DOLAR
34,0213
EURO
38,0594
ALTIN
2.833,01
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
11.08.2024
1
A+
A-

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? İstanbul il sınırlarında ikamet eden yoksul ve dar gelirli vatandaşlar; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin para yardımından ve diğer yardımlarından yararlanmak için Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurabiliyorlar.

Vatandaşlar; Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne gidip, burada sosyal yardım başvuru formu doldurmak suretiyle büyükşehir belediyesinin para yardımının yanı sıra gıda yardımı, kömür ve odun yardımı, doğalgaz yardımı, giysi ve eşya yardımı vb. diğer yardımlarına da başvurabiliyorlar.

İstanbullu ihtiyaç sahipleri, Eyüpsultan ilçe sınırlarında bulunan ve İstanbul Beylerbeyi caddesindeki Edirnekapı sosyal hizmetler müdürlüğüne İstanbulkart isimli sosyal destek kartı başvurularını gerçekleştirmek adına da gidebiliyorlar.

Bu yazımızda kısaca Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü para yardımı başvurusu nasıl yapılır? Para yardımından kimler yararlanabilir? vb. konuyla ilgili olarak en çok merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İBB’nin para yardımından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, Eyüpsultan ilçesinin Beylerbeyi caddesindeki sosyal hizmetler müdürlüğüne gidip, kendilerinden talep edilen belgeleri yetkili kişilere teslim ederek ve burada sosyal yardım başvuru formu doldurarak, para yardımı başvurularını tamamlayabiliyorlar.

İBB’nin para yardımına dilerlerse e-devlet platformu üzerinden de kolaylıkla başvurabiliyorlar.

E-devlet üzerinden yapılan bütün başvurular, ön başvuru olarak kabul ediliyor.

Yani ön başvurusu kabul edilen ihtiyaç sahiplerinin gerekli belgelerle birlikte Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bizzat gitmeleri gerekiyor.

E-devlet platformu üzerinden İBB’nin para yardımına başvurmak için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkini tıklamalısınız.

Ardından ikametgahınızın bulunduğu yerdeki yani bağlı olduğunuz ilçe belediyesini işaretlemeli, yardım başvuru formunu doldurmalı ve işaretleyebileceğiniz sosyal yardım türleri arasından ‘belediye yardım parası(nakdi yardım) seçeneğine dokunmalısınız.

Dilerseniz; gıda ve erzak yardımı, kömür, odun yardımı vb. yardımlara da bu form üzerinden başvurabilirsiniz.

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Para Yardımı Başvuru Formu

İstanbullu tüm ihtiyaç sahiplerinin sosyal hizmetler müdürlüğüne gittiklerinde öncelikle sosyal yardım başvuru formu doldurmaları gerekiyor.

Bu form; muhtaç ve yoksul vatandaşların başvurabilecekleri tüm sosyal yardımları içeriyor.

Para yardımı almak isteyenler, formdaki belediye yardım parası(nakdi yardım) seçeneğini işaretleyerek, para yardımına başvurabiliyorlar.

Formda başvuru sahibine mesleğine, hanesinde bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısına, hanesindeki çalışan kişi sayısına, evliyse eşinin mesleğine kısacası aylık gelir ve giderlerine dair sorular soruluyor.

Bu sorular ile sosyal hizmetler müdürlüğü, muhtaç kişileri ve aileleri tespit ediyor.

Başvuru sahipleri tarafından teslim edilen belgeleri ve başvuru formunu inceleyip, değerlendirdikten sonra para yardımı yapacağı kişileri kararlaştırıyor.

Bu yüzden de gerek para yardımı gerekse İBB’nin sosyal destek kartı, gıda ve erzak yardımı vb. diğer yardımlarını almak isteyenlerin formda kendilerine yöneltilen soruları doğru yanıtlamaları gerekiyor.

