DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama; Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte kent sınırları içerisinde yaşayan muhtaç kimselere yardım edilmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında muhtaç kimselerin tüm temel ihtiyaçları yer alır. Belediye, hem doğalgaz ve erzak hem de kıyafet ve maddi yardımları ile öne çıkmaktadır. Ankara Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde pek çok yoksul aileye destek sağlanmaktadır.

Ankara Belediyesi yardım başvurusu yapacak olan kişilerin de elbette belli başlı kriterleri karşılıyor olması beklenir. Ankara’da ikamet eden yoksul kişilerin her biri belediyeden gelen çeşitli yardımlara başvuruda bulunabilmektedir. Biz de bu rehberimizde Ankara Belediyesi yardım başvurusu hakkında bilinmesi gereken en güncel detayları paylaşmak istedik.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımları Nelerdir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu içerisinde pek çok alanda tanınan sosyal yardım hizmetleri bulunur. Ankara Büyükşehir Belediyesi yardımları ile bireylerin en temel ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılanabilmektedir. Belediye tarafından sağlanan bu yardımlar, maddi bakımından yetersiz olan kişilere sağlanmaktadır. Aşağıdaki listede Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan sosyal yardımları bulabilirsiniz.

  • Pandemi sürecinde esnaf ve çalışanlara yönelik sunulan maddi yardımlar
  • Yoksul kimselere yönelik sağlanan maddi ve erzak yardımları
  • Öğrencilere yönelik eğitim bursu, yurt imkanı ve kırtasiye yardımı
  • Engelli, hasta ve yaşlı kimselere sağlanan erzak, yemek, maddi ve bakım yardımları
  • Yoksul kimselerin fatura ödemeleri
  • Kira yardımı
  • Üretici kişilerden satın alınan malın ücretsiz olarak yoksul kimselere dağıtılması
  • Doğalgaz ve ulaşım konularında yardım
  • Aşevleri ve sıcak yemek dağıtımı
  • Şehit ve gazi yakınlarına yönelik çeşitli alanlarda sunulan yardımlar
  • 65 yaş üstü bireyler için çeşitli yardımlar
  • Öğrencilerin sınav başvuru ücretlerinin ödenmesi

Yukarıdaki listede Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımları yer almaktadır. Bu yardımların verileceği kimselerin de gelir durumlarını belediye makamına tebliğ etmesi önemlidir. Yoksul ve muhtaç durumda olan kişilerin belediyenin sunduğu pek çok yardımdan faydalanması mümkündür.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Kimlere Verilir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte çeşitli alanda sunulan maddi ve erzak yardımlarına başvurmak mümkündür. Bu tür yardımların verilmesi için de başvuruda bulunan kişilerin bazı kriterleri karşılıyor olması gerekir. İşte, Ankara Belediyesi tarafından sağlanan yardımlardan faydalanmak isteyenlere sunulan başlıca kriterler:

  • Yardım başvurusunda bulunacak olan kişilerin Ankara il sınırı içerisinde ikamet ediyor olması
  • Başvuruda bulunacak olan kişilerin yoksulluk sınırında olmuş olması
  • Varsa engel, hastalık ya da yaşlılık durumunu bildiren sağlık raporunun sunulması
  • Varsa gazi ve şehit yakını olduğunu bildiren resmi belge
  • Varsa öğrenci belgesi
  • Hane içi gelir durumunu bildiren belgeler
  • Çiftçilik ya da hayvancılık ile uğraşan kişilere dair belgeler

Yukarıdaki kriterlerin karşılanmış olması durumunda belediye ekipleri başvuru sahibine gerekli incelemeyi başlatmaktadır. Yapılan incelemeler neticesinde uygun görülürse aileye ya da kişilere gerekli yardımlarda bulunulur.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardıma Nasıl Başvurulur

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu yapmak için bizzat belediyenin sosyal yardım birimine başvuruda bulunabileceğiniz gibi internet üzerinden online olarak https://sosyalhizmetler.ankara. bel.tr adresinden başvuruda bulunabilirsiniz.

