DOLAR
34,0756
EURO
38,0651
ALTIN
2.834,29
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Tunceli Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama

Tunceli Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama
28.07.2024
27
A+
A-

Tunceli Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama; Tunceli Belediyesi yardım başvurusu, yeterli düzeyde geliri olmayan ya da birtakım nedenlerden dolayı hiç geliri olmayan Tunceli vatandaşlarına yaşam standartlarında geçim imkânı sunuyor. Bu bağlamda birçok belediyede olduğu gibi Tunceli Belediyesi de sosyal belediyecilik anlayışı güderek muhtaç ve yoksul ailelere yardım eli uzatarak Tunceli genelinde dayanışma ruhunu yaşatmaktadır.

Gıda yardımı başta olmak üzere eşya, para, kıyafet ve benzeri gibi yardımlar yapan Tunceli Belediyesi yardım başvurusu sayesinde ihtiyacı olan her vatandaş bu yardımlardan faydalanabilir. Bizler de Tunceli sınırları içinde yaşamını devam ettiren ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için bu rehberimizde yardım alabilmeleri için tüm aşamaları ve sosyal yardımları detaylı olarak aktarmaya çalıştık.

Tunceli Belediyesi Sosyal Yardımları Nelerdir?

Tunceli Belediyesi yardım başvurusu yapan her vatandaşın başvurularını detaylı ve itinalı bir şekilde inceleyerek gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlara en kısa sürede ihtiyaç duydukları yardımları ulaştırır ve böylece hayat standartlarını yükseltir.

Asgari düzeyin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan vatandaşlara para yardımı yapan Tunceli Belediyesi, aynı zamanda kira ve fatura desteği ile kıyafet yardımı, eşya yardımı ve yakacak gibi yardımlar da sağlar.

Tunceli Belediyesi’nin yaptığı sosyal yardımlar hasta, engelli, yaşlı ve kimsesiz vatandaşları da kapsıyor. Belediye ekipleri, yaşlı ve engelli olan kimsesi olmayan vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve yaşam standartlarını arttırmak için evde bakım ve temizlik gibi hizmetler ile para yardımı sunuyor. Ayrıca maddi yetersizliklerden dolayı eğitimi yarıda kesilmesi söz konusu olan öğrencilere de gerek kırtasiye gerekse eğitim bursu destekleri verilmektedir.

Tunceli Belediyesi yardım başvurusu yapan engelli vatandaşlar da bu sosyal yardımlar kapsamında tıbbi ve medikal cihaz yardımı alabilmektedir. Ancak bu yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşların mutlaka kronik hastalığa sahip olması ve düşkün olması gereklidir.

Yeni bebek sahibi olan ve geçim sıkıntısı yaşayan aileler için bebek bezi ve bebek maması yardımları da sosyal yardımlar kapsamındadır. Tunceli Belediyesi’nin sosyal yardımlar alanı oldukça geniştir. Tüm bu sosyal yardımların yanı sıra aynı zamanda erzak yardımı yapılırken diğer yandan evinin tadilata ihtiyacı olan düşkün vatandaşların evleri belediye tarafından tadilat edilmektedir.

Deprem, yangın ve sel gibi doğal afetlerde mağdur olan vatandaşlara da her zaman el uzatan Tunceli Belediyesi, tüm bu sosyal yardımlar sayesinde il sınırlarındaki muhtaç vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflemektedir.

Tunceli Belediyesi Yardım Kimlere Verilir?

Tunceli Belediyesi yardım başvurusu yapabilmek için aranan temel şart; Tunceli ili sınırları içinde yaşıyor olmaktır. Bu nedenle de Tunceli Belediyesi yardımları il sınırları içinde yaşayan ve diğer şartları da karşılayan vatandaşlara verilir.

Tunceli il sınırları içinde yaşayan; kronik hastalar, yetim ve öksüzler, kimsesizler, yaşlılar, engelliler, muhtaç olan dul kadınlar, geliri olmayan dar gelirli vatandaşlar, şehit ve gazi yakınları ile afetzedeler Tunceli Belediyesi’nin hem maddi hem de ayni yardımlarından faydalanabilmektedir.

Düzenli işi ve dolayısıyla da düzenli geliri olmayan, hane geliri kişi başı aylık asgari ücretin 1/3 oranının altında olan kişiler bu yardımlarda öncelikli grubu oluşturur. Ancak bu kişiler Tunceli Belediyesi yardım başvurusu yapmadan önce mutlaka mevcut muhtaçlık durumlarını gerekli belgeler ile belediyeye ispat etmek durumundadır. Bu belgeler engellilik sağlık raporu, muhtarlıklardan alınan fakirlik belgesi ya da SGK dökümü gibi resmî belgelerdir. Yapılan başvurulara ve vatandaşların muhtaçlık durumuna göre belediyenin başvuru sırasında talep ettiği belgeler ve vatandaşlara verilecek yardımlar da farklılık gösterebilir.

