DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu, maddi yetersizliklerden dolayı geçim sıkıntısı çeken kişilerin yapmak durumunda olduğu başvuruları kapsar. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma konusunda örnek belediyelerden birisi olan Diyarbakır  Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu dahilinde yardıma muhtaç olan ve geçim sıkıntısı çeken ailelere gıda, para ve ramazan yardımı gibi farklı alanlarda yardım verir.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu, belediyeye bağlı birçok farklı kanal üzerinden yapılabiliyor. Bu konuda son derece yardımsever olan Diyarbakır Belediyesi, birçok aileye yardım eli uzatıyor. Bizler de sizlere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu detaylarını aktarabilmek için bu rehberimizi hazırladık.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımları Nelerdir?

Diyarbakır yardım başvurusu yapmak isteyenler, başvuruları onaylandıkları takdirde belediyeden gıda yardımı, para yardımı ya da ramazan yardımı alabilirler. Belediyenin verdiği para yardımı genellikle nakit para yüklü bir kart şeklinde oluyor. Vatandaşlar bu kart ile ATM’den para çekebileceği gibi isterlerse markette alışveriş yaparak da kullanabiliyor.

Para yardımlarına ek olarak ihtiyaç sahibi olan ve evinde yemek pişirmeye bile maddi durumu olmayan ailelere her yıl Diyarbakır Belediyesi tarafından gıda kolileri gönderilerek bu ailelere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında gıda yardımları yapılıyor. Ayrıca Ramazan günlerinde her yıl düşkün olan ailelerin evlerine günlük olarak pişirilmiş ev yemekleri dağıtılıyor.

Sosyal yardımlarını oldukça geniş bir çerçevede halkına sunan Diyarbakır Belediyesi’nin sosyal yardımları arasında öğrencilere burs ve kırtasiye malzemesi yardımları, yaşlı bakımı ve engelli olup durumu olmayan vatandaşlara ilaç ile medikal destek yardımları da yer alıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yardım Kimlere Verilir?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapacak olan vatandaşların öncelikle bu yardımlara ihtiyacı olan ve bu muhtaçlığını gösteren şartları karşılaması gereklidir. Bu şartlar kapsamında başvuru yapacak olan kişilerin;

  • Aylık gelirinin geçim sınırının altında olması ve muhtaçlığını muhtarlıklardan alınan yoksulluk belgesi ile ispat etmesi,
  • Engel ya da hastalık nedeni ile evi geçindirmekle mükellef olan kişi olarak çalışamıyor olması ya da gelirinin düzenli olmaması,
  • Bakıma muhtaç yaşlı ya da engelli olması,
  • Diyarbakır il sınırları içinde yaşıyor olması,
  • Maddi durumu yetersiz olduğu halde okuyan öğrenci olması şartları aranır.

Bu şartlar doğrultusunda kişilere verilecek olan yardımlar farklılaşır. Ancak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapanlar arasında öncelik maddi sıkıntılardan dolayı geçim darlığı yaşayan vatandaşlardır.

Tüm bu şartların yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapacak olanlar arasından Diyarbakır’da yaşayan şehit ve gazi ailelerine de öncelik tanımaktadır.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapmak isteyen Diyarbakır vatandaşları, farklı kanallar üzerinden belediye yardımlarına başvuru yapabilir. Ancak vatandaşların en sık tercih ettiği başvuru yöntemi; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu formu doldurarak belediyeye bizzat başvuru yapmak ya da Diyarbakır Belediye’sinin resmi web sitesi üzerinden başvuru sağlamaktır.

Diyarbakır Belediyesi’nin yardımlarına belediyenin web sitesi üzerinden başvuru yapacak iseniz web sitesindeki başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekecektir. Bilgilerinizin eksiksiz ve doğru olması başvurunuzun olumlu sonuçlanabilmesi için son derece önemlidir. Aksi halde başvuru süreciniz uzayabileceği gibi yardım başvurunuz belediye tarafından iptal edilebilir.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvuru Formu

Vatandaşlarına yardım veren her belediye gibi Diyarbakır Belediyesi de yardım başvurusu formu ile başvurularını alıyor. Bu formda başvuru yapan kişi olarak gelir durumunuz, ikamet bilgileriniz ve benzeri gibi bilgiler yer alır. Dolayısıyla da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvuru formu mutlaka eksiksiz ve doğru şekilde doldurulmalıdır.