Ankara Belediyesi sosyal yardım başvurusu, gıda yardımı, yakacak ve gaz yardımı dahil tüm yardımlara bu adres üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Belediye tarafından oldukça fazla başvuru olduğundan dilerseniz başvuru merkezlerine giderek hemen sosyal yardım başvurusunda bulunabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kriterleri de bir önceki sene ile benzerlik göstermektedir.  Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için belediye tarafından açılan başvuru merkezleri kullanılabilir. Gerekli belgeleri topladıktan sonra kişilerin yardım başvurusunda bulunması mümkündür.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu olarak ister doğalgaz yardımı olsun isterse gıda yardımı başvurusunda bulunmak istiyorsanız belediyenin resmi sitesi https://mavimasa.ankara.bel.tr/WebBasvuru#/ adresinden başvuruda bulunabilirsiniz.

Ayrıca büyükşehir belediyesinin sosyal yardımlaşma https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/ sitesinden online olarak hemen başvuruda bulunabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için talep edilen en temel belgeler de aşağıdaki gibidir:

  • Başvuruda bulunacak olan kişiye ait nüfus cüzdanı
  • Başvuruda bulunacak olan ailenin her bir mensubuna ait kimlik bilgileri
  • Gelir durumunu bildiren resmi belgeler
  • Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi
  • Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvuru formu

Eğer yardım başvurusu gerekli yardım merkezlerine yapılacaksa o zaman kişinin belgeleri bizzat kendisi elden teslim etmelidir. Bunun haricinde belediyeye ait web sitesinden online başvuruda bulunmak da mümkündür. Aynı şekilde Ankara Belediyesi’ne ait telefon hattından da yardım başvurusunda bulunmak söz konusudur.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvuru Formu

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için en önemli adımlardan biri de başvuru formunun doldurulmasıdır. Başvuru formuna Mavi Masa merkezlerinden ya da belediyenin resmi internet sitesinden ulaşılabilir. Formu eksiksiz ve tamamen doğru bilgiler ile doldurmak da oldukça önemlidir. Formda yer alan sorulara doğru yanıt verilmesi durumunda başvuru için ilk atılmış olacaktır.

Eksik ya da yanlış doldurulmuş olan başvuru formları da yetkililer tarafından geçersiz kabul edilecektir. Özellikle de başvuru formunda yer alan adres ve iletişim bilgilerinin tam olarak doldurulması önemlidir. Formda yer alan adres bilgileri aracılığı ile sosyal hizmetler yetkilileri sizi ziyaret edecektir. E-belediye giriş sisteminden yola çıkılarak başvuru formunun online olarak doldurulması mümkündür.

Ankara Büyükşehir yardım başvuru formu için >>>>> https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/

Ankara Büyükşehir e-devlet sosyal yardım başvuru formu için >>>> https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671

Belediye yardım başvuru formu doldurulurken girilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olması yardım talebinin onaylanmasını sağlar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sorgulama yapmak da mümkündür. Sorgulama için de hem Mavi Masa merkezlerini ziyaret edebilir hem de online hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Ankara Büyükşehir Belediyesi, e-devlet kapısı sistemi ile ortak hizmet vermektedir. Yani yapılan yardım başvurularının sonuçlarına e – devlet kapısı sisteminden de ulaşmak mümkündür.

E–devlet sistemine giriş yapmak için size atanan özel şifreyi temin etmeniz gerekir. Şifreniz ve T.C. Kimlik numaranız ile yardım başvurunuzu kısa sürede sorgulayabilirsiniz.

Ayrıca ALO 153 mavi masa hattını arayarak yardım başvurusu sonucunu sorgulamanız mümkün.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu Telefon Numarası

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için belediye tarafından atanmış olan sabit hatlar da mevcuttur. Genel olarak yardım başvurusu hakkında bilgi almak isteyenlerin 0312 322 11 33 numaralı destek hattını aramaları yeterlidir. Bunun yanı sıra 0530 010 07 50 numaralı hat üzerinden de erzak kolisi ya da sıcak yemek yardımı başvurusunda bulunulması mümkündür.

