destek paketine de başvurabilirler. Askıda Fatura Projesi kapsamında yararlanabileceğiniz sosyal yardımlarla ilgili detaylı bilgi edinmek adına  https://askidafatura.ibb.gov.tr/ linkini tıklayabilir ve dilediğiniz soruların cevabına ulaşabilir.

İBB Anne Bebek Yardım Başvurusu Hakkında

İhtiyaç sahipleri; İBB Anne-Bebek Destek Paketine online platformlar üzerinden olmak üzere Askıda Fatura sistemi ile ne yazık ki başvuru sağlayamamaktadır. Bu yardım; öncelikle halihazırda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal yardım alanlara, dolayısıyla kaydı olan kişilere yapılması mümkündür. Bu sebeple de ileride bu yardımı almak isteyen annelerin bizzat İstanbul Büyükşehir Belediyesine veya bağlı oldukları ilçe belediyesine giderek, başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Ön başvuru işleminizi gerçekleştirmek için, Anne Bebek Yardım başvurusu için belediye tarafından talep edilen belgeleri öğrenmek üzere ALO 153 İstanbul Beyaz Masa numarasını arayabilir, yetkili kişiler tarafından detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ön başvurunuzu e-devlet üzerinden TC kimlik no ve e-devlet şifre bilgilerinizi girerek tamamlamanız mümkündür.

Bu aşamada hem Yeni Doğan Bebek Paketi yardımına hem de Anne-Bebek Destek Paketi yardımına başvurabilmeniz için olanak sağlanmaktadır.

E-devlet üzerinden bu yardıma başvurmak üzere https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkini tıklayarak, sizden istenen bilgileri doldurarak işleminiz tamamlayabilirsiniz.

Sonrasında ise Uygulamaya Git butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan yeni sayfada başvurmak istediğiniz belediyeyi seçerek ilerlemesiniz. Sonraki aşamada sosyal yardım başvuru formunu detaylı bir şekilde doldurmalı, son olarak ise sayfanın altında bulunan ‘sosyal yardım türleri’ arasından Yeni Doğan Bebek Paketi’ yardımına başvuruda bulunmalısınız.

Dilerseniz; gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı, giysi yardımı, eşya yardımı gibi İBB’ye ait olan tüm diğer sosyal yardımlar ulaşmak amacıyla aynı form üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İBB Anne-Bebek Paketi Başvuru Formu

Gerek Yeni Doğan Bebek Paketi olsun, gerekse Anne-Bebek Destek Paketi ile ilgili başvurularına özel olan herhangi bir başvuru formu bulunmamaktadır. Bu yardım türüne başvurmayı düşünen kişilerin belediyeye gittiklerinde sosyal yardım başvuru formunu doldurmaları gerekliliği bulunur.

Sosyal yardım başvuru formundaki ‘Yeni Doğan Bebek Paketi’ seçeneğini işaretleyenler için, başvurularını gerçekleştirmiş olarak ifade edilirler.

Bunun dışında e-devlet sosyal yardım başvuru formunda da başvuru sahiplerinin ‘Yeni Doğan Bebek Paketi’ seçeneğini işaretlemeleri gerektiğinin altını çizmek isteriz.

Sosyal yardım başvuru formunda başvuru sahibinin mevcut mesleğine, aylık kazancına, kaç çocuğunun olduğuna, hane halkı kişi sayısına ve  hane halkı aylık ortalama kazancına dair birçok soruyu yanıtlamasının yanında doğru yanıtlaması gerekir.

İBB; başvuru formunda başvuru sahibi tarafından paylaşılan bilgiler doğrultusunda yardım edeceği hanelere ve annelere karar vermektedir. Bu sebeple de ihtiyaç sahiplerinin formda doğru bilgiler paylaşmaları, belediyeyi hiçbir şekilde yanıltmamaları gerekir aksi takdirde idari yaptırımlara maruz kalırlar.

İBB; başvuru formunda paylaşılan bilgilerin doğru olup olmadığını araştırmasının ardından ve soruşturma aşamasında olan kamu kurumlarından da yardım alma suretinden sonra Yeni Doğan Bebek Paketi yardımına başvuran kişilerin ikametgah adreslerine bir inceleme komisyonu yollamak bilgilerin teyidi sağlanmaktadır. Çoğunlukla zabıta görevlilerinden oluşan bir inceleme komisyonu; ailenin sosyo-ekonomik durumuna ve başvuru formunda paylaştıkları bilgilerin doğruluğuna dair olumlu ya da olumsuz bir rapor hazırlıyor.

İBB değerlendirme kurulu ise; bu raporu da inceledikten sonra en muhtaç kişilere öncelikli olarak yardımcı olarak süreci yönetmektedir.

İBB Anne Bebek Paketi Başvuru Sorgulama

2024 yılına ait İBB Anne Bebek Paketi Başvuru Sorgulaması için, Dar gelirli ve yoksul vatandaşlar; yeni doğan bebekleri ve 0-3 yaş aralığındaki çocukları için başvurularının yanı sıra Yeni Doğan Destek Paketi sonuçlarını da belediyeyi arayarak ya da ALO153 Beyaz Masa’ dan öğrenebilmeleri konusunda çeşitli imkanlara sahiptirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.