DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama; İstanbul Büyükşehir  Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte metropol kentte ikamet eden vatandaşlara destek olunur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlar konusunda kendisini geliştirmiş bir belediyedir. İstanbul Büyükşehir  Belediyesi yardım başvurusu şartları da geçen sene ile hemen hemen aynıdır. İstanbul Belediyesi, hem erzak hem de maddi yardımları ile öne çıkmaktadır.

İstanbul Büyükşehir  Belediyesi yardım başvurusu için de elbette vatandaşların bazı kriterlere sahip olmaları beklenir. Bu rehberimizde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu hakkında bilinmesi gereken tüm önemli detayları sıralamak istedik.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımları Nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında pek çok yardım hizmeti için başvuruda bulunmak mümkündür. Belediye, söz konusu yoksul ve muhtaç vatandaşlar olunca çok yönlü yardım paketleri oluşturmayı tercih etmiştir. İstanbul Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde vatandaşların da geçim sıkıntılarına yanıt verilmiş olur.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardımları arasında da aşağıda sıralanmış olan başlıca sosyal yardımlar yer alır:

  • Asgari üctretin altında gelire sahip olan kişilere yönelik erzak ve nakit para yardımları
  • Maddi durumu yerinde olmayan öğrencilere yönelik yardımlar (burs, tablet, kırtasiye)
  • Doğal afetlerden etkilenen vatandaşlara yönelik yardımlar
  • Kazalardan ya da yangın gibi durumlardan etkilenen vatandaşlara yönelik yardımlar
  • Şehit ve gazi yakınlarına verilen yardımlar
  • Kış mevsiminde verilen yakacak yardımları
  • Kira yardımı
  • Sıcak yemek ve ekmek yardımları
  • Halk Süt aracılığı ile süt yardımı
  • İBB sosyal yardım kartı
  • Anne ve bebek destek paketleri
  • Pandemi döneminde ekonomik sorunlar ile karşılaşan kişilere yönelik yardımlar
  • Pandemi döneminde esnaf ve işçilere yönelik yardımlar
  • Askıda fatura hizmetleri
  • Ramazan ve erzak kolisi yardımları
  • Yaşlı kişilere yönelik verilen bakım ve sağlık hizmetleri
  • Hasta ve engelli bireyler için verilen yardımlar

Yukarıdaki yardımlardan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde faydalanmak mümkündür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlarını düzenli olarak dağıtmaktadır. İstanbul Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımları sayesinde vatandaşların yaşam standartları yükseltilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yardım Kimlere Verilir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında verilen yardımların da bazı önemli kriterleri bulunmaktadır. Yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşların yoksulluk belgelerini beyan etmeleri şarttır. Gelir durumunu ortaya koyan bu belgenin de bağlı bulunulan muhtarlık makamından alınması gerekir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için aynı zamanda İstanbul il sınırları içerisinde ikamet ediyor olunması da şarttır. Bu şartlara ek olarak aşağıdaki şartlar da sıralanmaktadır:

  • Asgari gelirin altında bir gelir durumuna sahip olmak
  • Kimsesiz olup maddi sıkıntılar çekmek
  • Engelli, hasta ya da yaşlı olup maddi sorunlar yaşamak
  • Doğal afet, yangın ya da kaza gibi durumlardan etkilenmiş olmak
  • Öğrenci olup maddi sıkıntılar çekmek
  • Şehit ve gazi yakını olup maddi sorunlar yaşamak
  • Pandemi döneminden ekonomik anlamda etkilenmiş olmak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için yukarıdaki kriterlerden en az birini karşılıyor olmak gerekir. Böylece İstanbul Belediyesi tarafından verilen yardım hizmetlerinden faydalanılması mümkündür.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için de vatandaşların atması gereken birkaç adım bulunmaktadır. https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/ adresi üzerinden İBB yardımları için başvuruda bulunmak mümkündür. Aynı zamanda https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/online-basvuru sisteminden de online olarak yardım başvurusunda bulunulabilir.

