DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama
A+
A-

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama; Erzurum Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ve sorgulama işlemleri, Erzurum ilinde yaşayan ve muhtaç olan birçok vatandaşın merak ettiği konular arasında yer alıyor. Beslenmeden gıdaya, maddi yardımdan sağlığa birçok alanda muhtaç vatandaşlara yardım eli uzatan Erzurum Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapan her vatandaşın başvurularını da titizlikle inceliyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapan her vatandaşların yardım talebi detaylı olarak belediye tarafından incelenir ve akabinde de uygun görülen vatandaşlar ile iletişime geçilerek yardımlar en kısa sürede ulaştırılır.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımları Nelerdir?

Birçok belediye gibi Erzurum belediyesi de yardıma muhtaç ve düşkün olan ailelere umut ışığı olarak çalışmaya devam ediyor. Muhtaç ailelere yardım etmek amacıyla Erzurum Belediyesi’nin yapmış olduğu sosyal yardımların başında gıda ve erzak yardımı geliyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı özellikle yardıma muhtaç ve düşkün olan; fiziksel ya da maddi gücü olmadığından dolayı beslenme sorunu yaşayan vatandaşlara gıda yardımı sunuluyor

Ayrıca evde bakıma muhtaç ve kimsesiz olan vatandaşlara belediye yetkilileri tarafından taze ve sıcak olarak günlük yemek dağıtılıyor. Tüm bunların yanı sıra Erzurum belediyesi düşkün ailelere patates ve soğan gibi temel besin ihtiyaçları ve ekmek dağıtımı da yapıyor.

Gelir düzensizliği nedeniyle maddi sıkıntı çeken ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için Erzurum Büyükşehir belediyesi sosyal yardımları içerisinde Hayır Çarşısı projesi de yer almaktadır. Giyim, eşya ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu Hayır Çarşısı’nda bu eşyalar hasta, öksüz, yetim ya da diğer muhtaç olan kişilere dağıtılmaktadır. Erzurum Belediyesi’nin yapmış olduğu Hayır Çarşısı projesi gönüllü vatandaşların yaptığı eşya, giysi, kırtasiye malzemesi ve benzeri gibi bağışlar ile ayakta durmaktadır.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yardım Kimlere Verilir?

Erzurum Belediyesi yardım başvurusu, farklı nedenlerden dolayı yardıma muhtaç ve düşkün olan kişiler tarafından yapılabilmektedir. Ancak yardım başvurusunda bulunan kişilerin mutlaka belediyenin belirlemiş olduğu düşkünlük kriterlerine uyması gerekmektedir. Erzurum Belediyesi yardım başvurusu geçerli olan vatandaşlar şunlardır;

  • Hanesindeki kişi başına düşen milli gelirin asgari ücretin üçte birinden daha az olan insanlar,
  • Yoksulluk belgesi olan muhtaç insanlar,
  • Zihinsel ya da bedensel engelinden dolayı çalışamayan ve bu nedenle de geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar,
  • Farklı nedenlerden dolayı çalışamayan, düzenli geliri olmayan eşinden boşanmış ya da eşi ölmüş olan dul kadınlar ile çocukları,
  • Eğitim gören ancak maddi sıkıntılardan dolayı eğitim hayatı sekteye uğrayan öğrenciler,
  • Şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri,
  • Kimsesiz ve bakıma muhtaç olan yaşlı vatandaşlar,
  • Doğal afetler sonrasında büyük kayıplar yaşayan muhtaç aileler

Erzurum Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşların en sık tercih ettiği yöntemlerin başında doğrudan belediye binası geliyor. Yardım başvuruları için kullanılan en sık yöntem belediye binasına gitmek olsa da tek başvuru yöntemi değildir.

Erzurum Belediyesi’ne giderek Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na başvuru yapacak olan vatandaşlar burada detaylı olarak gerekli belgeleri öğrenebilir. Bu doğrultuda vatandaşların belediyeye beyan ettiği belgeler doğrultusunda ailelerin maddi ve sağlık durumu detaylı olarak incelenir ve bu doğrultuda yapılacak yardımların türü ve süresi belirlenir.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapmak isteyen ancak belediyeye gidemeyen vatandaşlar, https://www.erzurum.bel.tr/BeyazMasa/7.html linkini tıklayarak belediyenin Beyaz Masa sayfasına ulaşarak buradan da başvuru formunu doldurup yardım başvurusunu hızlı şekilde yapabilirler. Ayrıca mail yolu ile başvuru yapmak isteyen vatandaşlar Erzurum Belediyesi’ne sosyal@erzurum.bel.tr mail adresi üzerinden yardım taleplerini mail olarak da ulaştırabilirler.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvuru Formu

