DOLAR
34,1100
EURO
38,1149
ALTIN
2.861,02
BIST
9.959,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
21°C
İstanbul
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama
A+
A-

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama; Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında il sınırlarında ikamet etmekte olan vatandaşlara destek sağlanır. Bu tür yardımların amacı da yoksul durumda olan kişilerin temel gereksinimlerini sağlamaktır. Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte erzak ya da nakit para gibi yardımlardan faydalanılması mümkündür.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapacak olan kişilerin de elbette birtakım kriterleri karşılıyor olmaları gerekir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kriterleri de bu rehberimizde yer almaktadır. Siz de yardım başvuruları konusunda detaylı bilgi almak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımları Nelerdir?

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte pek çok alanda yardım alabilmek mümkün olacaktır. Sakarya Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımları da hem erzak hem de nakit para yardımları olarak iki gruba ayrılır. Bunun yanı sıra belediyenin bazı özel durumlarda da sunduğu çeşitli yardım paketleri bulunur.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardımları da aşağıda tam liste olarak verilmiştir:

  • Asgari gelir grubunun altında olan kişilere erzak ya da nakit para yardımları belediye tarafından verilir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde bu tür yardımlardan faydalanmak mümkündür.
  • Sakarya Belediyesi, şehit ya da gazi yakınlarına da düzenli olarak yardım hizmeti sunar.
  • Sakarya Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi yardımları arasında doğal afetlerden etkilenen kişilere yönelik de bazı yardımlar yer alır.
  • Belediye, aynı şekilde kaza ya da yangınlardan etkilenen kişilere de yardım hizmeti sunmaktadır.
  • Kimsesiz olan kişilere de nakit para, erzak ve sıcak yemek yardımları yapılır.
  • Yaşlı, hasta ya da engelli olan vatandaşlar da belediye yardımlarından faydalanma hakkına sahiptir.
  • Öğrenci olup maddi sıkıntı çeken kişilere de burs, tablet, kitap ve kırtasiye türü yardımlar yapılır.
  • Bebek sahibi olup maddi sıkıntı çeken ailelere de süt, mama ve bebek bezi yardımı hizmeti verilir.
  • Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ile yardım kolisi ya da kıyafet türü yardımlardan da faydalanmak mümkün olacaktır.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yaparak siz de yukarıda verilen sosyal yardımlardan faydalanabilirsiniz.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yardım Kimlere Verilir?

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında başvuruda bulunacak olan kişilerden bazı şartları yerine getirmiş olmaları beklenir. Bu şartların da başında gelir durumunu gösteren resmi belgenin beyan edilmesi yer alır. Gelir durumu asgari ücretin altında olan kişiler, bağlı oldukları muhtarlık makamından yoksulluk belgesi talep edebilirler. Bu belgenin de diğer gerekli belgeler ile birlikte ilgili makamlara ibraz edilmesi şarttır.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için başvuruda bulunacak olan kişilerin Sakarya il sınırlarında ikamet ediyor olması da şarttır. Adapazarı Büyükşehir Belediyesi yardımları için geçerli olan diğer kriterler de aşağıda tam liste olarak verilmiştir.

  • Şehit ya da gazi yakını olmak
  • Doğal afet, kaza ya da yangınlardan etkilenmiş olmak
  • Kimsesiz olmak
  • İşsiz olmak ya da düzenli bir gelire sahip olmamak
  • Hasta ya da engelli olmak
  • Yaşlı olmak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için yukarıdaki şartlardan da en az birini sağlıyor olmak yeterlidir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu konusunda vatandaşlara iki farklı seçenek sunulur. Bu seçeneklerden ilki doğrudan yüz yüze başvuru yapılmasıdır. Bunun için de Sakarya Belediyesi’ne bağlı olan ilgili mercilere bizzat gidilmesi gerekir. Bunun yanı sıra ikinci seçenek de online başvuru yöntemidir.

https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linki aracılığı ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapılabilir. E–devlet kapısı sistemi, hem yardım başvuruları hem de yardım başvurusu sorgulama için online hizmet vermektedir. E–devlet kapısı şifresi ve T.C. kimlik numarası ile bu sisteme giriş yapılması mümkündür.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvuru Formu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için atılması gereken adımların başında başvuru formunun da beyan edilmesi gelir. Yardım başvuru formu, başvuru sahibi ile ilgili bazı bilgileri içermektedir. Buna göre formda adres, iletişim, kimlik ve gelir durumunu ifade eden sorular yer alır. Formdaki soruların her birinin de eksiksiz olarak cevaplanması şarttır. Formda eksik olması durumunda yapılan başvurular geçersiz kabul edilebilir.

