DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama; Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde pek çok yoksul kişinin genel ihtiyaçları karşılanmış olacaktır. Mersin Belediyesi, her sene binlerce kişiye düzenli olarak sosyal yardımlarda bulunur. Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında da hem maddi hem de çeşitli erzak yardımları yer alır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için de kişilerin bazı önemli şartları yerine getirmiş olmaları gerekir. Bu rehberde Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu hakkında merak edilen tüm önemli detaylar yer almaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu şartları hakkında bilgi almak adına rehberimizi takip edebilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımları Nelerdir?

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ile verilen sosyal yardımlar da oldukça geniş kapsamlıdır. Belediye, il sınırlarında ikamet eden muhtaç kişilerin pek çok ihtiyacını karşılamaya yönelik hareket eder. Mersin Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışına sahip olan belediyeler arasında da öne çıkmaktadır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde vatandaşların daha rahat bir yaşam sürmelerine izin verilir. Mersin Büyükşehir Belediyesi yardımları da aşağıda listelenmiştir:

  • Asgari ücretin altında bir gelire sahip vatandaşlara erzak ve nakit para yardımı
  • Bebekli ailelere yönelik destek paketleri (süt, mama ve bebek bezi vs.)
  • Maddi durumu yetersiz öğrencilere yönelik destekler (burs, kırtasiye tablet vs.)
  • Doğal afetlerden etkilenen kişilere yönelik yardımlar
  • Şehit ve gazi yakınlarına yönelik sosyal yardımlar
  • Yangın ya da kazalardan etkilenenlere yönelik yardımlar
  • Pandemi döneminde ekonomik sorunlar yaşayanlara yönelik yardımlar
  • Sıcak yemek ve ekmek yardımları
  • Kira yardımları
  • Kış mevsiminde yakacak yardımı
  • Engellilere yönelik çeşitli yardımlar
  • Kimsesizlere yönelik maddi ve erzak yardımları
  • Hasta ve yaşlılara yönelik yardımlar
  • Sosyal yardım kartı
  • Aşevlerinde verilen yardımları

Mersin Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi yardımları yukarıdakileri içermektedir. Mersin il sınırlarında ikamet eden vatandaşlar gerekli ise bu yardımlara başvuruda bulunabilir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yardım Kimlere Verilir?

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu, bazı kişilere yönelik olarak açılmaktadır. Yardım hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilerin gelir durumu önem taşır. Buna göre başvuruda bulunmadan önce mutlaka muhtarlık makamından yoksulluk belgesinin alınması gerekir. Aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yardım alacak kişilerin Mersin il sınırlarında ikamet ediyor olması da şarttır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapacak olan kişilerin aşağıdaki kriterleri karşılıyor olması gerekir:

  • Hane gelirinin asgari ücretin altına olması
  • Şehit ve gazi yakını olup maddi durumu yerinde olmamak
  • Öğrenci olup maddi sıkıntılar çekmek
  • Hasta, yaşlı ya da engelli olup maddi sıkıntılar çekmek
  • Kimsesiz olup maddi sıkıntılar çekmek
  • Doğal afet, yangın ya da kaza gibi durumlardan etkilenmiş olmak
  • Pandemi döneminde ekonomik sorunlar yaşamak
  • Ailenin gelirini sağlayan kişinin askerde ya da cezaevinde olması
  • Ailenin gelirini sağlayan kişinin ölmüş olması

Yukarıda bahsi geçen kriterlerden birini sağlayan kişiler Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için adım atabilirler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için atılması gereken birkaç önemli adım bulunmaktadır. Buna göre kişilerin hem online hem de yüz yüze olarak başvuruda bulunmasına izin verilir. Mersin Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesi üzerinden online başvuru ve sorgulama hizmeti sunar. Bunun için de sosyalyardim@mersin.bel.tr mail atılabilir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için ilk önce başvuru formunun doldurulması gerekir. Daha sonrasında da yoksulluk belgesi ile birlikte kimlik ve diğer gelir belgelerinin beyan edilmesi yeterli olacaktır. Yardım başvurusu kapsamında birkaç gün sonra netice alabilmek de mümkündür.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvuru Formu

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için bir yardım başvuru formunun da doldurulması şarttır. Başvuru formuna belediyenin ilgili birimlerinden ulaşılabilir. Aynı zamanda başvuru formunu mail ile temin edebilmek de mümkündür. Yardım başvuru formunda kişinin adres, iletişim ve kimlik bilgilerini içeren sorular yer alır. Aynı zamanda kişinin gelir bilgileri de formda yer alabilir.

