DOLAR
34,1136
EURO
38,0457
ALTIN
2.868,28
BIST
9.911,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Artvin Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama

Artvin Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama
A+
A-

Artvin Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama; Artvin Belediyesi yardım başvurusu sayesinde Artvin il sınırlarında yaşayan kişilerin yaşam standartları yükseltilir. Artvin Belediyesi de diğer pek çok belediye gibi çeşitli sosyal yardımlarda bulunmaktadır. Belediye, yoksulluk sınırında olan vatandaşlara yönelik hem maddi hem de erzak yardımında bulunmaktadır.

Artvin Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte Artvin’de yaşayanların temel ihtiyaçları giderilmeye çalışılır. Belediye, her sene belli dönemlerde de hem yemek hem de nakit yardımında bulunmayı ihmal etmemektedir. Artvin Belediyesi yardım başvurusu için aradığınız en önemli bilgilere bu rehberimizden ulaşmanız mümkündür.

Artvin Belediyesi Sosyal Yardımları Nelerdir?

Artvin Belediyesi yardım başvurusu kapsamında birden fazla sosyal yardım olanağı bulunmaktadır. Artvin Belediyesi, yoksul olan kişilere yönelik çok yönlü yardımları ile öne çıkmaktadır. Artvin Belediyesi yardımları arasında yaşlı, öğrenci ve engelli bireylere yönelik sosyal yardımlar da bulunmaktadır. Artvin Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte Artvin halkı kendi ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmektedir.

Artvin Belediyesi tarafından sağlanan sosyal yardım hizmetleri de aşağıdaki listede yer almaktadır.

  • Asgari geçim düzeyinin altında olan kişilere yönelik nakit para ve erzak yardımları
  • Engelli, yaşlı ya da hasta bireylere yönelik bakım ve nakit para yardımları
  • Öğrencilere yönelik burs, tablet ve kırtasiye yardımları
  • Doğal afet ya da yangın gibi durumlardan etkilenenlere yönelik yardımlar
  • Şehit ve gazi yakınlarına çeşitli yardımlar
  • Pandemi döneminde mağdur olan esnaf ve işçilere yönelik yardımlar
  • Ramazan ve Kurban Bayramı dönemlerinde yapılan erzak ve yemek yardımları
  • Belediye tarafından yapılan erzak ve nakit parra yardımları
  • Sıcak yemek ve ekmek yardımları
  • Artvin Belediyesi sosyal yardımları arasında yer alan süt ve mama yardımları
  • Yeni evli ve durumu olmayan çiftler için yapılan yardımlar
  • Toplu nikah ve sünnet merasimleri
  • Evin gelirini sağlayan kişinin kaybı üzerine verilen yardımlar
  • Evin gelirini sağlayan kişinin askerde ya da cezaevinde olması durumunda verilen yardımlar
  • Çeşitli alanlarda sağlık ve bakım yardımları
  • Giysi ve hijyenik malzeme yardımları

Yukarıda bahsi geçen sosyal yardımların belediye tarafından her sene birkaç kez verilmesi söz konusudur. Artvin Belediyesi, sosyal belediyecilik çatısı altında hizmet sunan önemli belediyelerden biridir.

Artvin Belediyesi Yardım Kimlere Verilir?

Artvin Belediyesi yardım başvurusu kapsamında bazı kriterler öne çıkmaktadır. Belediye yardımlarından faydalanmak isteyen vatandaşların birtakım kriterleri eksiksiz karşılıyor olması gerekir. Buna göre belediye tarafından sağlanan yardımlardan faydalanmak için yaşlı, çocuk, kimsesiz ve engelli olma önceliği de vardır.

Artvin Belediyesi yardım başvurusu kapsamında yardım alabilecek olan kişilerden aranılan özellikler de aşağıda verilmiştir:

  • Asgari ücretin altında geliri bulunan kişiler
  • Kimsesiz, yaşlı ve engelli kimseler
  • Şehit ve gazi yakınları
  • Bakıma muhtaç diğer kişiler
  • Yangın, kaza ya da doğal afet gibi beklenmeyen durumlardan dolayı zarar gören kişiler

Yukarıdaki bahsi geçen kişiler Artvin Belediyesi tarafından verilen yardımlardan faydalanabilirler. Elbette bu kişilerin maddi durumlarının yetersiz olması da gerekli olan bir kriterdir.