Eğer bir vatandaş eğitim ve kırtasiye yardımı için Tunceli Belediyesi yardım başvurusu yapacak ise bu durumda öğrenci belgesinin yanı sıra aynı zamanda fakirlik belgesini de istenen evraklara eklemek durumundadır. Dolayısıyla da başvuru öncesinde vatandaşların mutlaka gerekli belgeler konusunda detaylı bilgiyi belediye yetkililerinden alması gereklidir.

Tunceli Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tunceli Belediyesi yardım başvurusu iki farklı şekilde yapılabilir. Eğer Tunceli Belediye binasına yakınsanız ya da kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilecek iseniz doğrudan belediyeye giderek başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tunceli Belediye binasına gidemeyenler için ise belediye, e-devlet online başvuru alternatifini sunuyor. E-devlet üzerinden başvuru yapmak isteyenler https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linki üzerinden doğrudan e-devlet sistemine giriş yaparak başvuru sayfasına yönlendirilir. Bu sayfada başvuru formunu online olarak doldurarak Tunceli Belediyesi yardım başvurusu işlemlerinizi kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

Tunceli Belediyesi Yardım Başvuru Formu

Neredeyse her belediye gibi sosyal belediyecilik anlayışını elden bırakmayan Tunceli Belediyesi; bu anlayışı doğrultusunda il sınırları içinde yaşayan hasta, engelli, kimsesiz, yaşlı ve muhtaç vatandaşlara birçok farklı sosyal yardım desteği sunar. Ancak bu yardımlardan faydalanabilmek için başvuru yapmak ve başvuru sırasında Tunceli Belediyesi yardım başvuru formu doldurmak gereklidir.

Tunceli Belediyesi yardım başvurusu sırasında doldurulan başvuru formunda başvuran kişinin ve hanesindeki diğer kişilerin eğitim, sağlık ve gelir düzeyi gibi birçok bilgisi yer almaktadır. Bu bilgilerin güncel ve eksiksiz olması değerlendirmenin de daha doğru ve hızlı olmasını sağlayacaktır.

Başvuru sırasında bilgileri güncel, doğru ve eksiksiz olarak beyan etmeyen vatandaşlara ise cezai işlemler uygulanıyor. Tunceli Belediyesi ise tahsil ettiği bu cezaları, yine yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara yardım eli uzatmak için kullanmaktadır.

Tunceli Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama

Tunceli Belediyesi yardım başvurusu sorgulama işlemleri için başvuru yapan her vatandaşlar doğrudan belediyeyi arayarak sorgulama taleplerini iletebilir. Ayrıca online başvuru yapılan https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linki üzerinden de aynı şekilde online sorgulama işlemleri yapmak mümkündür.

Tunceli Belediyesi, sorgulama işlemlerinize bizzat gayet açık ve hızlı bir şekilde cevap veriyor olsa da başvuru yapan vatandaşlar unutmamalıdır ki; başvuruların her birisi online sistemler üzerinden teyit edildiğinden değerlendirme süreci 4 haftaya kadar sürebilmektedir.

Tunceli Belediyesi Yardım Başvurusu Telefon Numarası

Tunceli Belediyesi yardım başvurusu yapmak, yardımlar hakkında bilgi almak, başvuru için gerekli evrakları öğrenmek için Tunceli Belediyesi’ne 0428 212 13 27 numaralı telefon hattından ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu numara üzerinden ulaşım sağladığınızda belediye yetkilileri tüm soru ve görüşlerinizi kısa sürede yanıtlamaktadır.

Tunceli Belediyesi Gıda Yardımı

Tunceli Belediyesi’nin muhtaç vatandaşlara en fazla yaptığı yardımların başında Tunceli Belediyesi gıda yardımı gelir. Gıda yardımı kolileri içerisinde ailenin bir aylık beslenme ihtiyacını karşılayacak olan makarna, pirinç, bulgur, mercimek gibi kuru gıdaların yanı sıra çay, şeker gibi temel ihtiyaçlar da bulunur.

Belediyeden gıda yardımı almak isteyen vatandaşların da Tunceli Belediyesi yardım başvurusu yapmaları gerekir.