Yardım başvurusunda bulunacak olan her vatandaşın formda yer alan soruları eksiksiz olarak doldurması gerekir. Aynı şekilde formdaki sorulara her zaman doğru yanıt verilmesi de önemlidir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için birkaç kanal üzerinden sorgulama yapmak mümkündür. Buna göre başvurudan yaklaşık 1 hafta sonra yüz yüze sorgulama yapılabilir. Bunun için de belediyenin ilgili yardım birimleri ile görüşmek yeterlidir. Aynı zamanda belediyenin resmi internet sitesini kullanarak da başvuru sorgulaması yapılabilir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için sorgulama yapacak olan kişilerin özel olarak atanan telefon numaralarını kullanmaları da mümkündür.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Telefon Numarası

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için özel olarak atanmış olan sabit hatlar bulunmaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi, 0324 533 37 21 numaralı sabit hat üzerinden gereken bilgiyi verebilir. Aynı zamanda 0530 844 23 35 numaralı cep telefonundan Whatsapp ile bilgi alabilmek de söz konusudur.

Mersin Belediyesi, 153 numaralı çağrı merkezinden de gereken yardımı ve desteği sunacaktır. Özellikle de pandemi döneminde bu çağrı merkezi çok aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu içerisinde gıda yardımı için yapılan başvurular da yer alabilir. Belediye, her ay düzenli olarak gıda ve erzak yardımında bulunmaktadır. Gıda yardımı içerisinde bir hanenin mutfak ihtiyaçları yer alır. Kuru gıda ve yağ gibi yardımlar da yine aylık olarak yapılabilir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yılın hemen hemen her döneminde sıcak yemek ve ekmek yardımı da sağlar. Özellikle de Ramazan ayı boyunca kurulan aşevleri Mersin halkına ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Bunun haricinde yoksul ve muhtaç durumda olan kişilere günlük düzenli olarak sıcak yemek ve ekmek yardımları yapılmaktadır.

Mersin Belediyesi, Ramazan ve Kurban Bayramı süresi boyunca kurban eti dağıtımı da yapmaktadır. Aynı zamanda bu aylarda binlerce haneye gıda yardımı kolileri de gönderilmektedir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Mersin Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı için yapılan başvuruları da aynı kanallar üzerinden işleme almaktadır. Belediyenin ilgili birimleri hem nakit para hem de gıda yardımları için vatandaşlar ile ilgilenmektedir. Aynı şekilde belediyenin mail adresi üzerinden online olarak başvuruda bulunmak da mümkündür. Buna ek olarak 153 numaralı çağrı merkezi kullanılarak da gıda yardımı için gerekli başvurunun yapılması mümkün olacaktır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yardım Kolisi

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde yardım kolisine da başvurulmuş olur. Mersin Büyükşehir Belediyesi erzak yardımı olarak da bilinen bu hizmet, bir evin temel ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Erzak kolisinde yalnızca mutfak için gerekli gereçler yer almak, ek olarak bazı hijyen ürünleri de bulunmaktadır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi erzak yardımı başvurusu için yine belediyenin ilgili birimlerine başvuruda bulunulması mümkündür. Bu tip başvurular da online ya da telefon üzerinden de alınabilir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yardım Parası

