DOLAR
34,1112
EURO
38,0926
ALTIN
2.866,30
BIST
9.956,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Çanakkale Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama

Çanakkale Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama
A+
A-

Çanakkale Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama; Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu, yoksul vatandaşlara yönelik belediye tarafından tanınmış bir hizmettir. Yardım başvurusu, hem maddi hem de çeşitli erzak yardımlarını kapsamaktadır. Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu sayesinde muhtaç durumda olan vatandaşların temel ihtiyaçları giderilmek istenir. Çanakkale Belediyesi, sağladığı yardımlar sayesinde her sene binlerce kişiye destek olmaktadır.

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu için merak edilenler de bu rehberimizde verilmiştir. Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu nasıl yapılır ve nasıl sorgulanır gibi soruların yanıtları da yazımızda yer almaktadır.

Çanakkale Belediyesi Sosyal Yardımları Nelerdir?

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu kapsamında birden fazla sosyal yardım kalemi bulunmaktadır. Belediye, sosyal yardımlar sayesinde vatandaşların her alanda rahata ermesini hedefler. Çanakkale Belediyesi sosyal yardım başvurusu ile il sınırlarında ikamet eden kişilerin ihtiyaçları hızlı bir şekilde giderilir.

İşte, Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu sayesinde faydalanılabilen başlıca yardımlar:

  • Yoksul ailelere ya da bireylere yönelik maddi ve erzak yardımları
  • Hasta, yaşlı ya da engelli bireylere yönelik çeşitli yardımlar
  • Sağlık ve bakım destekleri
  • Kira yardımı
  • Kış ayları boyunca yapılan yakacak yardımı
  • Öğrencilere verilen burs, tablet ya da kırtasiye yardımları
  • Doğal afetlerden etkilenen vatandaşlara yönelik yardımlar
  • Yangın ve kaza gibi durumlarda sağlanan yardımlar
  • Erzak kolisi, gıda, sıcak yemek, ekmek ve süt yardımları
  • Şehit ve gazi yakınlarına yardımlar
  • Askerde olan kişilere yönelik çeşitli yardımlar (Asker Paketi)
  • Kimsesiz kişilere yönelik yardımlar
  • Pandemi döneminden etkilenen esnaf ve işçilere yönelik yardımlar
  • Pandemide işsiz kalan kişilere yönelik yardımlar
  • Çanakkale çamaşır merkezi
  • Bebek bezi, mama ve süt yardımları
  • Kıyafet yardımları

Yukarıdaki yardımların tamamı Çanakkale il sınırlarında ikamet eden yurttaşlara yöneliktir. Çanakkale Belediyesi yardımları sayesinde her sene binlerce kişinin yüzü gülmektedir.

Çanakkale Belediyesi Yardım Kimlere Verilir?

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu ile yoksul ve muhtaç durumda olan kişilere destekler sağlanmaktadır. Çanakkale il sınırlarında ikamet eden yoksul herkes belediyenin yardım paketlerinden faydalanabilir. Elbette belediye de yardım başvurularında bazı kriterleri aramaktadır.

İşte, Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu için aranan başlıca kriterler:

  • Asgari ücretin altında bir gelire sahip olmak
  • Doğal afet, kaza ya da yangın gibi durumlardan etkilenmiş olmak
  • Öğrenci olup maddi sıkıntılar yaşıyor olmak
  • Pandemiden maddi olarak etkilenmiş olmak
  • Kimsesiz olmak
  • Yaşlı, engelli ya da hasta olup maddi sıkıntılar çekiyor olmak
  • Evin bakımını üstlenen kişinin askerde ya da cezaevinde olması durumu
  • Şehit ya da gazi yakını olup maddi sıkıntı çekmek

Yukarıda bahsi geçen durumlardan muzdarip olan kişilerin Çanakkale Belediyesi’nin yetkili birimlerine başvurması yeterlidir. Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu için ilk aranılan özellik maddi sıkıntılardır. Aynı şekilde yardım talep eden kişinin mutlaka Çanakkale il sınırı içerisinde yaşıyor olması da gerekir.

Çanakkale Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu, birkaç kanal kullanılarak yapılabilmektedir. Bunun için eğer istenirse belediyeye ait yetkili makamlara bizzat başvurulabilir. Çanakkale Belediyesi, belediye merkezinden yardım başvurusu kabulü yapmaktadır.

Çanakkale Sosyal Hizmetler Müdürlüğü makamı da yapılan yüz yüze başvuruları değerlendirmektedir. Aynı zamanda Çanakkale Belediyesi’ne ait olan resmi web sitesi üzerinden de yardım başvurusu yapılabilir. https://www.canakkale.bel.tr/tr/sayfa/1139-sosyal-yardimlar adresinden belediye yardımlarına ulaşmak mümkündür.

Bunların yanı sıra Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu için belediye tarafından atanmış olan telefon numaralarını da aramak mümkündür. Aynı zamanda e–devlet kapısı sistemi üzerinden de yardım başvurusunda bulunulmaktadır. E-Devlet üzerinden başvuruda bulunmak için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklayabilirsiniz.