Erzurum Belediyesi de tıpkı diğer belediyeler gibi Erzurum Belediyesi yardım başvuru formu aracılığı ile yardım başvurularını almaktadır. Yardım başvurusunda bulunmak isteyen muhtaç vatandaşlar bu formu belediye binasına giderek alabilirler. Ancak belediyeye gitme durumu olmayan vatandaşlar muhtarlıklardan da bu formu talep edebilmektedir.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımları vatandaşların formunda beyan ettiği bilgiler doğrultusunda verilmektedir. Bu nedenle de başvuru sürecinde değerlendirmeler formlar üzerinden yapılır. Başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler online sistemler üzerinden teyit edilir. Bu nedenle de başvuru formundaki bilgilerin doğru ve eksiksiz olması başvuruların olumlu ve hızlı sonuçlanması adına son derece önemlidir.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama

Erzurum Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sorgulama işlemleri için başvuru yapan vatandaşlar doğrudan belediye binasını ziyaret ederek yetkililerden başvuru sonucunu sorgulayabilir. Belediyeye gidecek durumu olmayan vatandaşlar belediyenin mail adresi ve telefon numarası gibi iletişim bilgilerini kullanarak belediye yetkililerine ulaşarak başvurularının son durumunu öğrenebilmektedir.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Telefon Numarası

Erzurum Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapacağınız zaman ya da yardımlarla ilgili soru ve talepleriniz için Erzurum Belediyesi’ne 0442 344 12 18 numaralı hat üzerinden ulaşabilirsiniz. Hayır Çarşısı projesi hakkında bilgi almak, bu projeden yardım almak ya da bağışçı olmak için de 0442 215 09 09 numaralı hat üzerinden doğrudan proje yetkililerine ulaşmanız mümkün olacaktır.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı

Farklı nedenlerden dolayı geçim sıkıntısı yaşayan ve zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan vatandaşlar için daima yardım eli uzatan Erzurum Belediyesi, muhtaç ailelere dağıttığı gıda kolilerinin yanı sıra aynı zamanda gıda kartı dağıtımı da yapmaktadır. Gıda kartı, içerisinde 150 TL limiti olan ve gıda malzemesi alışverişi yapabilecekleri hediye çekidir.

Erzurum Belediyesi’nin yardıma muhtaç vatandaşlara dağıttı gıda kartları bütün Güvendik Market şubelerinde geçerlidir. Gıda kartı alan muhtaç aileler bu marketlere giderek içerisindeki limit kadar market alışverişi yapabilmektedir. Belediyenin yapmış olduğu gıda yardımlarının yanı sıra aynı zamanda yetkilileri tarafından günlük taze ekmek ve yemek dağıtımı da yapılmaktadır. Belediye tarafından görevlendirilmiş olan yetkililer evden çıkamayacak kadar muhtaç ve düşkün olan vatandaşlara ekmekleri günlük olarak ulaştırmaktadır.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, son dönemlerde yaptığı düzenlemeler ile gıda yardımı ve erzak yardımı konusunda da değişikliğe gitmiştir. Bu değişikliğe göre artık muhtaç ailelere doğrudan gıda ve erzak kolisi dağıtılmamaktadır. Bunun yerine içerisinde 150 TL olan gıda yardım kartı verilmektedir.

Gıda yardım kartının içerisindeki limit vatandaşların muhtaçlık seviyesine göre farklılık gösterebilir. Dolayısıyla da Erzurum Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı da diğer yardımlarda olduğu gibi her kişiye özel olarak verilmektedir. Burada en önemli belirleyici husus ise vatandaşların muhtaçlık seviyesidir.

Gıda yardım kartı alan vatandaşlar bu kartın içerisindeki limit kadar marketlerden ihtiyaç duydukları gıda maddelerini kendileri alabilirler. Belediye ve muhtarlıklar tarafından belirlenen ailelere düzenli olarak gıda kartı Erzurum Belediyesi tarafından verilir. Erzurum Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı başvurusu kapsamında vermiş olduğu gıda kartları Güvendik marketlerin tüm şubelerinde geçerlidir.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yardım Kolisi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlarından birisi de yardım kolisidir. Özellikle Ramazan ayında ve Kurban Bayramı’nda dar gelirli ve muhtaç vatandaşlara Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım kolisi dağıtılır. Yardım kolisi tek seferlik yapılan bir yardımdır.

