DOLAR
34,0821
EURO
38,0427
ALTIN
2.836,59
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Antalya Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimlere Verilir?

Antalya Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimlere Verilir?
A+
A-

Antalya Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimlere Verilir? Antalya il sınırlarında ikamet eden yoksul ve muhtaç vatandaşlar için ayni ve nakdi yardımlar yapmaya devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi; 2-5 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere umut oluyor.

Yoksul aileler; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında başlatılan Halk Süt projesine başvurup, başvuruları kabul edildiği takdirde her bir çocukları için aylık 8 litre ücretsiz süt elde edebiliyorlar.

Proje dahilinde çocuklara uzun ömürlü, temiz, sağlıklı ve hijyenik sütler dağıtılıyor. UHD yani uzun ömürlü sütler ile çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini desteklemek amaç ediniyor.

Bununla birlikte Halk Süt projesinden sadece belirli şartları taşıyan ebeveynler yararlanabiliyorlar.

Bu yazımızda Antalyalı ihtiyaç sahibi ebeveynler tarafından sıklıkla merak edilen ‘Antalya Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır?’ sorusunu yanıtlamaya, konuyla ilgili olarak sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır?

2-5 yaş arasında çocuğu olan anne ya da babalar, Antalya Halk Süt’e ikametgahlarının bulunduğu ilçe belediyesine gidip, burada başvuru formu doldurmak suretiyle başvurabiliyorlar.

Aynı zamanda başvuru formundaki gıda yardımı, kırtasiye yardımı, giysi ve yakacak yardımı gibi diğer tüm yardımlara da başvurabiliyorlar.

Dilerlerse Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne giderek de bizzat başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Halk Süt başvurularını kendi resmi internet sitesinden de kabul ediyor.

Online platformda vatandaşlar, başvuru formu doldurmak suretiyle Halk Süt yardımına başvurabiliyorlar.

Online platformda başvurularını gerçekleştirmek isteyen Antalyalı ihtiyaç sahiplerinin ise https://www.antalya.bel.tr/OnlineBasvuru/Halk-Sut-Talep-Formu linkine tıklamaları ve bu formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaları gerekiyor.

Vatandaşlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 444 94 20 Çağrı Merkezi’ni arayıp, ön başvurularını gerçekleştirebiliyor, başvuru şartlarına, başvuru için gerekli belgelere ve Halk Süt yardımından yararlanıp yararlanamayacaklarına dair de ayrıntılı bilgi alabiliyorlar.

Antalya Halk Süt Talep Formu

Antalya Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinden Halk Süt yardımına başvuran kişilerin doldurmaları gereken talep formunda başvuru sahibine isim, soyisim, adres vb. kişisel bilgilerine yönelik bazı sorular yöneltiliyor.

Başvuru sahibinin hane halkı kazancına, hanedeki kişi sayısına, Halk Süt yardımı alacağı çocuk sayısına dair olan soruları da yanıtlaması gerekiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu sorulara verilen yanıtlar doğrultusunda başvuru sahiplerinin muhtaçlık seviyelerini tespit ederek, yardım edecekleri ailelere dair karar veriyorlar.

Belediye, bu formu değerlendirirken daha önce belediyeden yardım almış ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf kaydı olan kişilere öncelik veriyor.

Yani belediye ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından ayni ve nakdi yardımlar alan kişiler; Halk Süt yardımından da faydalanabiliyorlar.

Antalya Halk Süt Başvuru Sorgulama

Antalya Büyükşehir Belediyesi; başvuruları detaylı bir şekilde değerlendirirken, başvuru sahipleri tarafından teslim edilen belgeleri, bu belgelerin geçerliliğini iyice araştırıyor.

Başvurulara dönüş gerçekleştirmesi, genellikle bir ay sürse de bazen yoğunluk durumuna göre bu süre daha da uzun olabiliyor.

Belediye; başvurulara başvuru formunda başvuru sahiplerinin paylaştıkları iletişim bilgileri aracılığıyla olumlu ya da olumsuz yanıt veriyor.

Bu yüzden de başvuru sahiplerinin başvuru formunda güncel iletişim bilgilerini paylaşmaları gerekiyor.

Halk Süt yardım başvurularının kabul edilip edilmediğini öğrenmek isteyen Antalyalı başvuru sahipleri, sorgulama işlemi için Antalya Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezini arayabiliyorlar.

Online platformda da başvurularının son durumunu yani hangi aşamada olduğunu takip edebiliyorlar.

Bu noktada başvuru sahiplerinin https://www.antalya.bel.tr/OnlineBasvuru/Halk-Sut-Talep-Formu linkine tıklamaları gerekiyor.