Çanakkale Belediyesi Yardım Başvuru Formu

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu için ilk önce başvuru formunun doldurulması şarttır. Yardım başvuru formunda kişilerin gelir durumlarını alakadar eden bazı sorular yer alır. Buna ek olarak başvuru formunda kişiye ait adres ve iletişim bilgileri de yer almalıdır.

Belediye yardım başvuru formunu hem online olarak hem de yüz yüze doldurmak mümkündür. Belediyenin yetkili makamlarından alınan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması da şarttır. Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu için forma doğru yanıtlar vermek de gerekmektedir.

Çanakkale Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu kapsamında sorgulama yapabilmek için de birden fazla kanal bulunmaktadır. Belediyeye başvuruda bulunduktan birkaç gün sonra sorgulama yapmanıza izin verilir. Daha net sonuç almak için ise birkaç haftadan sonra sorgulama yapmanız faydalı olacaktır.

Çanakkale Belediyesi, SMS yoluyla da çoğu zaman başvuru hakkında bilgi verebilmektedir. Bunun haricinde online olarak ya da telefonla arayarak da sorgulama yapabilmek mümkündür.

Çanakkale Belediyesi Yardım Başvurusu Telefon Numarası

Çanakkale Belediyesi tarafından yardım başvuruları için atanan özel bir sabit hat vardır. 218 12 29 numaralı hattı arayarak çamaşır merkezi hakkında bilgi alınabilir. Bunun yanı sıra 217 89 15 numaralı hattan da sosyal market hakkında bilgi almak mümkündür.

444 17 17 numaralı çağrı merkezi ise doğrudan Sosyal Hizmet Müdürlüğü ile iletişim kurulmasını sağlar. Bu hattı arayarak belediye yardımları hakkında kapsamlı bilgi alabilmek mümkün olacaktır.

Çanakkale Belediyesi Gıda Yardımı

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu içerisinde gıda yardımı için de gereken başvuru yer almaktadır. Çanakkale Belediyesi, her sene düzenli olarak gıda yardımı yapan belediyeler arasındadır. Hem erzak hem de sıcak yemek dağıtımı yapan belediye, yoksullara düzenli olarak bu hizmeti sunar.

Çanakkale Belediyesi, aynı zamanda Ramazan ve Kurban Bayramı boyunca da bazı ailelere erzak ve gıda yardımı yapar. Bunun haricinde kimsesiz, hasta ve yaşlı kişilere yönelik günlük sıcak yemek ve ekmek dağıtımı da yapılmaktadır.

Gıda yardımı, yoksul durumda olan kişilerin sağlıklı ve yeterli beslenmesi adına yapılır. Aşevleri ve iftar çadırları da Çanakkale’de ikamet eden yoksul vatandaşlara her zaman açıktır. Bunun haricinde belediye, düzenli olarak ekmek, süt ve bebek maması dağıtımı da yapmaktadır.

Çanakkale Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Çanakkale Belediyesi, gıda yardımı için de benzer bir başvuru sistemine sahiptir. Belediyeye giderek yetkili makama bizzat başvuruda bulunmak mümkündür. Aynı şekilde belediyeye ait resmi internet sitesinden de gıda yardımı başvurusunda bulunulabilir. Bunun yanı sıra 153 numaralı çağrı merkezinden de gıda yardımı hakkında bilgi almak ve başvuruda bulunmak mümkündür.

Çanakkale Belediye Ramazan ayı boyunca sıcak yemek ve erzak kolisi yardımı yapmaktadır. Belediye tarafından Mahalle muhtarlıkları tarafından resmi olarak bildirilen kişilere bu yardımlar yapılmaktadır.

Çanakkale Belediyesi Erzak Yardımı

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte erzak kolisi de talep edebilmek mümkündür. Çanakkale Belediyesi erzak yardımı için belediyenin yetkili birimlerine başvurmak gerekir. Yoksul kimselere sunulan bu hizmette bir evin temel ihtiyaçları bulunmaktadır. Hem mutfak hem de çeşitli hijyen ürünlerinin yer aldığı erzak kolileri, düzenli olarak dağıtılmaktadır.

Çanakkale Belediyesi, özellikle de Ramazan ve Kurban Bayramı süresince pek çok haneye erzak kolisi ulaştırmaktadır. Ayrıca belediyenin kurban eti dağıtımı da bulunmakta ve yoksul ailelere iletilmektedir.

Çanakkale Belediyesi Sosyal Yardım Kartı

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte eğer talep edilirse sosyal yardım kartı da alınabilir. Belediye, anlaşmalı olduğu bankalar ile birlikte yoksul vatandaşlara bu yönde bir hizmet sunmaktadır. Belediye tarafından verilen Halk Kart, mağazalarda ya da marketlerde geçerlidir. Bunun dışında sosyal yardım kartının çeşitli kırtasiye ve yakacak satan yerlerde kullanılması da mümkündür.