İstanbul Belediyesi, Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) aracılığı ile de yardım başvurusu kabul etmektedir. Belediyeye bağlı olan bu birim ile iletişime geçerek de yardım başvurusunda bulunulabilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için bir sonraki adım da başvuru formunun doldurulmasıdır. İBB yardım başvuru formu, başvuruda bulunmak için atılması gereken önemli bir adımdır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile İstanbul il sınırları içerisinde yaşayan dar gelirli vatandaşlara bir çok yardım yapmaktadır. İBB sosyal yardım başvuru yapmak için Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) sistemini devreye alarak tüm yardımlara tek yerden başvuruda bulunma imkanı tanımaktadır.

İBB sosyal yardım başvurusu ve İBB sosyal yardım başvuru sorgulama için https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/ linkine tıklayarak hem başvuruda bulunabilirsiniz hem de başvuru sonucunu sorgulayabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvuru Formu

İBB yardım başvurusu için başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması önemlidir. İstanbul Belediyesi’nin yetkili birimlerinden başvuru formu talep edilebilir. Aynı zamanda yukarıda da bashi geçen linklerden başvuru formunu doldurmak mümkündür.

Başvuru formunda da kişinin kimlk, adres ve iletişim bilgileri ile ilgili sorular yer alır. Aynı zamanda başvuruda bulunacak olan kişiye dair gelir durumu ile ilgili sorular da yine form içerisinde yer almaktadır. Yardım başvuru formunun mutlaka eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekir. Buna ek olarak formda yer alan her bir sorunun da doğru yanıtlar verilerek doldurulması da önemlidir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için sorgulama yapmanın da birkaç adımı bulunmaktadır. Buna göre de https://cozummerkezi.ibb.istanbul/application/query ya da https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/basvuru-sorgulama linkleri üzerinden başvuru için sorgulama yapabilmek mümkündür. İstanbul Belediyesi, yardım başvurusu sorgulamada kapsamlı bir online hizmet vermektedir.

Kişilerin de ilgili platformlara üye olarak şifre ve kimlik bilgileri ile başvuru durumlarını anında öğrenmeleri mümkündür.

Ayrıca İBB yardım başvuru sorgulama için çözüm merkezi 7 gün 24 saat aktif olan ALO 153 hattını arayarak yardımlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa Başvuru Sorgulama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi beyaz masa hattı olan ALO 153 numarası dilediğiniz zaman dilediğiniz saatte arayarak belediye yardımları hakkında bilgi alabilir yada isterseniz tüm sosyal yardımlara başvuruda bulunabilirsiniz.

İBB çözüm merkezi ALO 153 Yapılan başvurular, resmi çalışma gün ve saatlerinde işleme alınacaktır. Acil başvurularınız için, 7 gün 24 saat aktif olan ALO 153 hattını arayabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Telefon Numarası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için belediye tarafından atanmış olan telefon numaraları da vardır. İBB, 0212 153 00 00 numaralı sabit hat üzerinden yardım başvuruları hakkında bilgi vermektedir. Aynı zamanda 153 numaralı Beyaz Masa hattı üzerinden de yardım başvuruları ile ilgili kapsamlı bilgi alabilmek söz konusudur.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte aynı zamanda gıda yardımı için de başvuruda bulunabilmek mümkündür. İBB, her ay düzenli olarak gıda ve erzak yardımı dağıtım sosyal bir belediyedir. İstanbul Belediyesi, yardıma muhtaç olan hanelere aylık mutfak malzemesi dağıtımı yapar. Bu erzaklarda kuru baklagiller ve diğer mutfak gereçleri yer almaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda sıcak yemek, ekmek ve süt dağıtımı ile de gıda desteği sunmaktadır. Özellikle de kimsesiz ve yaşlı kişilere dağıtılan bu yardımlar her gün sürekli olarak yapılır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aynı şekilde Ramazan ayı boyunca da ücretsiz aşevleri ile tüm vatandaşlara yemek hizmeti verir. Buna ek olarak belediyenin Kurban Bayramı süresince de kurban eti dağıtma hizmeti bulunmaktadır. Tüm bu gıda yardımları da İstanbul’da ikamet eden vatandaşların daha iyi bir şekilde beslenmesi için yapılmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde gıda yardımı için de başvuruda bulunulmuş olur. Bu başvurular da yukarıda vermiş olduğumuz linkler üzerinden kolayca yapılabilir. İBB gıda yardımı başvurusu için https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/online-basvuru linkine tıklayarak başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Aynı zamanda 153 numaralı Beyaz Masa hattı üzerinden de gıda yardımı için başvuruda bulunmak mümkündür. İBB, yoksul ve muhtaç durumda olan kişilere yönelik yapılan bu hizmetlerin en kısa sürede sonuç vermesine gayret eder. Bu yüzden yapılan gıda yardımın başvuruları da en kısa sürede bir sonuca kavuşturulmaktadır.