Tunceli Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Tunceli Belediyesi gıda yardımı başvurusu yapmak için de tıpkı belediyenin diğer maddi ve ayni yardımları alabilmek için olduğu gibi başvuru formu doldurmanız gerekecektir. Ayrıca belediyeden gıda yardımı alabilmek için e-devlet üzerinden de ön kayıt ve başvuru yapabilmeniz mümkündür.

Gıda ve erzak yardımlarını düzenli olarak almak isteyen vatandaşlar, başvuru formunun alt kısmında yer alan sosyal yardımlar bölümünden “Gıda ve Erzak Yardımı” seçeneğini mutlaka işaretlemelidir. Eğer aynı zamanda başka yardımlara da başvuru yapmak isterler ise o halde aynı başvuru formunda o yardımları da işaretleyerek tek form ile birden fazla yardıma başvuru yapabilirler.

Tunceli Belediyesi Yardım Kolisi

Tunceli Belediyesi, maddi güçlük çeken vatandaşların mutfak giderlerine katkı sağlayabilmek için yardım kolisi dağıtımı yapmaktadır. Yardım kolisi almak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, başvurularını belediyeye başvuru kanalları ile yapabilmektedir.

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde dağıtılan yardım kolisi almak isteyen vatandaşlar, doğrudan Alo 153 hattı üzerinden de taleplerini iletebilmektedir.

Tunceli Belediyesi Yardım Parası

Tunceli Belediyesi, zaman zaman yardıma gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlara tek seferlik yardım parası verir. Tunceli Belediyesi’nden yardım parası almak isteyenlerin de tıpkı diğer sosyal yardımlarda olduğu gibi ilgili mercilere başvuru yapması şarttır.

Tunceli Belediyesi yardım başvurusu yapan ve başvurusu olumlu olarak değerlendiren vatandaşlar, belediyeden yardım parası alabilmektedir.

Tunceli Belediyesi Süt Yardımı

Tunceli Belediyesi, yeni bebeği olan ya da gelişim çağında çocuğu olan muhtaç ailelere süt yardımı desteği verir. Süt yardımı almak isteyen ve yardım talebini belediyeye iletmek isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar 0 428 212 13 27 numaralı hat üzerinden belediyeye süt yardımı taleplerini iletebilmektedir.

Değerlendirme sonucunda olumlu sonuçlanan başvuru sahiplerine geri dönüş yapılarak süt yardımı dağıtımlarına en hızlı şekilde belediye yetkilileri tarafından başlanmaktadır.

Tunceli Belediyesi Maddi Yardım

Sosyal güvencesi olmayan, geliri olmayan vatandaşlara Tunceli Belediyesi’nin sunduğu sosyal yardımlardan birisi de maddi yardımdır. Tunceli ili içerisinde yaşayan ve maddi yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar Alo 153 hattı üzerinden ya da bizzat belediyeye giderek başvuru yaparak maddi yardım alabilmektedir.

Başvurular, belediye tarafından titizlikle incelenir. İnceleme ve değerlendirmeler sonrasında uygun görülen vatandaşlara belediye tarafından iletişime geçilir ve maddi yardımlar bu ailelere ulaştırılır.

Tunceli Belediyesi Sosyal Yardım Kartı

Sosyal yardım kartı, birçok belediyede olduğu gibi Tunceli Belediyesi’nde de yardım amacı ile muhtaç vatandaşlara verilen alışveriş kartlarıdır. Başvuru yapan ve değerlendirmeler sonucunda uygun görülen vatandaşlara verilen sosyal yardım kartlarına belediye tarafından muhtaçlık seviyeleri doğrultusunda belirlenen miktarlarda para yüklenir.

Vatandaşlar bu kartlar ile geçerli olan marketlere giderek mutfak ihtiyaçlarını kendi istekleri doğrultusunda karşılayabilirler. Tunceli Belediyesi, sosyal yardım kartları ile vatandaşların mutfak masraflarını üstlenerek dayanışma ruhunu arttırmayı hedefler.

Sosyal yardım kartı alabilmek için Tunceli Belediyesi yardım başvurusu yapmak isteyenler belediye binasına giderek, Alo 153’ü ya da 0 428 212 13 27 numaralı hattı arayarak başvuru yapabilirler.

Tunceli Belediyesi Para Yardımı

Tunceli Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunduğu para yardımlarından faydalanabilmek için başvuru aşamalarını doğru bir şekilde yapmak ve formu güncel bilgilerle eksiksiz şekilde doldurmak büyük önem arz eder. Aksi halde başvuruların olumlu bir şekilde hızlı sonuçlanması mümkün olmayacaktır.

Para yardımı, belediye tarafından gerçekten paraya ihtiyacı olan ve itina ile seçilmiş vatandaşlara muhtaçlık seviyesine göre belirlenen miktarlarda verilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.