DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
23°C
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Elazığ Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama

Elazığ Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama
A+
A-

Elazığ Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama; Elazığ Belediyesi yardım başvurusu, Elazığ’da yaşayan ve yardıma muhtaç olan kişilerin belediyeden yardım alabilmeleri için yapmış olduğu başvurulardır. Birçok belediye gibi Elazığ Belediyesi de yardıma muhtaç olan yoksul ve düşkün ailelere farklı yardımlar vererek toplumun refah seviyesini arttırmayı hedefliyor.

Yaşamakta ve geçinmekte zorluk çeken ve bunu Elazığ belediyesi yardım başvurusu sırasında belgeleyen her vatandaş Elazığ belediyesinden yardım alabilmektedir. Bu yazımızda sizlere Elazığ Belediyesi’nden nasıl yardım alabileceğiniz konusunda rehber hazırladık.

Elazığ Belediyesi Sosyal Yardımları Nelerdir?

Elazığ Belediyesi; Ramazan ve Kurban Bayramı başta olmak üzere tüm zamanlarda yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara Elazığ belediyesi yardım başvurusu kapsamında yardım eli uzatıyor. Belediyenin en sık dağıttı yardımların başında ise aylık olarak muhtaç ailelere dağıttıkları yardım kolileri geliyor.

Yardım kolileri yanı sıra sosyal kart da Elazığ belediyesi sosyal yardımlar arasında yer alıyor. Bunlara ek olarak işini kaybeden ya da iş yeri zarar gören esnaflara verilen 1000 TL para yardımı da sosyal yardımlar kapsamına sunuluyor. Özellikle deprem felaketinden sonra Elazığ Belediyesi, sosyal yardımlarını hızlandırmış ve daha da arttırmaya başlamıştır.

Elazığ Belediyesi’nin verdiği sosyal yardımlardan birisi de ücretsiz olan aşevleri vasıtası ile dağıttığı günlük sıcak yemeklerdir. Özellikle Ramazan dönemlerinde durumu iyi olmayan ailelere iftar zamanında sıcak yemekler dağıtılır. Elbette belediyenin yardımları bunlarla sınırlı değildir. Hasta, yaşlı, düşkün ve engelli vatandaşlar için düzenli olarak içerisinde temizlik malzemelerinin de bulunduğu yardım kolileri dağıtılır.

Engelli ve yaşlı vatandaşlarını da unutmayan Elazığ Belediyesi, bu vatandaşlara da para yardımının yanı sıra evde bakım ve medikal cihaz yardımı sunuyor. Yemek, gıda yardımı, yardım kolisi, kırtasiye malzemeleri, bebek maması ve kömür gibi tüm sosyal yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşların Elazığ Belediyesi yardım başvurusu yapması gerekiyor.

Elazığ Belediyesi Yardım Kimlere Verilir?

Elazığ Belediyesi yardım başvurusu yapan ve başvurusu olumlu sonuçlanan yardıma muhtaç bireylere nakit ya da eşya şeklinde yardımlar verilir. Dolayısıyla da Elazığ Belediyesi’nin yardım eli uzattığı kesim son derece geniştir. Bu bilgiler doğrultusunda Elazığ Belediyesi yardımları;

  • Maddi ve fiziksel zorluk yaşayan muhtaç kişilere,
  • Yetim ve öksüzlere,
  • Yakını olmayan ve bakıma muhtaç olan yaşlılara,
  • İşsiz kalan ve geliri olmadığından dolayı geçim sıkıntısı yaşayan kişilere,
  • Durumu kötü olan şehit ve gazi ailelerine,
  • Dul kadınlara,
  • Şartlı öğrenim gören maddi durumu yetersiz olan öğrencilere,
  • Deprem döneminde evsiz kalanlara,
  • Zihinsel ya da bedensel engeli olduğu için çalışamayan vatandaşlara nakit yardımı başta olmak üzere birçok farklı yardım imkanı sunulur.

Bu yardımları alacak olan kişilerde temelde aranan şartların başında ise Elazığ il sınırları içinde yaşıyor olması gelmektedir.

Elazığ Belediyesi’nin yardımları sadece nakit para ile sınırlı değildir. Ayrıca sağlık kontrolü, evde bakım, sıcak yemek yardımı ve ev temizliği gibi farklı yardımlar da belediye tarafından ailelerin ihtiyaç ve muhtaçlık durumuna göre verilebilmektedir.