Başvuru sonuçları, başvuru sahiplerine formda paylaştıkları iletişim bilgileri üzerinden iletildiğinden başvuru sonuçlarını zamanında öğrenmek isteyenlerin başvuru formunda güncel iletişim bilgilerini paylaşmayı da ihmal etmemeleri gerekiyor.

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Telefon Numarası

Sosyal hizmetler müdürlüğü yardımlarına, İBB para yardımından yararlanıp yararlanamayacağınıza, başvuru için gerekli belgelere ve başvuru şartlarına dair bilgi alabilmek adına Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne ait olan 0212 449 74 00 telefon numarasını arayabilirsiniz.

Alternatif olarak Eyüpsultan Belediyesi’ne ait olan 444 3 000 numarasını arayıp, yetkili kişilerden belediye yardımlarına dair ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

İBB yardımlarıyla ilgili kapsamlı bilgi almak adına dilerseniz ALO 153 İBB Beyaz Masa hattını da arayabilirsiniz.

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Para Yardımı Başvuru Sorgulama

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne giderek, para yardımına ya da diğer İBB yardımlarına başvuran kişiler, başvuru sonuçlarını e-devlet platformu üzerinden kolaylıkla görüntüleyebiliyorlar.

Başvuruların sonuçlanıp, müdürlük tarafından açıklanması, genellikle bir ay sürmekle birlikte başvurularda yoğunluk olması halinde bu süre daha da uzun olabiliyor.

E-devlet platformu üzerinden başvuru sonucunuzu görüntülemek için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkini tıklayabilirsiniz.

Ya da ALO153 Beyaz Masa hattını arayabilirsiniz.

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne ait telefon numarasını arayarak ya da müdürlüğe bizzat giderek de başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Para Yardımı Ne Kadar?

İBB tarafından ihtiyaç sahibi İstanbullu vatandaşlar için yapılan nakdi yardım miktarı, başvuru sahibinin muhtaçlık durumuna, aylık kazancına, hanesinde bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısına ve belediye bütçesine göre değişebiliyor.

Nakdi yardımlar, tek seferli olabileceği gibi düzenli bir şekilde de yapılabiliyorlar.

2-3 kişilik aileler için genellikle aylık 200-300 TL nakdi yardım yapılırken; kalabalık aileler için aylık 500-600 TL gibi daha yüksek rakamlarda nakdi yardımlar yapılabiliyor.

İhtiyaç sahipleri; İstanbulkart isimli sosyal destek kartına başvurup, İBB anlaşmalı marketlerde kullanabilecekleri sosyal yardım kartına sahip olabiliyorlar.

İstanbulkart başvurusu kabul edilen ve bu kartı almaya hak kazananların kartlarına her ay düzenli bir şekilde para yatırılıyor.

Vatandaşlar, kartlarındaki para ile BİM, Migros, A101 vb. İBB anlaşmalı marketlerden alışveriş yapabiliyor, tütün ve alkol ürünleri dışındaki tüm ürünleri kartlarını marketlerdeki pos cihazına okutarak, satın alabiliyorlar.

Düzenli bir şekilde İBB para yardımı almak istiyorsanız; Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne gittiğinizde İstanbulkart isimli sosyal destek kartına da mutlaka başvurmanızı öneriyoruz!

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Para Yardımı Kimlere Verilir?

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Bakanlığı para yardımına ve İBB’nin diğer ayni ve nakdi sosyal yardımlarına başvuracak kişilerin öncelikle İstanbul il sınırlarında ikamet ediyor olmaları gerekiyor.

18 yaşını doldurmuş olan TC vatandaşlarının yanı sıra sonradan vatandaşlık kazanmış olan ihtiyaç sahipleri de para yardımına başvurabiliyor.

Para yardımı ve diğer tüm yardımlar, öncelikli olarak herhangi bir geliri ve sigortalı işi olmayanlar için yapılsa da hane halkı kişi başı aylık ortalama kazancı, güncel asgari ücretin 1/3’ünün altında olan kişiler yani muhtaçlık sınırının altında yaşayanlar da yardımlardan yararlanabiliyorlar.