Artvin Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Artvin Belediyesi yardım başvurusu için hem yüz yüze hem de noline yöntemler izlenebilir. Yardım başvurusu yapacak olan kişilerin bizzat kendilerinin yüz yüze başvuruda bulunması şarttır. Artvin Belediyesi sosyal yardım başvurusu için belediye tarafından özel olarak atanmış birimler vardır. Bu birimlere giderek yardım başvuru formunu doldurmak ilk adım olacaktır.

Aynı zamanda Artvin Belediyesi’ne ait olan resmi web sitesi üzerinden de başvuru formu doldurmak mümkündür. Bu sayede online olarak da yardım başvurusunda bulunulmuş olur. Bunlara ek olarak belediye tarafından atanmış sabit hatlardan birini arayarak da yardım başvurusunda bulunulabilir.

Artvin Belediyesi yardım başvurusu e-devlet üzerinden yapmanız mümkün. E-Devlet üzerinden belediye yardım başvurusu yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklayarak başvuru formu oluşturabilirsiniz.

Artvin Belediyesi Başvuru Formu

Artvin Belediyesi yardım başvurusu için atılacak olan ilk adım başvuru formunun doldurulmasıdır. Başvuru formunu ilgili makamlara giderek doldurabildiğiniz gibi online olarak da doldurmanız mümkündür. Artvin Belediyesi kapsamında hazırlanan bu form aynı zamanda e – devlet sistemi üzerinden de doldurulabilir.

Artvin Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu için >>>> https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671

Yardım başvuru formunu doldururken bilgilerin her birinin eksiksiz ve doğru olması da önemlidir. Eksik ya da yanlış bilgi verilmesi durumunda yardım başvurusu doğrudan geçersiz kabul edilecektir.

Artvin Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama

Artvin Belediyesi yardım başvurusu için sorgulama yapmanın da kolay yöntemleri bulunmaktadır. Yapılan başvuruların sonuçlarını öğrenmek için başvuru makamına bizzat gidilebilir. Bunun yanında online olarak sorgulama yapmak da mümkündür. Hem belediyenin resmi internet adresinden hem de e – devlet kapısı sistemi üzerinden başvuru sorgulaması yapılabilir.

Artvin Belediyesi yardım başvurusu sorgulamasında belediye tarafından SMS de gönderilmektedir.

Artvin Belediyesi Yardım Başvurusu Telefon Numarası

Artvin Belediyesi yardım başvurusu için belediye tarafından özel olarak atanan sabit hatları da aramanız mümkündür. Yardım başvurusu hakkında bilgi almak ya da sorgulama yapmak isteyenler 444 70 08 numaralı çağrı merkezini arayabilirler.  Bunun haricinde 0541 212 37 11 cep numarasından da yardımlar hakkında bilgi alabilmek mümkündür. Ayrıca Artvin Belediyesi whatsapp destek hattını arayarak yardım başvurusu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Tüm Türkiye’de geçerli olan 153 numaralı çağrı merkezi de yardımlar konusunda bilgi içeren bir hattır. Bu hattı arayarak hem başvuru hakkında bilgi alabilir hem de yardım başvurusu sorgulaması yapabilirsiniz. Özellikle de pandemi döneminde sıkça kullanılan bu hat, belediyelerin tüm yardımlarını içermektedir.

Artvin Belediyesi Gıda Yardımı

Artvin Belediyesi yardım başvurusu söz konusu olunca akla ilk olarak gıda yardımları gelmektedir. Belediye, gıda ve erzak dağıtımı konusunda muhtaç olan kişilerin seslerini duymaktadır. Artvin Belediyesi erzak dağıtımı kapsamında bir hanenin en temel ihtiyaçları karşılanır. Mutfakta gerekli olan bu temel ihtiyaçlar arasında kuru besinler ve temel yemek malzemeleri bulunmaktadır.

Artvin Belediyesi, gıda yardımı hizmetlerinde sıcak yemek ve ekmek dağıtımını da bünyesinde barındırmaktadır. Belediye tarafından Ramazan ayı boyunca da pek çok bölgede aşevleri kurulmuştur. Bunun haricinde muhtaç durumda olan kişilere de günlük olarak sıcak yemek imkanı sunulmaktadır.