Aynı şekilde 153 numaralı çağrı merkezinin aranması durumunda da yardımlar hakkında bilgi alınabilir. 153 numaralı çağrı merkezi, Türkiye genelinde geçerli bir hat olup genel yardım başvurusu için kullanılan bir hattır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Doğalgaz Yardımı 

Ankara Büyükşehir Belediyesi doğalgaz yardımı kara kış destek paketi kapsamında yakacak yardımı olarak aylık 500 TL olacak şekilde her ay başkent kartlara bakiye olarak yüklenecektir.

Ankara il sınırları içerisinde yaşayan dar gelirli kişilere verilen doğalgaz yardımı için başvuru formunun doldurulması gereklidir. Başvuru formu doldurduktan sonra gerekli inceleme yapıldıktan sonra uygun görülen kişilere kış boyunca her ay yardım yapılacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi doğalgaz yardımı başvuru formu https://forms.ankara.bel.tr/dogalgaz bu adresten doldurulacaktır.

Ankara doğalgaz yardımı 500 TL olmak üzere kış ayları boyunca toplamda 2150 TL olarak başkent kartlara yapılacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı

Ankara Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte temel gıda yardımı talep etmek de söz konusudur. Gıda yardımları da Ankara il sınırında ikamet eden yoksul kimselere düzenli olarak dağıtılmaktadır. Belediye tarafından sağlanan gıda yardımları hem temel mutfak ihtiyacı hem de sıcak yemek olarak verilir. Aynı şekilde başvuruda bulunan kimselere düzenli olarak ekmek yardımı da yapılmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında yer alan gıda yardımı için de yoksul kimselerin başvuruda bulunması mümkündür. Gıda yardımları, yalnızca özel günlerde olmayıp yılın her dönemi ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, gıda yardımı konusunda ülkemizde en hızlı hizmet veren belediyelerin başında gelir. Söz konusu gıda yardımı ve temel ihtiyaçlar olduğunda Ankara il sınırında ikamet eden herkesin ilgili makama başvuruda bulunması önerilir. Belediye, pandemi döneminde sık sık gıda ve erzak yardımlarını tekrarlamıştır. Özellikle de karantinada bulunan kişilere sıcak yardımı yapılması da söz konusudur.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu için de benzer süreçlerin takip edilmesi gerekmektedir. Gıda yardımı başvurusunda bulunmak için yukarıda paylaştığımız telefon numaralarını arayabilirsiniz. Bunun yanında Ankara Belediyesi’nin web sitesinden de online olarak başvuruda bulunabilirsiniz. İnternet erişimi olmayan kimselerin de Mavi Masa merkezlerinden gıda yardımı başvurusunu yapmaları mümkündür.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu içerisinde yer alan gıda başvurusu ile temel mutfak gereksinimleri de sağlanmaktadır. Bunun yanında ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ve ekmek dağıtımı da yapılabilir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Kolisi Başvurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde yardım kolisi başvurusunda da bulunulması mümkündür. Ankara Büyükşehir Belediyesi erzak yardımı içerisinde yer alan bu uygulama, yoksul kimselere düzenli olarak sunulur. Üstelik belediye, Ankara’da üretim yapan ve ürününü satamayan çiftçiden de ürün alarak bunları ücretsiz dağıtmaktadır.

Bunlara ek olarak belediye tarafından Ankara’nın belli başlı noktalarında ekmek ve sıcak çorba dağıtımı da yapılır. Özellikle de Ramazan ayında erzak kolisi yardımları ile yoksul kimselere destek olunmaktadır. Bu uygulama, yalnızca Ramazan ayı ile sınırlı olmayıp yılında her döneminde uygulanmaktadır.

ankara büyükşehir belediyesi gıda yardımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Parası