Engeli ya da kronik rahatsızlığı yüzünden çalışamayacak durumda olanlar, eşi vefat etmiş ya da eşinden ayrılmış olan dul kadınlar, 65 yaş ve üstündeki yaşlılar, muhtaç asker yakınları, şehit ve gazi yakınları, yetim ve öksüzler, afetzedeler, sonradan TC vatandaşlığına geçmiş olan mülteciler veya sığınmacılar, para yardımı alabiliyorlar.

Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı, yaşlılık aylığı vb. aylıklar almalarına rağmen muhtaçlık sınırının altında yaşayanlar da para yardımı alabiliyorlar.

Lakin muhtaçlık sınırının altında yaşamalarına rağmen üzerlerine kayıtlı değerli menkul ya da gayrimenkul sahibi olan başvuru sahiplerinin başvuruları kabul edilmiyor.

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yardımlarından kimlerin yararlanabileceğini aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Gelirsiz ve sigortasız vatandaşlar(işsiz vatandaşlar)
  • Dar gelirli ve yoksul vatandaşlar(muhtaçlık sınırının altında yaşayanlar)
  • Engelliler ve kronik hastalar
  • Dul kadınlar
  • Kimsesiz ve gelirsiz 65 yaş ve üstü yaşlılar
  • Muhtaç asker aileleri
  • Yoksul şehit ve gazi yakınları
  • Afetzede vatandaşlar
  • Kimsesizler ve düşkünler
  • Sonradan TC vatandaşlığına geçen mülteciler ya da sığınmacılar

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Para Yardımı Başvurusu için Gerekli Belgeler

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne para yardımı ya da diğer yardımlardan almak için giden İstanbullu ihtiyaç sahiplerinin başvuru esnasında kendilerinden talep edilen belgeleri mutlaka yanlarında bulundurmaları ve bu belgeleri yetkili kişilere teslim etmeleri gerekiyor.

Teslim edilmesi gereken belgeler, başvurulan sosyal yardım türüne göre de değişebiliyor.

Örneğin; çocuğu için kırtasiye yardımına başvuracak kişilerin çocuklarına dair öğrenci belgesini götürmeyi unutmamaları gerekiyor.

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü para yardımı başvurusu için gerekli olan belgeleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Başvuru sahibine ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Aile bireylerine ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İkametgah belgesi
  • Muhtarlıktan alınabilen fakirlik belgesi
  • Ev kira sözleşmesi
  • Mal beyanına ilişkin belgeler
  • SGK’dan alınabilen gelir ya da gelirsizlik belgesi

Başvuru sahiplerinin yukarıdaki belgelere ek belgeler teslim etmeleri de gerekebiliyor.

Örneğin; kronik hastalığı yüzünden çalışamayan hasta başvuru sahiplerinin hastalıklarına dair tam teşekküllü bir hastaneden aldıkları sağlık kurulu raporunu, engelli vatandaşların ise tam teşekküllü bir hastaneden aldıkları 2024 engelli belgesini teslim etmeleri gerekiyor.

Eşi vefat etmiş gelirsiz ve işsiz dul kadınların ise para yardımı ve diğer yardımlardan yararlanabilmeleri için mutlaka eşlerine dair ölüm belgesini götürmeleri gerekiyor.

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Tarafından Yapılan Diğer Yardımlar Nelerdir?