Gıda yardımı başvurularında da tıpkı diğer yardımlarda olduğu gibi kimsesiz, engelli ve yaşlı bireyler önceliklidir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Erzak Yardımı Başvurusu Sorgulama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi erzak yardımı başvuru yapmak isteyen dar gelirli ve maddi durumu kötü kişiler ALO 153 numarası arayabilir yada internet üzerinden başvuruda bulunabilirler. İBB erzak yardımı ibb sosyal yardım kartına yüklenen bakiye ile gıda alış verişi yapmanıza imkan tanımaktadır.

İBB erzak yardımı, gıda yardımı ve yardım kolisi almak istiyorsanız SEDEP aracılığı ile başvuruda bulunmak için https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/online-basvuru linke tıklayabilir yada Çözüm Merkezini numarası olan ALO 153 ve 0212 153 00 00 numarasını arayabilirsiniz.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yardım Kolisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yaparak yardım kolisi başvurusunda bulunmak da mümkün olacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi erzak kolisi dağıtımı da her sene düzenli olarak yapılır. Bu hizmetten faydalanmak için de ilgili başvuru kanallarına başvuruda bulunmak yeterlidir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi erzak kolisi başvurusu için de yoksulluk belgesinin beyan edilmesi şarttır. Bu tip erzak yardımları da İstanbul il sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlara yöneliktir. Erzak kolisi içerisinde hem mutfak hem de bazı hijyen ürünleri yer alır. Hatta duruma ve talebe göre yardım kolilerinde giyim ve kırtasiye ürünleri de yer alabilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yardım Parası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde yardım parası da talep edilebilir. Belediye, nakit yardımları ile de ön plana çıkmaktadır. Özellikle de yoksul ve muhtaç kişiler, düzenli olarak verilen nakit para yardımlardan faydalanabilirler. İBB, her ay düzenli olarak bazı hanelere para yardımında bulunmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ile süt yardımı için de talep oluşturulması mümkündür. İBB, Halk Süt kapsamında pek çok haneye günlük süt dağıtımı yapmaktadır. Türkiye için de öncü bir hizmet olan süt yardımı çocukların sağlıklı beslenmesi bakımından önem taşır. İBB de bundan yola çıkarak aktif olarak hizmet veren Halk Süt uygulamasını getirmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi halk süt yardımı Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı merkez müdürlüklerine giderek yada 0212 455 25 90 numarası aranarak talep edilir. İBB halk süt başvuru merkezleri için https://sosyalhizmetler.ibb.gov.tr/iletisim.aspx linkine tıklayarak size en yakın başvuru merkezine bizzat gidebilirsiniz.

İBB halk süt yardımı hakkında daha ayrıntılı bilgi için İBB Halk Süt Yardımı Nasıl Alınır? Başvurusu Nasıl Yapılır? yazımızdan okuyabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kırtasiye Yardımı

İBB Kırtasiye yardımı eğitim ve öğretim dönemi başlamadan bir ay önce maddi durumu ailelerin okuyan çocuklarına destek olması amacı ile dağıtılmaktadır. Bizzat başvuruda bulunan yada okul  yönetimi tarafından belirlenen ailelerin çocuklarına verilen kırtasiye yardımı yılda bir defa verilmektedir.