Başvuru sahipleri, başvurdukları ilçe belediyesine ya da büyükşehir belediyesine giderek de başvuru sonuçlarını öğrenebiliyorlar.

Antalya Halk Süt Başvuru Formu Doldur

Halk Süt başvuru formunu doldurup, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin süt yardımına hemen başvurmak adına https://www.antalya.bel.tr/OnlineBasvuru/Halk-Sut-Talep-Formu linkine tıklayabilirsiniz.

Antalya Halk Süt Telefon Numarası

Halk Süt yardımı başvuru şartlarına, başvuru için sizden talep edilen belgelere dair bilgi almak ya da başvuru sonucunuzu öğrenmek adına Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim Merkezi’ni yani 444 94 20 telefon numarasını arayabilirsiniz.

Antalya Halk Süt Başvuru Şartları

Antalya Halk Süt yardımına 2-5 yaş arası çocuğu ya da birden çok çocuğu olan tüm ihtiyaç sahipleri başvurabiliyorlar.

Muhtaçlık sınırının altında yaşayan yani hane halkı kişi başı aylık net kazancı, güncel asgari ücretin 1/3’ünü aşmayan herkesin süt yardımına başvurma şansı bulunuyor.

Süt yardımı, öncelikli olarak herhangi bir işi ya da düzenli geliri olmayan muhtaç ailelerin çocukları için yapılıyor.

İhtiyaç sahiplerinin süt yardımı alabilmeleri için mutlaka Antalya Büyükşehir Belediyesi il sınırlarında ikamet ediyor olmaları da gerekiyor.

Antalya Halk Süt Başvurusu için Gerekli Belgeler

Antalya Büyükşehir Belediyesine ya da ilçe belediyelerine giden ve burada süt yardım başvuru formu dolduran kişilerden talep edilen en önemli belgeleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Yardım alınacak çocuk ya da çocuklara ait TC kimlik kartı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Gelir belgesi
  • İşsiz kişilerin SGK’dan almaları gereken gelirsizlik belgesi
  • Aile bireylerine ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Çalışanlar için maaş bordrosu
  • Kirada oturan kişiler için kira sözleşmesi
  • Muhtarlıktan alınabilen fakirlik belgesi

Başvuru sahiplerinin yukarıdaki belgelere ek olarak farklı belgeler teslim etmeleri de gerekebiliyor.

Örneğin, engeli yüzünden çalışamayacak durumda olan ebeveynlerin en az %40 engel oranına sahip olduklarını gösteren engelli belgesini teslim etmeleri gerekiyor.

Eşini kaybeden dul kadınlardan ise eşlerine dair ölüm belgesi talep edilebiliyor.

Antalya Halk Süt Kimlere Verilir?

Antalya Halk Süt yardımına 2-5 yaş aralığında çocuğu olan, çocuğunun süt ihtiyacını karşılamakta maddi anlamda zorlanan tüm ebeveynler başvurabiliyorlar.

Yani işsiz ve gelirsiz vatandaşlar, muhtaçlık sınırının altında yaşamak zorunda olan aileler, engelli bireyler, kronik hastalığı yüzünden çalışamayanlar, afetzede vatandaşlar, çocuğuna bakmakla yükümlü olan dul kadınlar; süt yardımı alabiliyorlar.

Muhtaçlık sınırının altında yaşıyor olmalarına rağmen üzerlerine kayıtlı değerli menkulü ya da gayrimenkulü olanların Halk Süt yardım başvuruları kabul edilmiyor.

Halk Süt yardımı yapılırken belediyelerden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından ayni ve nakdi yardım alanlara da öncelikli veriliyor.

Muhtarlıktan alınmış olan fakirlik belgesi, kişilerin başvurularının olumlu sonuçlanma olasılığını arttırıyor.

İhtiyaç sahibi olan anne ve babalar; Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne süt yardımının yanı sıra gıda ve erzak yardımı, mama ve bez yardımı, kırtasiye yardımı, odun ve kömür yardımı vb. yardımlar almak adına da başvurabiliyorlar.

Antalya Halk Süt Yardımı Nasıl Alınır?

Antalya Halk Süt yardım başvuruları, Büyükşehir Belediyesi tarafından değerlendirildikten sonra başvuru sonuçları, başvuru sahiplerine iletiliyor.

Kendisine başvuru sonucu iletilmeyen kişiler, Büyükşehir Belediyesini arayarak ya da başvuru sorgulama sayfası üzerinden de sonuçları öğrenebiliyorlar.

Halk Sütler; başvurusu onaylanan ailelerin ev adresine kısa bir süre içerisinde teslim ediliyor.

