DOLAR
34,1093
EURO
38,1278
ALTIN
2.866,92
BIST
9.919,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Aydın Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı Başvurusu

Aydın Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı Başvurusu
A+
A-

Aydın Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı Başvurusu; Aydın il sınırlarında ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik ayni ve nakdi yardım çalışmalarınaa hız kesmeden devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi; yoksul ailelerin bebeklerinin sağlıklı gelişimini desteklemek adına bu ailelere her ay süt yardımında bulunuyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin süt yardımına 0-6 yaş aralığında çocuğu olan ebeveynler, başvurabiliyorlar.

Süt yardımı, başvuru sahibi ailenin muhtaçlık durumuna göre her ay olabileceği gibi yılda birkaç seferli de olabiliyor.

Düzenli süt yardımı almaya hak kazanan başvuru sahiplerinin ev adreslerine her ay süt paketleri teslim ediliyor.

Aynı zamanda Aydın Büyükşehir Belediyesi; her yıl 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nde okul çağındaki yani gelişim çağındaki çocuklara süt dağıtıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, zaman zaman Atatürk Meydanı’nda stant açarak, bu stantlarda da yoksul vatandaşların çocuklarına ücretsiz süt dağıtabiliyor.

Bu yazımızda kısaca Aydın Büyükşehir Belediyesi süt yardımı başvurusu nasıl yapılır? Aydın Büyükşehir Belediyesi süt yardımı kimlere verilir? vb. konuyla ilgili olarak en çok merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

0-6 yaş aralığındaki çocukları için düzenli olarak süt yardımı almak isteyenler; Aydın Büyükşehir Belediye binasına ya da bağlı oldukları ilçe belediyesi binasına giderek, burada yardım başvuru formu doldurup, süt yardımına ve belediyenin diğer tüm ayni ya da nakdi yardımlarına başvurabiliyorlar.

İhtiyaç sahipleri; Aydın’daki sosyal hizmetler merkezlerine ya da müdürlüklerine giderek de süt yardım başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

Ön başvurular ise e-devlet platformu üzerinden yapılabiliyor.

Vatandaşlar, e-devlet platformu üzerinden belediyenin kırtasiye yardımı, kuru gıda yardımı, odun ve kömür yardımı, para yardımı, giysi yardımı, hasta bezi ve havalı yatak yardımı vb. diğer yardımlarına da başvurabiliyorlar.

E-devlet platformu üzerinden süt yardım ön başvurularınızı gerçekleştirmek için hemen https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklayabilirsiniz.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı Kimlere Verilir?

Aydın Büyükşehir Belediyesi süt yardımı, işsiz ve gelirsiz vatandaşların yanı sıra muhtaçlık sınırının altında yaşayan yani hane halkı kişi başı aylık net kazancı, güncel asgari ücretin 1/3’ünün altında olan vatandaşlar için de veriliyor.

Eşi vefat etmiş, eşinden boşanmış ya da eşi cezaevine girmiş olan gelirsiz ve muhtaç dul kadınlar; bebekleri için süt yardımına başvurabiliyorlar.

Süt yardımı, 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için alınabiliyor.

Engelli ya da kronik hastalığı yüzünden çalışamayanlar, işsiz vatandaşlar, dar gelirli vatandaşlar, şehit, gazi ve muhtaç asker yakınları; süt yardımı alabiliyorlar.

Lakin muhtaçlık sınırının altında yaşıyor olmalarına rağmen kendisi üzerine veya hane bireylerinden biri üzerine değerli menkul veya gayrimenkul mevcut olan vatandaşlar; Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yoksul aile çocuklarına yönelik olan süt yardımına başvuramıyorlar.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı Başvuru Formu

Çocukları için süt yardımı almak isteyenlerin süt yardımına başvurmak için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne, sosyal hizmet merkezlerine ya da sosyal hizmet müdürlüklerine gittiklerinde süt yardımı başvuru formu doldurmaları gerekiyor.

Bu form; başvuru sahibinin mesleğine, aylık kazancına, hanede kaç tane çocuğu olduğuna, hanede başka çalışan olup olmadığına, adres ve iletişim bilgilerine yönelik sorular içeriyor.

Bu sorular doğrultusunda belediye, başvuru sahibinin muhtaçlık sınırının altında yaşıyor olup olmadığını tespit ediyor.

Belediye, gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahibinin muhtaç olup olmadığına dair karar vermek adına başvuran kişinin ikametgah adresine bir inceleme komisyonu gönderebiliyor.

