DOLAR
34,0888
EURO
38,0724
ALTIN
2.840,53
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

PTT Yardım Parası Sorgulama- TC NO ile E-Devlet Sorgulama Ekranı

PTT Yardım Parası Sorgulama- TC NO ile E-Devlet Sorgulama Ekranı
11.08.2024
6
A+
A-

PTT Yardım Parası Sorgulama- TC NO ile E-Devlet Sorgulama Ekranı 2024; Ülkemizde gerek belediyelere gerekse sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına sosyal yardım almak adına başvuran kişiler için yapılacak olan nakdi yardımlar, hak sahibi kişilerin PTT hesaplarına yatırılıyor.

Yani ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kendilerine en yakın PTT şubesine giderek, hesaplarına yatırılan yardım parasını çekebiliyorlar.

PTT hesaplarına kendilerine yardım yapan kurum tarafından yardım parasının yatırılıp yatırılmadığını ise önceden e-devlet platformu üzerinden görüntüleyebiliyorlar.

Bu yazımızda PTT yardım parası sorgulama işlemi nasıl yapılır? PTT yardım parası ne zaman yatar? vb. konuyla ilgili olarak en çok merak edilenleri yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

PTT Yardım Parası Nedir?

Belediyelere ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına para yardımı almak adına başvuran ve başvurusu kabul edilen ihtiyaç sahibi kişilerin PTT hesaplarına yatırılan devlet yardımına PTT yardım parası deniliyor.

TC Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne fakirlik maaşı almak adına başvuran ve başvurusu onaylanan kişilerin fakirlik maaşları da PTT hesaplarına yatırılıyor.

Belediyeler ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından yoksul aile çocukları için yapılan nakdi kırtasiye yardımı da ihtiyaç sahibi ailelerin PTT hesaplarına yatırılıyor.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, SED yardımı vb. yardımlar almak için başvuran ve başvurusu kabul edilen anneler de yardım ödemelerini kendi PTT hesaplarından çekebiliyorlar.

İhtiyaç sahibi vatandaşların PTT hesaplarına yatırılan en önemli yardımları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Belediyeler tarafından yapılan doğalgaz yardımı
  • Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından yapılan elektrik desteği
  • Belediyeler tarafından yapılan kira yardımı
  • Çocuklar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından yapılan SED, şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımı
  • TC Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yetimlere ve engellilere bağlanan fakirlik maaşı
  • Kırtasiye yardım ödemeleri
  • SSPE ve tüberküloz hastalarına sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından bağlanan aylıklar
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan pandemi sosyal destek ödemeleri
  • Dul ve yetim aylıkları
  • Engelli maaşı
  • 65 yaş üstü aylığı

Kısacası belediyeler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile TC Vakıflar Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kurum; yardımlarını ihtiyaç sahiplerinin PTT hesaplarına yatırıyor.

PTT Yardım Parası Kimlere Verilir?

PTT yardım paraları; sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına, belediyelere ya da TC Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne sosyal yardım almak adına başvuran kişilere veriliyor.

Bununla birlikte bazı yardım ödemeleri; yalnızca belirli şartları taşıyan kişilere veriliyor.

Örneğin;  sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından tüberküloz ya da SSPE hastalarına bağlanan aylığa yalnızca tüberküloz ya da SSPE hastaları başvurabiliyorlar.

Şartlı sağlık yardımı ödemeleri ise yalnızca 0-6 yaş aralığında çocuğu olan, hanesinde sigortalı çalışan mevcut olmayan anneler için yapılıyor.

Engelli maaşına en az %40 engel oranına sahip olan engelliler başvurabilirken; fakirlik maaşı sadece yetim çocuklara ya da engelli vatandaşlara bağlanıyor.

Kronik hastalar, engelli vatandaşlar, 65 yaş ve üstü yaşlılar, afetzedeler, eşi vefat etmiş ya da eşinden ayrılmış dul kadınlar, şehit ve gazi yakınları, muhtaç asker yakınları da belediyelere ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına para yardımı almak için başvurabiliyorlar.

Belediyeler ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, öncelikli olarak gelirsiz ve sigortasız yaşayan vatandaşlara para yardımında bulunuyorlar.

Hanesinde sigortalı çalışan mevcut olmayan kişilerin yanı sıra hane halkı kişi başı aylık ortalama kazancı, güncel asgari ücretin 1/3’ünün altında olanlar nakdi para yardımı alabiliyorlar.

Şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı ve SED yardımı; yalnızca hanesinde sigortalı çalışan bulunmayan, gerçek anlamda muhtaç olan kişiler için yapılıyor.

Doğalgaz yardımı, kira yardımı vb. yardımlardan ise muhtaçlık sınırının altında yaşayan tüm vatandaşlar yararlanabiliyorlar.

ALO153 Beyaz Masa hattını arayarak, belediyelerin hangi yardımlarından yararlanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatlarını arayıp, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımlarına dair ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

PTT Yardım Parası Nasıl Alınır?

Belediyelerden sosyal yardım parası almak isteyen vatandaşların ikametgahlarının bulunduğu yerdeki belediyeye, sosyal hizmetler müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı para yardımı almak isteyenler ise ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek, yardım parasına başvurabiliyorlar.

Vatandaşlar, belediyelerden para yardımı, kırtasiye yardımı vb. yardımlar almak için ön başvurularını e-devlet üzerinden de gerçekleştirebiliyorlar.