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu ile nakit yardımı başvurusunda da bulunulabilir. Belediye, pandemi sürecinde esnaf ve işçilere de çeşitli zamanlarda nakit para yardımında bulunmuştur. Bunun dışında da belediye tarafından yılın belli dönemlerinde nakit yardımı yapılmaktadır. Hem aileler hem de öğrenciler, belediye tarafından sağlayan maddi yardımlardan faydalanabilir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Süt Yardımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu kapsamında düzenli olarak yapılan süt yardımları da bulunur. Belediye, 2 – 5 yaş arası çocuklar için ücretsiz olarak süt yardımı sağlar. Bu uygulama, İstanbul ve Antalya Belediyesi tarafından da uygulanmaktadır. Bu sayede çocukların sağlıklı süte kavuşması amaçlanır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi süt yardımı başvurusu için ALO 153 yardım masasından destek talebi oluşturabileceğiniz gibi dilerseniz https://mavimasa.ankara.bel.tr/WebBasvuru#/ linkinden başvuru formu doldurabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Maddi Yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sayesinde doğrudan nakit yardımı alabilmek de mümkün olacaktır. Yoksulluk sınırında bulunan kişilere belediye tarafından düzenli nakit para yardımında bulunulabilir. Bunun haricinde pandemi döneminde de belediye tarafından pek çok haneye nakit yardımı yapılmıştır.

Belediye, fatura ödemeleri için de özel bir alan oluşturup bu konuda yoksul kimselere destek sunar. Aynı şekilde belediye tarafından sağlanan yardım kartında da ihtiyaç sahiplerinin harcaması için belli bir meblağ bulunmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart Başvurusu 

Ankara Büyükşehir Belediyesi başkent kart gıda yardımı, erzak yarımı ve kömür yardımı alan kişilere verilen sosyal yardım kartıdır. Başkent kart başvurusu onaylanan kişilere verilen sosyal yardım kartı ile dilediğiniz marketten gıda alışverişinizi yapmanız mümkün.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart başvurusu internet üzerinden online olarak başvuruda bulunmak için https://forms.ankara.bel.tr/baskentkartonbasvuru linkine tıklayabilirsiniz. Başvurunuz incelendikten sonra uygun görülen kişilerin kartları evlerine gönderilecektir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart maddi durumunuza göre her ay 250 TL ile 1000 TL arasından para yardımı yapılır. Bu sosyal yardım büyük marketler ve tüm bakkallarda kullanabilirsiniz.

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart alan kişilere doğalgaz yardımı destek ödemeleri bu kart yatırılacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu sosyal kart için yapılan başvuruları da kapsamaktadır. Yardım kartı içerisinde yer alan meblağ, anlaşmalı mağaza ve marketlerde harcanabilir. Buna ek olarak kişilerin doğalgaz ihtiyacı da başvuruda bulunulduğu vakit özel bir kart ile karşılanmaktadır.

Sosyal yardım kartının market alışverişi ile kıyafet alışverişinde geçerli olması söz konusudur. Aynı zamanda kartın bazı anlaşmalı kırtasiyelerde geçerli olduğu da bilinmektedir.

Ankara il sınırları içerisinde yaşayan dar gelirli vatandaşlara verilen yardım kartı hakkında detaylı bilgi için Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı Başvurusu yazımızı okuyabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Burs Yardımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile öğrencilere her sene kırtasiye ve giyecek yardımı yapmaktadır. Ayrıca başarılı öğrencileri destekleyen belediye bu öğrencilere burs desteği sağlamaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi burs başvurusu için https://forms.ankara.bel.tr/baskentin-gunesleri-egitim-yardimi-basvuru-formu linkine tıkayarak başvurunuzu oluşturabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi burs başvurusu okulların açılması ile başlamaktadır. Ankara burs başvurusu tüm okuyan öğrencileri kapsamaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardımı Ne Zaman Dağıtılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım ne zaman dağıtılacak sorusu yardım başvurusunda bulunan ve başvurusu onaylanan kişiler tarafından merak edilmektedir. Düzenli olarak sosyal yardım alan kişilere yardımları her yardım kartlarına bakiye olacak yüklenecektir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı, erzak yardım ve süt yardımı her ayın son haftası dağıtılmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Para Yardımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu para yardımı talep eden kişiler için de geçerlidir. Nakit para yardımı talep eden kişiler, belediye tarafından sağlanan kartları kullanabilirler. Bu tip yardımlar da anlaşmalı olunan marketlerde ya da mağazalarda geçerlidir. Bu sayede ihtiyaç sahiplerinin temel ihtiyaçlarını kendileri karşılamaları mümkündür.

Sizlere bu yazımızda Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu, Ankara Büyükşehir Belediyesi doğalgaz yardımı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardım Başvurusu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Yardım sorgulama hakkında bilgi vermeye çalıştım. Aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.