Yardım başvuru formu da yine belediyeye bağlı olan ilgili yardım makamlarından alınabilir. Aynı zamanda forma e – devlet kapısı sistemi üzerinden de ulaşmak mümkündür.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardımı başvuru formu ve dilekçe örneği https://www.sakarya.bel.tr/uploads/files/yardimerzak.pdf linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu hakkında sorgulama yapmak için de iki farklı kanalı kullanmak mümkündür. Yine belediyenin ilgili birimleri ile görüşüp başvuru hakkında bilgi alınabilir. Bunun haricinde online olarak da yardım başvurusunu sorgulamaya izin verilmektedir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından özel olarak atanmış olan telefon numaraları ile de yardım başvurusu sorgulaması yapılabilir. Yardım başvuruları, işleme alındıktan 2 ila 4 hafta sonunda neticeye bağlanacaktır. Başvuru yapan vatandaşların da bu süre zarfında başvuru sorgulama hakları bulunur.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Telefon Numarası

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için de belediye tarafından özel olarak atanmış olan telefon numaraları bulunmaktadır. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 444 40 54 numaralı çağrı merkezi aracılığı ile başvurular konusunda bilgi vermektedir. Bu numara ile aynı zamanda yardım başvurusu sorgulaması da yapılabilir.

Buna ek olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için 153 numaralı Beyaz Masa Çağrı Merkezi de kullanılabilir. Bu çağrı merkezi, tüm Türkiye için geçerli olan bir numaradır.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı hizmetinden de yoksul durumda olan vatandaşlar faydalanabilirler. Gıda yardımı, iki farklı grupta verilmektedir. Buna göre de ilk olarak gıda kolisi desteği sağlanır. Dar gelirli olan vatandaşlara belediye tarafından her ay ya da belli dönemlerde gıda kolisi dağıtımı yapılır.

Gıda kolisi içerisinde de bir evin temel mutfak gereksinimlerine yer verilir. Sakarya Belediyesi, aynı zamanda Ramazan ve Kurban Bayramı dönemlerinde de pek çok haneye gıda yardımı hizmeti sunar.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ile yapılan gıda yardımlarında sıcak yemek ve ekmek dağıtım hizmetleri de bulunur. Bu tür hizmetlerden de genellikle yaşlı, kimsesiz, hasta ya da engelli olan vatandaşlar faydalanabilir. Aynı şekilde yine Ramazan ayı boyunca Sakarya’nın pek çok noktasına aşevleri de kurulmaktadır. Sakarya’da bulunan vatandaşlar da aşevlerinden ücretsiz olarak faydalanabilir.

Sakarya Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde aynı şekilde gıda yardımı için de talep oluşturmak mümkündür. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sosyal yardım mercilerinden gıda yardımı başvurusu yapılabilir. Bu tür yardımlardan faydalanmak için her daim yoksulluk belgesinin de beyan edilmesi şarttır. Aynı zamanda yardım başvurusu formu da bu belge ile birlikte beyan edilmelidir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı ve erzak yardımı başvurusu için https://www.sakarya.bel.tr/tr/HizmetRehberi/Detail/67 linkine tıklayabilirsiniz.

Ayrıca bizzat başvuruda bulunmak için Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı – Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü
Adres: Güllük Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No:56 (eski terminal alanı) / Adapazarı
Tel: 44 44 054 (3751) ile iletişime geçebilirsiniz.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Erzak Yardımı Başvurusu

E-devlet ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nden ‘Erzak ve Gıda Yardımı‘ başvurusu yapabilirsiniz.

E-devlet üzerinden yapılan başvurular ön başvuru olarak kabul edilir.

Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ve e-devlet üzerinden yapılan başvurularda almak istediğiniz yardım türünü Erzak ve Gıda Yardımı işaretlemeyi unutmayınız.

Başvuruları kabul edilen vatandaşların belirli zamanlarda yardım kolisi evlerine teslim edilir.

Yardım kolisi 4 kişilik bir ailenin 1 aylık temel mutfak ihtiyaçlarını gidermeye yönelik olarak hazırlanmaktadır.