Formu, belediyeden bizzat kağıt formunda edinebileceğiniz gibi aynı zamanda Diyarbakır Belediyesi’nin web sitesi üzerinde de bulabilir ve sitede doldurarak web sitesi üzerinden kısa sürede başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yaptıktan sonra belediyenin web sitesi başta olmak üzere farklı şekillerde başvuru sonucunuzu ve sürecinizi sorgulayabilirsiniz. Dilerseniz Diyarbakır Belediye’nin mail adresine mail atarak ya da belediyeye telefon ile ulaşım sağlayarak da başvuru sonucunuzu kısa sürede öğrenebilirsiniz.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Telefon Numarası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne yardım başvurusu süreci hakkında bilgi almak, başvuru sonucunu sorgulamak ya da ihtiyaç taleplerinde bulunmak için telefon kanalıyla kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer başvurunuzun sonucunu öğrenmek için Diyarbakır Belediyesi’nin ALO 153 hattını arayabilirsiniz. Ayrıca Diyarbakır Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na ait olan 0 412 226 22 98 telefon numarası ile de başvuru sorgulama yapabilirsiniz.

Diyarbakır Belediyesi, yardıma muhtaç olan vatandaşlarına para yardımı yapmak için verdiği sosyal kartlar hakkında tüm bilgilendirmeyi ise 0412 229 48 80 numaralı telefon üzerinden gerçekleştirmektedir.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yardımlar kapsamında kapı kapı dolaşarak yardıma muhtaç olan ve karnını bile doyuracak durumu olmayan ailelere gıda yardımı kapsamında koliler dağıtıyor. Gıda yardımı kolileri adı her ne kadar gıda yardımı olsa da aslında içerisinde bir evin ihtiyacı olabilecek temizlik ve benzeri gibi temel ihtiyaç ürünlerini de barındırıyor.

İçerisinde un, şeker, yağ, salça, kuru bakliyat, makarna gibi temel besin gıdalarının yanı sıra aynı zamanda temizlik ürünleri de bulunan bu koliler Diyarbakır Belediyesi tarafından titizlikle araştırılan ve yardıma muhtaç olduğu belirlenen ailelere ulaştırılıyor.

Belediyeden gıda yardımı talep etmek isteyen vatandaşlar bu taleplerini Diyarbakır Belediyesi’ne 0 412 226 22 98 numaralı telefon üzerinden hızlı şekilde iletebiliyorlar.

Diyarbakır Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı başvuru formu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi üzerinden ya da bizzat belediyeden ulaşabileceğiniz bir formdur. Eğer belediyeye gıda yardımı başvurusu yapmak istiyorsanız ve şartlarınız uygunsa o halde bu formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gereklidir.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı başvurusu için Büyükşehir Belediyesi’nin çağrı hattı Alo 153 ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na ait 0 412 226 22 98 telefon numaralarını arayarak yardım taleplerini iletebilirler.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bu form ile gıda yardımı başvurusu yaptığınızda formda belirttiğiniz bilgiler teyit edilerek belediye tarafından detaylı araştırma yapılır. Eğer bilgilerinizin doğruluğu kanıtlanır ise bu durumda belediyeden gıda yardımı alabilirsiniz. Bu nedenle de formdaki özellikle gelir durumunuzu ve ikamet bilgilerinizi doğru bir şekilde girmelisiniz.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yardım Kolisi

Diyarbakır Belediyesi’nin her yıl düzenli olarak yaptığı sosyal yardımlardan birisi de yardım kolisi oluyor. Ailelerin muhtaçlık durumuna göre aylık ve yıllık gıda yardımı kolileri dağıtan Diyarbakır Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda ramazan ayında muhtaçlara gıda kolisinin yanı sıra pişmiş taze yemek yardımı da yapıyor.

