DOLAR
34,0756
EURO
38,0651
ALTIN
2.834,29
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama
A+
A-

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama; Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapılarak belediyenin her sene özel olarak sunduğu destek paketlerinden faydalanılması mümkündür. Mardin Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi de düzenli olarak sosyal yardımlarda bulunan belediyeler arasında yer alır. Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında ister nakit ister erzak kolisi gibi yardımlardan faydalanmak mümkündür.

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapacak olan kişilerin de izlemesi gereken birkaç önemli adım bulunmaktadır. Mardin Belediyesi yardım başvurusu rehberinde bu önemli adımların her biri detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Bu yazımızı okuyarak siz de Mardin Belediyesi’nin yardım başvurularını değerlendirebilirsiniz. Bu sayede belediyenin sunacağı desteklerden en kısa sürede faydalanabilirsiniz.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımları Nelerdir?

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu içerisinde birden fazla yardım hizmeti bulunmaktadır. Bu hizmetler de Mardin il sınırları içerisinde ikamet etmekte olan vatandaşlara yöneliktir. Mardin Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımları sayesinde vatandaşların temel gereksinimleri önemli ölçüde karşılanmaya çalışılır. Mardin Büyükşehir Belediyesi yardımları arasında da aşağıda bahsi geçen destekler yer almaktadır:

  • Gelir durumu asgari ücretin de altında kalan kişilere yönelik hem erzak hem de nakit para yardımları. Yoksul ve muhtaç durumda olan ailelere yönelik sosyal kart yardımları
  • Maddi yetersizlik çeken öğrencilere yönelik burs desteği. Öğrencilere yönelik kırtasiye, tablet, okul üniforması ve internet türü yardımlar.
  • Şehit ve gazi yakınlarına verilen başlıca yardım destekleri.
  • Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında kimsesiz kişilere verilen yardımlar.
  • Hasta ya da engelli kişilere yönelik verilen yardımlar.
  • Doğal afet ya da yangın gibi durumlardan etkilenen vatandaşlara yönelik başlıca yardımlar.
  • Kazalardan etkilenen kişiler everilen yardımlar.
  • Kira ve kış mevsiminde de yakacak yardımları.
  • Sıcak yemek, erzak kolisi, ekmek ve çeşitli ec ihtiyaçlarına yönelik yardımlar.

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında yukarıda bahsi geçen yardımlardan faydalanmak mümkündür. Mardin Büyükşehir Belediyesi yardımları sayesinde il sınırlarında ikamet eden yoksul vatandaşlara destek sağlanır.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yardım Kimlere Verilir?

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşların da bazı kriterleri karşılıyor olup olmadıklarına bakılır. Bu kriterlerin başında da yardım başvurusun bulunacak olan kişilerin maddi durumlarının beyan edilmesi yer alır. Buna göre muhtarlıktan yoksulluk belgesi alabilen vatandaşlar yardım başvurusu yapma hakkına sahiplerdir.

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için aranılan bir diğer önemli kriter de başvuruda bulunacak olan kişilerin ikametgah adresleridir. Buna göre yardım talep eden vatandaşların mutlaka Mardin il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmaları gerekir.

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için aynı zamanda aşağıda da yer alan kriterler aranmaktadır:

  • Maddi durumu yetersiz olup aynı zamanda eğitim hayatına devam ediyor olmak
  • Şehit ya da gazi yakını olup maddi sıkıntı çekiyor olmak
  • Doğal afet, kaza ya da yangın gibi durumlardan etkilenmiş olmak
  • Kimsesiz olmak
  • Yaşlı, hasta ya da engelli olup maddi sıkıntı çekiyor olmak

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için yukarıdaki kriterlerden de en az birini karşılıyor olunması önemlidir. Başvurularda da kimsesiz, yaşlı, hasta ve engelli bireyler her zaman önceliklidir.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapmak isteyen kişilere iki farklı seçenek sunulmaktadır. Bu seçeneklerden ilki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili mercileri ile yüz yüze görüşmektir. Aynı zamanda belediyeye ait bazı online kanallardan da yardım başvurusunda bulunmak mümkündür. Bunun için de sosyalhizmetler@mardin.bel.tr adresine mail atılabilir.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvuru Formu

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu adına atılacak olan adımların başında ise yardım başvuru formunun doldurulması gelir. Yardım başvuru formunda başvuru sahibinin kimlik ve adres bilgilerini içeren bazı sorular yer alır. Aynı zamanda iletişim ve gelir durumunu da ifade eden sorulara yardım başvuru formunda yer verilir.