Elazığ Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elazığ yardım başvurusu yapan vatandaşların büyük bir kısmı başvurularını Doğrudan belediyeye giderek gerçekleştirir. Ancak merkez ilçeden uzak köy ve mahallelerde oturan, yardıma muhtaç olan Elazığ vatandaşları, belediyeye gitmeden e-devlet sistemi üzerinden de başvuru yapabilmektedir.

Elazığ sınırları içinde ikamet eden ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linki üzerinde de kolayca başvuru yapabilir. Linke tıkladığınızda e-devlet sistemi üzerine yönlendirilirsiniz. Karşınıza çıkan ekranda T.C kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra doğrudan başvuru sayfasına gelmiş olacaksınız.

Bu sayfada formu doğru ve eksiksiz bilgiler ile doldurup sisteme yüklediğinizde form, anında Elazığ Belediyesi yetkililerine ulaşacak ve değerlendirmeye alınacaktır. Değerlendirme sürecinde bir heyet sizi evinizde de ziyaret ederek değerlendirecek ve bu şekilde nihai karar verilerek yardıma muhtaç olup olmadığınız belirlenir.

Elazığ Belediyesi Yardım Başvuru Formu

Elazığ Belediyesi’ne yardım başvurusu yapacaksanız mutlaka Elazığ Belediyesi yardım başvuru formu doldurmanız gerekiyor. Bu formu, belediyeden bizzat temin edebilirsiniz ya a e-devlet sistemine T.C ve şifre bilgileri ile giriş yaparak e-devlet üzerinden alabilirsiniz.

Formda gelir durumu, hastalık bilgileri ve ikamet bilgileri gibi birçok bilgi mevcuttur. Bu bilgiler, değerlendirme sırasında belirleyici sorulardır. Dolayısıyla da mutlaka doğru ve eksiksiz olarak cevap vermelisiniz. Bu bilgiler yetkililer tarafından teyit edilirken asılsız bilgiler olduğu tespit edildiği takdirde başvurunuzun olumsuz sonuçlanması yüksek ihtimal olacaktır.

Elazığ Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama

Elazığ Belediyesi yardım başvurusu yapan vatandaşlar, sonrasında süreci takip etmek ve başvuru sonucunu nasıl öğreneceğini istiyor. Elazığ Belediyesi yardım başvurusu sorgulama farklı şekillerde yapılabilir.

İlk olarak belediyeye gidilerek ya da belediyenin telefon numarasını tuşlayarak başvuru sonucu hızlı bir şekilde sorgulanabilir. Ancak dilerseniz e-devlet sistemi üzerinden de başvuru sonucunu sorgulayabilirsiniz. E-devlet sistemine T.C kimlik bilgisi ve şifre ile giriş yaptıktan sonra arama kutucuğuna “Sosyal yardım talebi sorgulama” yazdığınızda sistem sizi ilgili sayfaya yönlendirecektir. Sonu ekranında yardım sıklığı ve yardım modeli gibi ek bilgilere de ulaşmanız mümkündür.

Elazığ Belediyesi Yardım Başvurusu Telefon Numarası

Elazığ Belediyesi, yardımlar hakkında bilgi vermek ve belediyeye gelerek başvuru yapamayacak olan vatandaşların başvurusunu alabilmek için 0424 248 47 01 numaralı hattı kullanıyor. Bu telefon numarası üzerinden belediye yetkililerinden yardım hakkındaki tüm sorularınızın cevabını alabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca Elazığ Belediyesi Beyaz Masa destek hattı numarası olan alo 153 aranarak yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Vefa Destek Grubu gönüllülerine ulaşmak ve para yardımı talebinde bulunmak istiyorsanız o halde 153 Beyaz masa destek hattını arayabilirsiniz.

Elazığ Belediyesi Gıda Yardımı

Elazığ Belediyesi, düzenli aralıklarla yaptığı yardımların yanı sıra Ramazan aylarında tek seferlik gıda yardımını da muhtaç aileler üzerinden eksik etmiyor. Bu yardımlar kapsamında Ramazan ayına girmeden önce yetkililer tarafından erzak kolileri muhtarlıklar ve belediye tarafından belirlenen muhtaç ailelere ulaştırılıyor.

Elazığ Belediyesi’nin yoksul ailelere dağıttığı gıda kolilerinin içinde pirin, nohut, fasulye gibi kuru gıdaların yanı sıra aynı zamanda çay ve çeker gibi temel besin ihtiyaçları da bulunmaktadır.