Çanakkale Belediyesi tarafından verilen sosyal yardım kartı, vatandaşların özgürce alışveriş yapması adına verilir. Bu sayede mağazalardan ve marketlerden istenen gıdalar ve giyim malzemeleri satın alınabilir.

Çanakkale Belediyesi Halk kart ile düzenli olarak maddi desteği ihtiyaç duyan ailelere verdiği bu kart ile her ay diledikleri marketten gıda alış verişi yapma imkanı bulmaktadır. Çanakkale Belediyesi halk kart başvurusu Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü numaraları olan  444 17 17 – 1125/1126 aranmalıdır.

Çanakkale Belediyesi Halk Kart başvurusu için gerekli evraklar ise;

  1. Nüfus Cüzdanı
  2. İkametgah adresinin Nüfus Kayıt Sisteminde Çanakkale ili merkezi veya mücavir alan sınırları içerisinde olması (İkametgah Belgesi ve Nüfus Kayıt Örneği kurumumuz tarafından verilmektedir.)
  3. Matbu Form (Kurumdan temin edilecektir. Aile, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğüne, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfına, Çanakkale Belediyesi Emlak ve Çevre Temizlik Şefliğine’ne onaylatılacaktır.)

Çanakkale Belediyesi Yardım Parası

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu yaparak doğrudan nakit para yardımı da talep edilebilir. Belediye, her sene yoksul kimselere düzenli olarak aylık yatırmaktadır. Yardım parası hizmetinden de kimsesiz ve düzenli geliri olmayan kişiler faydalanabilir. Belediye, hem dönemli hem de düzenli olarak yardım parası hizmeti sunabilmektedir.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile bir çok yardımda bulunan Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu için bu https://www.canakkale.bel.tr/tr/sayfa/1139-sosyal-yardimlar linki inceleyebilirsiniz.

Çanakkale Belediyesi Süt Yardımı

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte süt yardımı da alabilmek mümkündür. Belediye, hamile kadınlara ya da bebeklere yönelik süt yardımı sunan sosyal belediyelerin başında gelir. Bunun yanı sıra Çanakkale Belediyesi tarafından bebekli ailelere düzenli olarak mama yardımı da yapılmaktadır.

Süt ve mama yardımı için başvuruda bulunmak isteyenler de yine belediyenin yetkili birimleri ile iletişime geçebilir. Bunun yanı sıra 153 numaralı çağrı merkezi üzerinden de süt ve mama yardımı talep etmek mümkün kılınır.

Çanakkale Belediyesi Maddi Yardım

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu yaparak maddi yardımlara da başvurmak mümkün olacaktır. Belediye tarafından sağlanan bu maddi yardımlardan asgari gelirin altında kalan bireyler faydalanabilir. Maddi yardımlar, hem dönemlik hem de düzenli olmak üzere iki grupta incelenir.

Çanakkale Belediyesi, her sene binlerce kişiye maddi yardımda bulunmaktadır. Özellikle de pandemiden etkilenmiş bireylerin belediye tarafından sağlanan bu yardımlardan yararlanması mümkündür. Bunun yanı sıra öğrenciler de belediye bursları için gereken başvuruyu yapabilir.

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu içerisinde yer alan maddi yardım, yoksul kişilerin yaşam standardını yükseltir. Maddi yardımlar, mutfak ihtiyacı, giyim, yakacak ve kırtasiye giderleri için kullanılabilir.

Çanakkale Belediyesi Burs Başvuru

Çanakkale Belediyesi lise ve üniversite eğitimi gören öğrencilere destek olmak amacı ile burs desteği sağlamaktadır. Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından verilen burs yardımı için eğitim öğretim başlaması ile beraber aşağıdaki evrakları tamamlamaları gereklidir.

  1. Bir (1) adet vesikalık fotoğraf
  2. İkametgâh (Anne ve/veya Babaya ait)
  3. Matbu Başvuru Dilekçesi
  4. Matbu Form, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğüne, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına, Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfına, Belediye Emlak ve Çevre Temizlik Şefliğine onaylatılacaktır.
  5. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  6. Öğrenim Belgesi
  7. Ailede çalışan bireylere ait aktif SGK dökümleri+ Maaş Bordrosu
  8. Tahkikat formu (Kurum tarafından yerinde inceleme yapılacaktır.)

Çanakkale Belediyesi Para Yardımı

Çanakkale Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte para yardımı adına başvuruda bulunmak da mümkündür. Çanakkale il sınırları içerisinde ikamet eden yoksul kimselere doğrudan nakit para yardımı da yapılmaktadır. Bu yardımlardan faydalanmak için kişilerin muhtarlıktan yoksulluk belgesi alması şarttır.

Para yardımı için hem aileler hem de öğrenciler başvuruda bulunabilir. Yetkili makamlar uygun görürse yapılan başvurular olumlu yönde sonuçlandırılır.

Sizlere bu yazımızda Çanakkale Belediyesi Yardım Başvurusu, Çanakkale Belediyesi Gıda Yardım Başvurusu, Çanakkale Belediyesi Erzak Yardım ve Çanakkale Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama hakkında bilgi vermeye çalıştım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.