Yardım başvuru formunu da hem yüz yüze hem de online olarak doldurmak mümkündür. Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan resmi internet sitesinden yardım başvuru formuna ulaşmak mümkündür. Başvuru formunda yer alan her sorunun da kesinlikle eksiksiz olarak yanıtlanması gerekir.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama

Mardin Belediyesi yardım başvurusu için bir müddet sonra sorgulama yapılmasına da izin verilmektedir. Belediyenin yetkili mercilerine yapılan başvuruları da yüz yüze ya da online yöntemler ile sorgulamak söz konusudur. Yardım başvurularının yaklaşık olarak 2 hafta ile 4 hafta arasında neticeye kavuşması beklenir. Eğer talep edilirse belediyenin yetkili mercileri tarafından SMS yoluyla da bilgi alınabilir.

Bunun dışında belediyeye ait olan bazı telefon numaralarından da hem başvuru hakkında bilgi alınabilir hem de sorgulama yapılabilir. Mardin Büyükşehir Belediye yardım başvurusu sorgulamak için https://www.belediye.gov.tr/ linkine tıklayarak başvuru durumunuzu sorgulayabilirsiniz.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Telefon Numarası

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için belediyenin özel olarak atamış olduğu sabit telefon hatları kullanılabilir. Mardin Büyükşehir Belediyesi, 0 482 213 27 70 ve 0 482 213 27 71 numaralı sabit hatlardan yardım başvuruları hakkında bilgi vermektedir. Yine aynı hatları kullanarak yardım başvurusu sorgulaması yapmak da mümkündür.

Bunun yanı sıra 153 numaralı çağrı merkezi aracılığı ile de yardım başvurusunda bulunmak mümkündür. Yine aynı çağrı merkezinden yardımlar hakkında bilgi alınmasına da izin verilmektedir.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yaparak gıda yardımı talep etmek de mümkün olacaktır. Mardin Belediyesi, maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara düzenli olarak erzak ve gıda yardımlarında bulunmaktadır. Gıda yardımları genellikle gıda kolisi olarak dağıtılır. Yılın bazı dönemlerinde bazı hanelere düzenli olarak gıda kolisi yollanır. Gıda kolisinde de bir evin temel mutfak gereksinimleri yer almaktadır.

Gıda yardımları içerisinde sıcak yemek ve ekmek dağıtımı gibi hizmetler de bulunur. Özellikle de kimsesiz, yaşlı, engelli ya da hasta kişilere her gün düzenli olarak sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapılır. Buna ek olarak Mardin Belediyesi, Ramazan ayı boyunca da aşevleri açarak ücretsiz yemek dağıtımı yapmaktadır.

Belediye, Ramazan ve Kurban Bayramı süresince hem gıda kolisi hem de kurban eti dağıtımı gibi yardımlar da sunmaktadır.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Mardin Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı başvurusu için de yoksulluk belgesinin muhtarlık makamından talep edilmiş olması beklenir. Aynı şekilde yardım başvurusu için özel formun da doldurularak ilgili mercilere beyan edilmesi önemlidir. Tüm bu adımlardan sonra eğer uygun görülürse vatandaşlara düzenli olarak gıda yardımı hizmeti sağlanmaktadır.

Mardin Büyükşehir Belediyesi erzak yardımı ve gıda yardımı başvurusu için https://www.belediye.gov.tr/ linkine tıklayarak sosyal yardım talebi oluşturabilirsiniz. Ayrıca e-devlet üzerinden yardım talebinde bulunmak için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklayarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yardım Kolisi

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu söz konusu olunca akla düzenli erzak dağıtımı da gelmektedir. Mardin Büyükşehir Belediyesi erzak kolisi hizmetleri içerisinde hanenin temel tüm gereksinimleri yer almaktadır. Hatta eğer talep edilirse kıyafet ya da kırtasiye ürünü gibi destekler de sunulabilir.