İBB Kırtasiye yardımı başvuruda bulunmak için ALO 153 hattını arayabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Burs Başvurusu ve Sorgulama

İBB eğitim yardımı olarak verilen Üniversite Bursu başka şehirden İstanbul’a gelen yada İstanbul’da yaşayan üniversite öğrencilerine eğitim desteği olarak verilmektedir. İBB genç üniversiteli eğitim yardımı 1200 + 1000 + 1000 TL olacak şekilde 3 taksit halinde başvurusu onaylanan öğrencilerin hesaplarına yatırılacaktır.

İBB genç üniversiteli eğitim yardımı ve bursa yardımı başvurusu için https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/Default.aspx linkine tıklayarak başvuru oluşturmalı ve sizden istenen belgeleri yüklemeniz gereklidir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Maddi Yardım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ile yapılan maddi yardım başvuruları da kısa sürede sonuç vermektedir. Maddi yardımlardan da yoksul kimseler aylık olarak faydalanma hakkına sahiplerdir. İstanbul Belediyesi, her ay düzenli olarak belli miktarlarda para yardımı yapmaktadır. Bu da il sınırlarında yaşayan yoksul kimselerin rahat etmesi adına yapılan bir yardımdır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu yaparak sosyal yardım kartına da başvurmak mümkündür. İBB, sosyal yardım kartına vatandaşların aylık olarak harcaması için nakit para yüklemesi yapmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım kartının bazı mağaza ve marketlerde kullanılmasını sağlar. Bu sayede vatandaşların gıda ve giyim ihtiyaçları da karşılanmış olur.

Sosyal yardım kartı için de belediyenin ilgili birimlerine başvuruda bulunmak mümkündür. Aynı şekilde yukarıda da verilen linkler üzerinden sosyal yardım kartı başvurusu yapılabilir.

İBB Yardım Kartı Nasıl Alınır? Kimlere Verilir? Bakiye Sorgulama

İBB Yardım Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Sorgulama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Doğalgaz Yardımı Başvurusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi doğalgaz yardımı kara kış destek paketi kapsamında dar gelirli ve maddi durumu kötü olan ailelere sosyal yardım kartı aracılığı ile yapılmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yakacak yardımı 4 ay olacak şekilde aylık 500 TL olarak sosyal yardım kartına yatırılacaktır.

İBB yakacak yardımı başvurusunda bulunmak için Sosyal ve Ekonomik Destek Programı aracılığı ile yapılmaktadır. İstanbul yakacak yardımı başvurusu ve başvuru sorgulama için https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/ linkine tıklayarak başvuru formunu doldurabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Nakdi Yardım Başvurusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi nakdi yardımı maddi durumunuza ve gelirinize göre düzenli olarak yada tek seferlik verilmektedir. Belediye tarafından belirlenen yada başvuruda bulunan kişilere verilen İBB nakdi yardımı parası almak için ALO 153 hattını arayabilir yada Sosyal yardımlaşma ve dayanışma birimine başvuruda bulunabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi nakdi yardım parası düzenli olarak almaya hak kazanan kişilere verilen İBB sosyal yardım kartına aylık olarak verilecektir. Sosyal güvenceniz ve gelir durumunuza göre her ay ücret yardım kartına otomatik olarak yatırılır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Para Yardımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde direkt olarak para yardımı talep edebilmek de mümkündür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her ay düzenli olarak para yardımında bulunmaktadır. Bu tip hizmetlerden de maddi durumu yetersiz olan bireyler ve özellikle de öğrenciler faydalanabilir. İBB, her ay binlerce öğrenciye düzenli olarak burs hizmeti vermektedir.

Aynı zamanda muhtaç durumda olan vatandaşlar da para yardımına başvuruda bulunabilirler. Sosyal yardım kartı ile verilen para yardımları da vatandaşların temel ihtiyaçları için gereklidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.