Bu komisyon, süt yardımına başvuran ailenin muhtaçlık durumunu değerlendirip, ailenin sosyo-ekonomik durumuyla ilgili bir rapor hazırlıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi değerlendirme kurulu; süt yardımı başvurularını değerlendirdikten sonra başvuruların olumlu veya olumsuz sonuçlarını, süt yardımına başvuran Aydınlı ihtiyaç sahibi ebeveynlere sms yoluyla iletiyor.

Yardım dahilinde süt paketleri, başvurusu kabul edilen ihtiyaç sahiplerinin ikametgah adreslerine teslim ediliyor.

Süt yardımı almak isteyen vatandaşların başvuru formunda güncel adres ve iletişim bilgilerini paylaşmaları gerekiyor.

Belediyenin süt yardımından alabilmek adına muhtaçlık sınırının altında yaşamamalarına rağmen kendilerini muhtaç ve yoksul beyan eden ve düzenli olarak yardım alan kötü niyetli vatandaşlar;  sonradan durumun belediye tarafından fark edilmesi üzerine cezai yaptırım olarak aldıkları yardımın güncel karşılığını faiziyle ödemek zorunda kalıyorlar.

Ödeme yapmayanlar ise Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından mahkemeye veriliyorlar.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı için Gerekli Belgeler

Daha önce belediyede hane başvuru kayıt formu doldurmamış olan vatandaşların öncelikle bu formu doldurmaları gerekiyor.

Süt yardımına başvuran vatandaşların teslim etmeleri gereken belgeleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Başvuru sahibine ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Aile bireylerine at TC kimlik kartı fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İkametgah belgesi
  • Ev kira sözleşmesi
  • Hane bireylerine ait SGK’dan alınması gereken gelir belgesi ya da gelirsizlik belgesi
  • Hane bireylerinin mal beyanlarına ilişkin belgeler
  • Muhtarlıktan alınabilen fakirlik belgesi

Süt yardımına başvuran kişilerin yukarıdaki belgelerin yanı sıra özel durumlarına dair bazı belgeleri de teslim etmeleri gerekli olabiliyor.

Hanedeki engelli bireyler için mutlaka engelli belgesi; dul kadınlar için vefat eden eşlerine dair ölüm belgesi; kronik hastalar için hastalıklarıyla ilgili tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık kurulu raporu teslim edilmesi gerekiyor.

Vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni arayıp, teslim etmeleri gereken belgelerle ilgili olarak detaylı bilgi alabiliyorlar.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı Kaç Yaşına Kadar?

İhtiyaç sahibi aileler; 0-6 yaş aralığındaki çocukları için süt yardımı alabiliyorlar.

Her bir çocukları için süt yardımına başvurabiliyorlar.

Çocuklar, 6 yaşını doldurduğunda ise çocuklar için yapılan süt yardımı kesiliyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı Başvurusu Telefon Numarası

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 444 40 09 telefon numarasını arayarak, süt yardımı başvurusuna, başvuru için sizden talep edilen belgelere, başvuru şartlarına dair detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır?

Aydın Büyükşehir Belediyesi binasına giderek, burada başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Sosyal hizmet merkezine ya da sosyal hizmetler müdürlüğüne giderek de süt yardımına başvurabilirsiniz.

Ön başvurularınızı ise e-devlet platformu üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı Başvuru Sorgulama

Başvuru sonuçlarınızı öğrenmek adına Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 444 40 09 telefon numarasını arayabilirsiniz.

E-devlet başvuru ve sorgulama sayfası üzerinden de başvuru sonuçlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Süt yardımı başvuruları, belediye değerlendirme kurulu tarafından genellikle bir ya da iki hafta içerisinde sonuçlandırılıyor.

Yoğunluk halinde ise başvuruların sonuçlandırılması birkaç aya kadar uzayabiliyor.

Süt yardımının süreli mi yoksa birkaç seferli mi olacağı; başvuru sahiplerinin formda paylaştıkları bilgiler ve teslim ettikleri belgeler doğrultusunda kararlaştırılıyor.

Aynı zamanda yardımların sürekliliği üzerinde belediyenin bütçesi de belirleyici oluyor.

Gerçek anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak yardım yapılabiliyor.

Vatandaşlara süt yardımının yanı sıra, gıda ve erzak yardımı, kömür ve odun yardımı, giysi yardımı, çocuklar için mama ve bez yardımı vb. diğer yardımlar da yapılabiliyor.

Bu yazımızda Aydın Büyükşehir Belediyesi süt yardımına dair en çok merak edilen soruları yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de belediyenizden süt yardımı alıyorsanız ya da bu yardıma başvurmayı düşünüyorsanız; konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli takipçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.