İBB sosyal yardımlarından yararlanmak isteyenler, Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne giderek, başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

İBB tarafından yapılan en önemli yardımları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Gıda ve erzak yardımı
  • Kömür ve odun yardımı
  • Doğalgaz desteği
  • Giysi yardımı
  • Mobilya ve eşya yardımı
  • Kira yardımı
  • Öğrenciler için kırtasiye yardımı
  • Öğrenciler için burs ve eğitim yardımı
  • Çocuklar için mama ve bez yardımı
  • Medikal cihaz ve tıbbi malzeme yardımı
  • Sağlık yardımı
  • Yaşlı vatandaşlar için evde bakım hizmeti
  • Yeni doğan bebek paketi yardımı
  • Engelliler için yapılan yardımlar(tekerlekli sandalye, baston, havalı yatak vb.)
  • Kronik hastalar için yapılan yardımlar
  • Mülteciler ve sığınmacılar için yapılan yardımlar
  • Afetzede vatandaşlar için yapılan yardımlar
  • Muhtaç ve gelirsiz dul kadınlar için yapılan yardımlar
  • Şehit ve gazi yakınları için yapılan yardımlar
  • Muhtaç asker ailesi için yapılan yardımlar
  • Aşevi yardımı(günlük sıcak yemek dağıtımı)
  • İstanbulkart sosyal destek kartı yardımı
  • Tersine göç yardımı

İhtiyaç sahibi vatandaşlar; Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne yukarıdaki yardımları almak adına başvurabiliyorlar.

İBB; muhtaç ve yoksul ailelere düzenli bir şekilde gıda ve erzak içeren koliler dağıtarak, bu ailelerin beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yardımcı oluyor.

Öğrenciler için kırtasiye yardımı yaparak, öğrencilerin okulda kullanabilecekleri kalem, kitap, defter vb. ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde muhtaç ebeveynlere dağıtıyor.

65 yaş ve üstü kimsesiz ve gelirsiz yaşlılar, evde yaşlı bakım hizmetine başvurup, görevlendirilen sağlık personelleri tarafından düzenli olarak muayene olabiliyorlar.

Kış aylarında aileler için kömür ve odun yardımı yapmayı unutmayan İBB; ailelerin soğuk havalarda ısınabilmelerine ve hastalıklardan korunabilmelerine olanak tanıyor.

Engelli vatandaşlar ve kronik hastalar; Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne tekerlekli sandalye, akülü tekerlekli sandalye, akülü yatak vb. medikal cihazlar almak adına başvurabiliyorlar.

Yoksul ve muhtaç ebeveynler; çocukları için mama ve bez yardımı, giysi yardımı, burs yardımı gibi yardımlar alabilmek adına da Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne giderek, burada başvuru formu doldurabiliyorlar.

İBB; İstanbul’a iş bulmak ve yeni bir düzen kurmak amacıyla gelen lakin İstanbul’da barınmayı ve geçinmeyi başaramayan vatandaşlara da ‘Tersine Göç Yardımı’ kapsamında yardımcı oluyor.

Vatandaşlar, bu yardıma başvurduklarında köylerine geri taşınmaları için bir miktar para yardımı ve nakliye desteği alabiliyorlar.

Tersine Göç Yardımı alarak, köyüne geri dönmek isteyen kişiler; bu yardımı alabilmek adına Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurabiliyorlar.

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Nerede?

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü; İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinin Beylerbeyi caddesinde bulunuyor.

Müdürlük binası; Edirnekapı Mezarlıklar Müdürlüğü’nün hemen yan tarafında yer alıyor.

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Yol Tarifi

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne MARMARAY ile gidebileceğiniz gibi metro veya dolmuşa binerek, gidebiliyorsunuz.

M1A, M1B metroya binerek, müdürlüğe kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Dolmuş ile müdürlüğe gitmek istediğinizde ise A-15 veya B-46 dolmuşlardan birine binmeniz gerekiyor.

Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Adresi:

Topçular, Bostan Aralığı, 34055 Eyüp/Eyüpsultan/İstanbul

Telefon: 0212 449 74 00

Bu yazımızda Edirnekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yardım başvurusuna dair merak edilenleri aydınlatmaya çalıştık.

Sizler de İBB para yardımı ya da diğer yardımlarından yararlanıyorsanız ya da İBB yardımlarına başvurmayı düşünüyorsanız; konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.