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu, yardım parası için yapılan başvurular için de geçerlidir. Buna göre belediyeden doğrudan para yardımı alabilmek de mümkündür. Maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlar, aylık olarak ödenen yardım parasına başvuruda bulunabilirler. Bu tip ödemeler yılın her dönemi ve her ay olmak üzere düzenli olarak da yapılmaktadır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ramazan ve Kurban Bayramı zamanı da pek çok haneye nakit para yardımı sunar. Nakit para yardımları da süreli ve sürekli olarak iki ayrı grupta yer alır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu içerisinde anne ve bebek sağlığı için sunulan süt yardımları da bulunur. Süt yardımları, yeni doğum yapmış olan ailelere ve küçük çocuklara düzenli olarak verilir. Aynı zamanda belediye tarafından zaman zaman bebek bezi ve mama yardımları da yapılmaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi de süt yardımını düzenli hale getirmek adına çalışmalara başlamıştır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Maddi Yardım

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde direkt olarak maddi yardım alabilmek de söz konusudur. Maddi olarak sıkıntıda olan yoksul kişiler bu tip yardımları her ay düzenli olarak alabilirler. Mersin Belediyesi, her ay binlerce haneye maddi yardımda bulunmaktadır. Belediye, vatandaşların genel ihtiyaçları için maddi imkanlar sunan sosyal belediyelerden biridir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı

Mersin Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yaparak doğrudan sosyal yardım kartı da talep edilebilir. Belediye tarafından verilen sosyal yardım kartı, anlaşmalı mağazalarda ya da marketlerde geçerlidir. Sosyal yardım kartına her ay belli miktarda bir ödeme yapılır. Bu paranın da vatandaşların ihtiyaçları için harcanması hedeflenir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen sosyal yardım kartı da yoksulluk belgesi ibraz edilerek alınır. Bu kart için de başvuruda bulurken hem yüz yüze hem de online yöntemler izlenebilir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halkkart Başvurusu

Mersin Büyükşehir Belediyesi sosyal destek kartı olan halkkart bizzat Sosyal Yardım ve Danışma birimine elden imza ile elden teslim edilmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi sosyal destek kartı ihtiyaç sahiplerine teslim edildikten sonra aylık olarak içerisine yüklenen bakiyeyi dilediğiniz marketten kullanabilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi sosyal destek kartı başvuru yaparken aşağıdaki evrakları hazırlayarak mutlaka Belediyenin Sosyal Yardım ve Danışma birime bizzat gitmeniz gereklidir.

1- Öğrenci Belgesi (Var ise)

2- Kirada oturanlar için (Kira kontratı)

3- Cezaevinde olanlar için (Müddet name)

4- 6284 Sayılı Kadını Koruma Kararı (Var ise)

5- Engelli Raporunun Fotokopisi % 40 üzeri (Var ise)

6- Tapu Kaydı bulunanlar için İlçe Belediyesinden rayiç bedeli.

7- Süreğen Hastalığı olup çalışamayanlar (Heyet kurulu raporu)

8- Eşinden ayrı olanlar için (Boşanma ilamı ve çocuklara ait velayet kararı)

Halkkart’tan yararlanmak isteyenler, https://mersin.bel.tr/sosyal-destek-kart-halk-kart adresinden ve Akdeniz ilçesindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım ve Dayanışma Merkezi’ne bizzat başvuru yapabilecekler. İlçelerde bulunan ihtiyaç sahipleri ise yine https://mersin.bel.tr/sosyal-destek-kart-halk-kart adresinden ve ilçelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Şube Müdürlüklerinden başvuru yapabilecekler. Gerekli tüm evrakları tamamlayıp başvuru yapan vatandaşların başvuruları tüm incelemeler yapıldıktan ekonomik durumu belirlendikten sonra, Halkkart almaya hak kazanacaklar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Para Yardımı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her sene düzenli olarak para yardımında da bulunmaktadır. Bu tip yardımlar kimi zaman kısa süreli kimi zaman da daimi olabilir. Yoksul ve muhtaç olan vatandaşlar da belediyeye para yardımı için başvuruda bulunabilirler. Aynı şekilde başarılı öğrencilere de belediye tarafından her ay burs imkanı sağlanır.

Mersin Belediyesi, Mersin il sınırlarında ikamet eden binlerce kişiye düzenli olarak para yardımı sunar. Bu sayede yoksul vatandaşların da bazı ihtiyaçları karşılanmış olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.