Belediye yardımlarına e-devlet üzerinden başvurmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklamaları gerekiyor.

TC Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne fakirlik maaşı almak için başvurmayı düşünen kişilerin ise ikametgahlarının bulunduğu yerdeki bölge müdürlüğüne gitmeleri veya kendilerinden talep edilen belgeleri posta yoluyla bölge müdürlüğüne göndermeleri gerekiyor.

Yoksul ve muhtaç vatandaşların yardım parası alabilmeleri için başvurularının başvurdukları kurum tarafından kabul edilip, onaylanması gerekiyor.

Başvurusu kabul edilen kişilerin yardım paraları, PTT hesaplarına yatırılıyor.

TC ile PTT Yardım Parası Sorgulama

Başvurusu kabul edilen ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlar, yardım ödemelerinin PTT hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-devlet platformu üzerinden görüntüleyebiliyorlar.

Belediyeler ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları başta olmak üzere birçok kurum; yardım ödemelerini vatandaşların PTT hesabına yatırıyor.

PTT hesabına yardım ödemesinin yatırılıp yatırılmadığını görüntülemek isteyen tüm vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama linkine tıklamaları gerekiyor.

PTT Yardım Parası Sorgulama Ekranı

Yukarıda bahsettiğimiz link üzerinden kolaylıkla PTT yardım parası sorgulama ekranına erişebilirsiniz.

TC kimlik no ve e-devlet şifre bilgileriniz ile ekranı görüntüleyebilirsiniz.

E-devlet şifreniz yoksa şifrenizi size en yakın PTT şubesinden alabilirsiniz.

PTT Yardım Parası Sorgulama Telefon Numarası

Yardım ödemelerinin hesabınıza yatırılıp yatırılmadığını öğrenmek adına 444 1 788 PTT Çağrı Merkezini arayabilirsiniz.

TC kimlik numaranızı müşteri temsilcisine söyleyerek, hesabınıza yatırılan bir yardım ödemesi olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

PTT Pandemi Parası Sorgulama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, e-devlet platformu üzerinden pandemi sosyal destek ödemesi başvurularını 2024 yılında da kabul etmeye devam ediyor.

Başvurusu kabul edilen kişiler, 1100 TL pandemi yardımı alabiliyorlar.

PTT pandemi sosyal destek ödemesine başvurmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, https://www.turkiye.gov.tr/ashb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu linki üzerinden başvurularını tamamlayabiliyorlar.

Başvuruların kabul edilip edilmediğini öğrenmek istediklerinde ise ALO183 ya da ALO144 Sosyal destek hatlarından birini arayabiliyorlar.

Başvuru sorgulama işlemi, https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linki üzerinden yapılabiliyor.

Vatandaşlar, pandemi yardımının PTT hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını görüntülemek istediklerinde ise https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama linkine tıklayabiliyorlar.

Pandemi sosyal destek ödemeleri de bu link üzerinden sorgulanabiliyor.

PTT Yardım Parası Sorgulama E-Devlet

PTT yardım parası sorgulama, e-devlet üzerinden sorgulanabiliyorlar.

Vatandaşlar; belediyeler, kaymakamlıklar, TC Vakıflar Genel Müdürlüğü ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından PTT hesaplarına para yatırılıp yatırılmadığını e-devlet üzerinden görüntüleyebiliyorlar.

Sosyal destek ödemeleri de e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

PTT Adıma Yatan Para Var mı?

PTT hesabınıza kurumlar tarafından herhangi bir paranın yatırılıp yatırılmadığını e-devlet platformu üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Alternatif olarak 444 1 788 PTT Çağrı Merkezi’ni 7/24 arayabilirsiniz.

PTT Yardım Parası Nasıl Çekilir?

Size en yakın PTT şubesine giderek, yardım ödemelerini çekebilirsiniz.

PTT ödemeleri yalnızca hak sahibine yapıldığından yanınızda giderken TC kimlik kartınızı götürmeyi asla unutmamalısınız!

PTT Yardım Paraları Ne Zaman Yatacak?

Yardım paralarının ihtiyaç sahibi vatandaşların hesabına ne zaman yatırılacağı, yardım yapan kurum tarafından değişiklik gösteriyor.

Engelli maaşı, yetim aylığı, SSPE ve dul maaşı gibi aylıklar; düzenli bir şekilde hak sahiplerinin hesabına yatırılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; vatandaşlarının TC kimlik no son hanelerine göre ödeme yapıyor.

Bu bağlamda ödemeler, genellikle ayın 24’ü ile 28’i arasında yapılıyor.

TC no son hanesi 0 olanlar ayın 24’ünde, 2 olanlar ayın 25’inde, 4 olanlar ayın 26’sında, 6 olanlar ayın 27’sinde, 8 olanlar ise ayın 28’inde hesaplarına yatırılan paraları çekebiliyorlar.

Belediyeler tarafından yardım ödemelerinin ne zaman yapılabileceği ise başvurulan belediyeye göre değişebiliyor.

Yani sabit bir gün bulunmuyor.

Belediyelerin nakdi yardımları, tek seferli olabileceği gibi ciddi anlamda yoksul kişiler için düzenli nakdi yardımlar da yapılabiliyor.

Bu yazımızda PTT yardım parası nasıl sorgulanır? sorusunu yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de kurumlardan nakdi yardım alıyorsanız, konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.