Diyarbakır Belediyesi, tüm gıda yardımlarını Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafınca yürütüyor. Dolayısıyla da gıda kolisi ya da pişmiş yemek yardımı almak istiyorsanız 0 412 226 22 98 nolu telefon numarasından yetkililere ulaşarak yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Diyarbakır Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Yardım Parası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin de birçok belediyenin olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine sunduğu para yardımı vardır. Bu yardım, Diyarbakır Belediyesi tarafından fakir, yaşlı, engelli, işsizlikten dolayı geçim sıkıntısı çeken, engel durumundan dolayı geçindirmek durumunda olduğu ailesinin geçimini sağlayamayan yani asgari düzeyde bir geçim standardı olmayan kişilere sunulan yardımdır.

Diyarbakır Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi para yardımı sadece para olarak değil alışveriş çeki olarak da verilebiliyor. Bu noktada belediye sosyal kart uygulamasını yürütüyor ve bu kişilere para yardımını sosyal karta para yükleyerek sağlıyor. Yardıma muhtaç olan kişiler bu parayı ATM’ler aracılığı ile nakit olarak çekebildiği gibi isterlerse marketlerden alışveriş yaparak bu kart ile ödeme yapabiliyor. Ancak bu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların yoksulluk belgesi almış olması ve fakirliği belgelemesi gerekiyor.

Yardıma muhtaç olan vatandaşlara her zaman el uzatan Diyarbakır Belediyesi para yardımı kapsamında vatandaşlarına tek seferlik 500 ila 1000 TL gibi meblağlarda da ödemeler yapıyor. Vatandaşlar bu ödemeleri de PTT ve anlaşmalı kamu bankalarının ATM’lerinden çekebiliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı

Diyarbakır Belediyesi, muhtaç ve yoksul ailelerin yanı sıra yaptığı yardımlarda çocukları da unutmamaktadır. Çocukların süt içme alışkanlığı kazanarak sağlıklı bir şekilde büyümeleri gerektiğini vurgulayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi süt yardımı da yapmaktadır.

Diyarbakır Belediyesi, 0 ila 6 yaş arasındaki çocuklar için düzenli olarak taze süt dağıtımı yaparak sağlıklı nesillerin yetişmesini amaçlar.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Maddi Yardım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapan vatandaşların belediyeden alabileceği yardımlardan birisi de maddi yardımdır. Belediye tarafından maddi yardım verilecek olan vatandaşların asgari geçim düzeyinin altında olması şartı aranır. Bu yardımlar için de başvuru sırasında mutlaka form doldurmanız gerekecektir.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi maddi yardım başvurusu yapan vatandaşların başvuruları detaylı olarak incelenir ve bu incelemeler sonucunda şartlar uygun görülür ve vatandaşların gerçekten maddi yardıma ihtiyacı olduğuna kanaat getirilir ise maddi yardım verilir.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Kart Yardımı

Diyarbakır Belediyesi, yaptığı sosyal yardımların gizliliğine son derece önem veriyor ve bu nedenle de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi para yardımı yaparken vatandaşlara doğrudan parayı vermek yerine sosyal kart veriyor. Belediye bu kart içine nakit olarak para yüklüyor. Vatandaşlar ise dilerlerse bu parayı anlaşmalı olan Vakıfbank’ın ya da PTT’nin ATM’lerinden çekebiliyor.

Aynı zamanda kredi kartı gibi kullanılabilen sosyal kart ile vatandaşlar içindeki limit tutarınca market alışverişi yapabiliyorlar. Sosyal kart bu bağlamda vatandaşların yardımı gurur meselesi haline getirmemesi yani bir nevi rencide olmamaları anlamlı bir uygulamadır.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Para Yardımı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yapan kişiler nakit para yardımı da alabilmektedir. Nakit para yardımına ihtiyacı olan kişiler, Diyarbakır Belediyesi’ne bizzat giderek ya da online başvuru kanalları üzerinden başvuru yaparak nakit para yardımı alabilirler.

Diğer yardım başvurularında da olduğu gibi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi para yardımı sırasında da başvuru formunun doğru ve güncel bilgilerle doldurulması önemlidir. Diyarbakır ili içerisinde sürekli olarak yaşayan tüm ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar, para yardımı başvurusunda bulunabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.