Elazığ Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Zor durumda olan ve geçim sıkıntısı yaşayan Elazığ vatandaşlarına her sene belirli aralıklarda gıda yardımı yapılır. Bu yardımlardan faydalanabilmek için eğer şartlarınız uygun ise doğrudan belediyeye giderek başvuru yapabilir ya da e-devlet sistemine giriş yaparak “Sosyal yardım talebi” ekranından başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Elazığ Belediyesi gıda yardımı başvurularını Ramazan ayında ve Kurban Bayramı zamanlarında yapmak istiyorsanız o halde Elazığ Belediyesi’nden gıda yardımı almak için ALO 153 Beyaz Masa hattını arayarak da yarım taleplerinizi en kısa ve en kolay yoldan bildirebilirsiniz.

Elazığ Belediyesi Yardım Kolisi

Elazığ Belediyesi yardım kolisi dağıtımını vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda aylık ya da yıllık olarak dağıtıyor. Geliri olmadığı ya da düzensiz geliri olduğu için geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara dağıtılan yardım kolileri içerisinde ise temel gıdadan temizlik malzemesine kadar birçok yardımlar bulunuyor.

Başvuru yapan ve başvurusu olumlu olarak değerlendirilen vatandaşlara verilen bu yardımlar, başvuru sürecinin olumlu olarak sonuçlanmasının ardından belediye yetkilileri tarafından ivedilikle yoksul ailelerin adreslerine ulaştırılıyor.

Elazığ Belediyesi Yardım Parası

Elazığ Belediyesi yardım parası, genel olarak muhtaç vatandaşlara tek sefer şeklinde verilen yardımlardır. Ancak yapılan başvurular neticesinde şayet vatandaşlar yoksulluk sınırının çok altında ise Elazığ Belediyesi böyle çok düşkün olup yardım başvurusu yapan ailelere düzenli olarak da yardım parası yapabilmektedir.

Elazığ Belediyesi Süt Yardımı

Sağlıklı nesillerin yetişmesi ve çocuklara süt içme alışkanlığının kazandırılması amacıyla Elazığ Belediyesi’nin yaptığı yardımlardan birisi de süt yardımıdır. Bu yardım, pandemi dönemi ile birlikte durdurulmuş olsa da belediyeden gelen açıklamalara göre tekrardan başlayacağı belirtilmiştir. Yardım kapsamında 0 ila 6 yaş arasında olan çocuklara süt dağıtımı yapılmaktadır.

Elazığ Belediyesi Maddi Yardım

Elazığ Belediyesi yardım başvurusu yaparak belediyeden maddi yardım talebinde de bulunabilirsiniz. Ancak bu yardım talebinde bulunabilmeniz için de yine belediye tarafından belirlenen şartlara uygun olmanız gerekmektedir. Ayrıca maddi yardım kapsamında her sene Ramazan ve Kurban bayramı zamanlarında varlıklı iş adamları tarafından Elazığ il sınırları içinde yaşayan muhtaç ailelere maddi yardım desteği verilmektedir.

Elazığ Belediyesi Sosyal Yardım Kartı

Sosyal yardım kartı, ihtiyaç sahiplerine yarılan nakit yardımın gizli bir şekilde yapılmasını esas gören bir uygulamadır. Belediyeden düzenli olarak yardım alan kişilere sosyal yardım kartı üzerinden para yardımı yapılır. Vatandaşlar bu yardımları nakit olarak ATM’lerden çekebilecekleri gibi isterlerse alışveriş yaparken kredi kartı şeklinde de kullanabilmektedir.

Sosyal yardım kartı uygulaması sayesinde yardıma muhtaç olan kişilerin gururunun zedelenmemesi konusunda Elazığ Belediyesi son derece hassas davranmıştır. Bu sayede vatandaşlar alışveriş sırasında da kendi istekleri doğrultusunda ihtiyaçlarını alabilmektedir.

Elazığ Belediyesi Para Yardımı

İşsiz kalan, engellilik ya da hastalık durumu yüzünden çalışamayan ve geçinemeyen vatandaşlara Elazığ Belediyesi para yardımı yapmaktadır. Belediyeden para yardımı almak isteyen yoksul vatandaşların sosyal yardım birimine ya da bağlı oldukları muhtarlıklara başvuru yapması gerekmektedir.

Elazığ Belediyesi’nden para yardımı alabilmenin bir diğer yolu ise Elazığ Valiliği’ne başvuru yapmaktır. Bu başvuru kanallarına giderek başvuru formunu düzenli ve eksiksiz doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.