Mardin Büyükşehir Belediyesi erzak kolisi başvurusu için de her zaman yardım başvuru formunun doldurulması beklenir. Aynı şekilde bu tür hizmetlerden faydalanmak için de yoksulluk belgesinin beyan edilmesi önemlidir.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yardım Parası

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu içerisinde yer alan bir diğer yardım desteği de yardım parasıdır. Yardım parası, belediye tarafından muhtaç durumda olan ailelere düzenli olarak dağıtılmaktadır. Yardım parası gibi hizmetlerden faydalanmak isteyen kişilerin gelir durumunun asgari gelir düzeyinin altında olması şarttır. Para yardımı hizmetleri, Mardin Belediyesi tarafından düzenli olarak verilen yardımlardan biridir.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu içerisinde henüz düzenli süt dağıtımı gibi bir hizmet bulunmamaktadır. Yine de Mardin Büyükşehir Belediyesi, bazı hanelere düzenli olarak süt ve mama desteği vermektedir. Yeni doğum yapmış olan kadınlara yönelik de bazı belediye hizmetleri sunulmaktadır. Aynı şekilde bebek sahibi olan ama maddi sıkıntı çeken ailelere de hem bebek bezi hem de mama gibi yardımlar sunulmaktadır.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Maddi Yardım

Mardin Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi maddi yardım hizmetleri, vatandaşlara her ay düzenli olarak verilen hizmetler arasında yer alır. Mardin Belediyesi, yoksul ve muhtaç durumda olan kişilere yönelik düzenli maddi yardımda bulunmaktadır. Bu tür yardımlardan gelir durumu asgari düzeyin altında olan vatandaşlar başvuru yaparak faydalanabilir. Maddi yardımlar için de mutlaka yoksulluk belgesinin beyan edilmesi şarttır.

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu içerisinde yer alan maddi yardımlar aynı zamanda maddi durumu yetersiz olan öğrencilere de verilir. Başarı oranı yüksek olup maddi sıkıntı çeken öğrencilere belediye tarafından düzenli olarak burs hizmeti verilmektedir.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yaparak sosyal yardım kartı desteği alabilmek de mümkündür. Mardin Büyükşehir Belediyesi de her ay düzenli olarak sosyal karta ödeme yapan sosyal belediyeler arasında yer alır. Sosyal yardım kartı, belediye ile anlaşmalı olan bazı bankalar tarafından verilmektedir.

Kartın içerisinde yer alan paranın da Mardin Belediyesi ile anlaşmalı olan mağaza ya da marketlerde kullanılması söz konusudur. Sosyal yardım kartı, hem mutfak alışverişi hem de kıyafet için kullanılabilir. Maddi yardımlar arasında yer alan sosyal yardım kartına da her ay düzenli bir şekilde ödeme yapılmaktadır.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Öğrencilere Eğitim Desteği

Mardin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencisi olan ihtiyaç sahibi kişilere eğitim desteği ve burs imkanı tanımaktadır. Mardin il sınırları içinde yaşayan Üniversite öğrencilere bizzat başvuruda bulunmaları gereklidir. Yüz yüze başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler, Vali Ozan Caddesi Yenişehir Mahallesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı içerisinde bulunan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığını giderek başvuru formunu doldurmaları gereklidir.

Mardin Büyükşehir Belediyesi burs başvurusu hakkında detaylı bilgi almak ve gerekli evraklar için ALO 153 numarasını arayabilirsiniz.

Mardin Belediyesi Para Yardımı

Mardin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu içerisinde para yardımı desteği de bulunur. Para yardımından aynı zamanda sosyal yardım kartı aracılığı ile faydalanmak da mümkündür. Mardin Büyükşehir Belediyesi, para yardımını da düzenli olarak sunmaktadır. Bu sayede Mardin’de ikamet eden vatandaşların temel gereksinimleri karşılanır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.