Muhtarlıklar ve Erzurum Belediyesi tarafından önceden saptanmış olan ailelerin evlerine bu koliler teslim edilir. Erzurum Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi yardım kolisi başvurusunda bulunmak isteyen muhtaç vatandaşlar belediyenin sosyal yardımlaşma yetkilileri ile iletişime geçebilir ya da muhtarlıklara başvuru yapabilir.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yardım Parası

Erzurum Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu dahilinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar Erzurum Belediyesi’nden nakit para yardımı da alabilmektedir. Vatandaşların başvurusuna tabii olan yardım parası için ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar Erzurum Belediyesi’nin başvuru kanallarına giderek ya da online olarak başvuru formu doldurmalıdır.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi para yardım artık sosyal yardım kartı aracılığı ödenmektedir. Erzurum Büyükşehir Belediyesi para yardımı maddi durumunuza göre her ay 250 TL ile 1000 TL arasından verilmektedir.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı

Çocukların süt içmeyi alışkanlık haline getirerek sağlıklı bir şekilde büyümesini önemseyen Erzurum Belediyesi’nin bu amaç doğrultusunda sağladığı sosyal yardımlardan birisi de süt yardımıdır. Erzurum Belediyesi süt yardımı, 0 ila 6 yaş arasındaki çocuklara verilmektedir.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Maddi Yardım

Düzensiz geliri olan ya da hiç geliri olmayan, zihinsel veya bedensel engeli yüzünden çalışamadığından geçimini sağlayamayan vatandaşlara Erzurum Büyükşehir Belediyesi maddi yardım yapmaktadır. Erzurum Belediyesi, maddi yardım için başvuru yapan vatandaşların başvurularını yerinde detaylı bir şekilde inceler.

İncelemeler sonucunda olumlu görülen vatandaşların yoksulluk durumuna göre alacağı yardım, miktarı ve süresi belirlenir.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre önce dar gelirli ve muhtaç vatandaşlara gıda kartı dağıtmaya başladı. Düzenli olarak belediyeden erzak ve gıda kolisi yardımı alan vatandaşlara verilen gıda kartı sayesinde vatandaşlar, marketten alışverişlerini kendi ihtiyaçları doğrultusunda yapabiliyor. Bu sayede yardım verilen vatandaşlara yardımlar el altından verildiğinden vatandaşların rencide olması da Erzurum Belediyesi tarafından engellenmiştir.

Sosyal yardım kartı içerisine her ay Erzurum Belediyesi tarafından düzenli olarak para yatırılır. Bu paranın miktarı ise vatandaşların yoksulluk seviyesine göre değişkenlik gösterir. Sosyal yardım kartlarına yatırılan limit tabanda 150 TL iken bu kartlara maksimum 500 TL yatırılmaktadır. Erzurum Belediyesi gıda kartı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, https://www.erzurum.bel.tr/BeyazMasa/7.html linki üzerinden başvurularını kısa sürede yapabilirler.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ekmek Yardımı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekmek yardımı Erzurum il sınırları içerisinde yaşayan dar gelirli vatandaşlara günlük ekmek yardımı yapılmaktadır. Belediye tarafından belirlenen yada başvuruda bulunan ailelere verilen dijital ekmek kartları başvuru için 0442 344 12 18 / 0442 344 12 21 numaralarını arayabilirsiniz.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Para Yardımı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını sonuna kadar güden örnek belediyelerden birisidir. Bu doğrultusunda Erzurum sınırlarında kalıcı olarak yaşayan, maddi sıkıntılarından dolayı geçim sıkıntısı olan vatandaşlara Erzurum Büyükşehir Belediyesi para yardımı gibi birçok sosyal yardım yapılmaktadır.

Maddi yardım başta olmak üzere Erzurum Belediyesi muhtaç ailelere kırtasiye yardımı, giyecek yardımı, erzak yardımı, kömür yardımı yapmaktadır. Ayrıca Hayır Çarşısı projesi kapsamında da birçok düşkün insana yardımlar ulaştırılmaktadır. Bu yardımlardan faydalanmak için doğrudan belediye binasına giderek ya da Hayır Çarşısı telefon numarasını tuşlayarak başvuru yapabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.