Gıda ve erzak yardımı almak isteyen vatandaşlar https://www.sakarya.bel.tr/tr/HizmetRehberi/Detail/67 linke tıklayarak gerekli evraklar hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yardım Kolisi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi erzak yardımı hizmeti de belediye tarafından düzenli verilen hizmetlerden biridir. Erzak yardımı, yardım kolisi adı altında pek çok haneye düzenli olarak dağıtılır. Erzak kolisinde mutfak ve çeşitli hijyen ve bakım ürünleri yer alır. Sakarya Büyükşehir Belediyesi erzak kolisi başvurusu için de yoksulluk belgesinin beyan edilmesi şartı aranır. Tüm bu işlemlerden sonra uygun görülürse erzak kolisi dağıtımına başlanır.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yardım Parası

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi yardım parası hizmetleri de düzenli yardımlar arasındadır. Yardım parasından da aylık gelir durumu asgari gelirin altında olan kişiler faydalanabilir. Yardım parası, belediye ile anlaşma halinde olan bankalardan verilen kartlar ile birlikte verilir. Bu tür yardımlardan öğrenciler de burs olarak faydalanabilir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı

Sakarya Belediyesi yardım başvurusu yaparak çocuklara yönelik verilen süt yardımlarından da faydalanılması mümkündür. Süt yardımları, 0 – 6 yaş arasında olan çocuklara aylık olarak verilen bir hizmettir. Bu sayede Sakarya ilinde yaşayan çocukların gelişimine katkıda bulunulmak istenir.

Süt yardımının yanı sıra Sakarya Belediyesi, bebek bezi ve mama yardımı gibi hizmetler de sunar. Bu tür yardımlardan da maddi durumu yerinde olmayan aileler faydalanabilir. Ailelerin yardım başvurusu yaparken kimlik bilgilerini ve gelir durumlarını da beyan etmeleri talep edilir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Maddi Yardım

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapacak olan kişiler şartları sağladıkları taktirde maddi yardımlardan faydalanabilirler. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, her dönem düzenli maddi destek paketleri hazırlamaktadır. Bu tür yardımlar içerisinde hem erzak kolisi ve gıda hem de nakit para yardımları bulunur. Sakarya Belediyesi’nin yetkili mercileri ile görüşerek maddi yardımlardan faydalanmak mümkündür.

Maddi yardımlar için de yoksulluk belgesinin beyan edilmesi şartı aranır. Buna ek olarak yardım başvurusunda bulunan kişinin kimlik, adres ve iletişim bilgileri de talep edilir. Maddi yardımlar da tıpkı diğer yardım paketleri gibi 2 ila 4 hafta sonra neticeye kavuşturulur.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında sosyal yardım kartı hizmetinden da faydalanılması söz konusu olacaktır. Sosyal yardım kartı, Sakarya Belediyesi ile anlaşma halinde olan bankalar tarafından verilir. Sosyal yardım kartının her ay düzenli olarak güncellenmesi de söz konusudur.

Sakarya Belediyesinden düzenli olarak  gıda yardımı kolisi ve maddi yardım almaya hak kazanan vatandaşlara sosyal yardım kartı verilmektedir. Vatandaşlar sosyal yardım kartı ile pos cihazının geçerli olduğu market ve iş yerlerinden alışveriş yapabilmektedir. Ayrıca bu kartlar ile fatura da ödenmektedir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım kartı BİM. A101 ve ŞOK gibi zincir marketlerde geçerlidir. Dar gelirli vatandaşlar sosyal destek kartı ile kimseye mahcup olmadan temel ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Sakarya Belediyesi Sosyal Yardım Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal yardım kartı için e-devlet üzerinden ön başvuru yapabilirsiniz.

Ayrıca, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne giderek burada başvuru formu doldurmak şartı ile başvurularınızı yapabilirsiniz.

Ön başvuruları kabul edilen veya doğrudan Şube Müdürlüklerine sosyal yardım kartı başvurusu yapacak olan kişilerin gerekli evraklar ile başvuru yapmaya gitmelidirler.

Ön Ödemeli Kart başvurusu kabul edilen vatandaşların kartları adreslerine teslim edilmektedir.

Sakarya Belediyesi sosyal yardım kartı limiti; ailenin muhtaçlık durumuna, ailede yaşayan kişi sayısına ve belediyenin bütçesine göre değişmektedir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Para Yardımı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ile belediyeden nakit para destekleri de alınır. Bu tür yardımlarda da yukarıda belirtilmiş olan başvuru adımlarını izlemek yeterli olacaktır. Belediye, her ay düzenli olarak pek çok vatandaşa nakit para yardımı desteği sunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.