Her bir çocuk için aylık 8 litre süt, tek seferde dağıtılıyor. Sütler, ailenin başvuru formunda belirttiği ikametgah adresine belediye personelleri tarafından götürülüyor.

Yoksul olmamalarına rağmen kendilerini yoksul gösterip, Halk Süt yardımı alanlar; sonradan durumun belediye tarafından fark edilmesi üzerine ceza olarak aldıkları süt yardımının güncel nakdi karşılığını faiziyle ödemekle yükümlü oluyorlar.

Yani bu kişilere karşı belediye tarafından cezai yaptırım uygulanıyor.

Cezayı ödemeyenler ise belediye tarafından mahkemeye veriliyorlar.

 

Antalya Halk Süt Gelmedi Neden?

Özellikle pandemi sürecinde Antalyalı ihtiyaç sahiplerine Halk Süt dağıtım aşamasında gecikmeler yaşanabiliyordu.

Ayrıca kaza, doğal afet, kar, yağmur gibi olumsuz hava koşulları yüzünden de sütlerin dağıtımında birkaç günlük gecikmeler olabiliyor.

Halk Sütler, normalde 30 günde bir dağıtılsa da birkaç günlük aksamalar, söz konusu olabiliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne haber verilmeden yapılan adres değişikliklerinde ise yapılan dağıtımlar, tamamen durduruluyor.

Bu yüzden de Halk Süt almaya devam etmek isteyen vatandaşların adres değişikliğine dair mutlaka belediyeye bilgi vermeleri gerekiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni arayarak, süt dağıtımının neden geciktiğine ya da aksadığına dair bilgi alabilirsiniz.

Antalya Halk Süt Her Ay mı Veriliyor?

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine her ay için 8 litre süt dağıtıyor.

Dağıtımlar, 30 günde bir sefer yapılsa da birkaç günlük gecikmeler de olabiliyor.

Her ay dağıtılan sütler sayesinde yoksul ailelerin çocukları da sağlıklı süt ile beslenebilme şansını elde ediyorlar.

Çocuk, 5 yaşını doldurduğunda yani 6 yaşına girdiğinde ise yapılan süt yardımı sona eriyor.

Antalya Halk Süt Ne Zaman Dağıtılacak?

Antalya Halk sütler, her ay dağıtılsa da belirli bir gün bulunmuyor. Yani dağıtımlar, sabit bir günde yapılmıyor.

Bununla birlikte belediye, dağıtım günleri arasında 30 günden daha fazla bir süre bulunmamasına da özen gösteriyor.

Antalya Halk Süt Yardımı Hangi Hallerde Kesilir?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi çocuğun 6 yaşına girmesi ile yapılan süt yardımı kesiliyor.

Süt yardımı alan ailenin belediyeye haber vermeden adres değişikliği yapması durumunda da yapılan yardım, durduruluyor.

Ailenin süt yardımı almaya devam edebilmesi için yeni adresine dair belediyeyi bilgilendirmesi gerekiyor.

Ailenin muhtaçlık sınırının altında yaşamadığının sonradan Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından fark edilmesi de yapılan yardımın sonlanmasına neden oluyor.

Bu durumda ailelere cezai yaptırım uygulanıyor. Aileden aldığı süt yardımının güncel nakdi karşılığı talep ediliyor.

Cezai yaptırım ile süt yardımının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması sağlanmış oluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu E-Devlet

Antalya Büyükşehir Belediyesi, il sınırlarında ikamet eden vatandaşlarına gıda ve erzak yardımı, kırtasiye yardımı, kömür ve odun yardımı, çocuklar için mama ve bez yardımı, eşya yardımı vb. yardımlar da sunuyor.

İhtiyaç sahipleri, belediyenin bu yardımlarına belediyeye giderek başvurabilecekleri gibi e-devlet üzerinden de başvurabiliyorlar.

E-devlet üzerinden yapılan tüm başvurular, ön başvuru niteliği taşıyor.

Belediye tarafından değerlendirildikten sonra ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenler, görüşmeye davet ediliyor.

İhtiyaç sahiplerinin randevuya giderken yanlarında kendilerinden talep edilen belgeleri de götürmeleri gerekiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlarına e-devlet üzerinden hemen başvurmak için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkini tıklamalısınız.

Ardından başvuru formunu doldurup, başvurmak istediğiniz yardım türlerini seçmelisiniz.

Aynı link üzerinden başvuru sonucunuzu da takip edebilirsiniz.

Bu yazımızda Antalya Büyükşehir Belediyesi süt yardımına dair merak edilenleri aydınlatmaya çalıştık.

Sizler de süt yardımı alıyorsanız ya da bu yardıma başvurmayı düşünüyorsanız, konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.