Artvin Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Artvin Belediyesi yardım başvurusu ile birlikte gıda yardımı için başvuruda bulunmak da mümkün olacaktır. Gıda yardımı için yapılan başvurular da yine ilgili belediye makamları tarafından değerlendirme altına alınır. Gıda yardımı başvurusu için de e–devlet kapısı sistemini kullanmak mümkündür.

İnternet erişimi olmayan kişiler de yukarıda vermiş olduğumuz telefon numaralarından başvuruda bulunabilirler. Aynı şekilde belediyenin ilgili makamları ziyaret edilerek de gıda yardımı başvurusunda bulunulabilir.

Artvin Belediyesi yardım başvurusu içerisinde yer alan gıda başvurusu, Ramazan ve Kurban Bayramı süresince de devam etmektedir. Bunun haricinde belediye tarafından pek çok döneminde erzak dağıtımı yapılmaktadır.

Artvin Belediyesi Yardım Kolisi

Artvin Belediyesi yardım başvurusu içerisinde yardım kolisi için yapılan başvurular da bulunmaktadır. Yardım kolisi, bir ailenin en temel ihtiyaçlarını kapsamaktadır. Artvin Belediyesi erzak kolisi başvurusu yaparak yardım kolisi talep edilebilir. Bunun işlemleri de yine hem belediyenin yetkili makamlarından hem de online olarak yapılabilmektedir.

Yardım kolisi içerisinde mutfak ihtiyaçları ve bazı hijyenik ürünler yer almaktadır. Aynı zamanda talebe göre kırtasiye ürünleri de yardım kolisinde yer alabilir.

Artvin Belediyesi Yardım Parası

Artvin Belediyesi yardım başvurusu sayesinde ihtiyaç sahiplerine para yardımı da yapılmaktadır. Para yardımı için de benzer başvuru süreçlerinden geçilmesi şarttır. Asgari ücretinden altında geçinen kişiler belediyenin para yardımlarından faydalanabilirler. Bunun için de kişilerin muhtarlıktan yoksulluk belgesi alması şarttır.

Artvin Belediyesi Süt Yardımı

Artvin Belediyesi yardım başvurusu kapsamında henüz süt yardımı adına atılan bir adım bulunmamaktadır. Belediye, bu alanda çalışmalarına devam etmekte olup ileriki dönemlerde süt yardımında bulunabilir. Süt yardımı için İstanbul, Ankara ve Antalya Belediyeleri hizmet vermektedir.

Artvin Belediyesi süt yardımı için belediye tarafından resmi açıklama geldiğinde sitemizde paylaşacağız.

Artvin Belediyesi Maddi Yardım

Artvin Belediyesi yardım başvurusu sayesinde maddi yardım başvurusunda bulunmak da söz konusudur. Maddi yardım için kişinin asgari ücretten daha az kazanıyor olması aranılan en önemli şarttır. Bunun için de bağlı bulunulan muhtarlık makamından yoksulluk belgesi alınmalıdır.

Maddi yardım başvuruları da hem yüz yüze hem de online olarak yapılabilmektedir. Belediye kapsamında bulunan sosyal hizmet görevlileri başvuruda bulunan kişileri bizzat yakından incelemektedir. Uygun bulunan kişilere düzenli olarak maddi yardım yapılmaktadır. Bu tip yardımlar sürekli olduğu gibi geçici de olabilir.

Artvin Belediyesi Sosyal Yardım Kartı

Artvin Belediyesi yardım başvurusu kapsamında sosyal yardım kartı talep edilmesi de mümkündür. Belediye, anlaşmalı olduğu bankalar aracılığı ile yoksul kimselere aylık olarak bir kart tanımlar. Bu kart içerisinde kişilerin harcaması için belli oranda nakit para vardır. Bu paranın belediye tarafından belirlenmiş olan market ya da mağazalarda kullanılması söz konusudur.

Sosyal kart için yapılan başvurular da yine hem yüz yüze hem de online olarak gerçekleştirilebilir. Uygun görülmesi durumunda belediye tarafından kişiye özel olarak bir sosyal kart tanımlanır. Sosyal kartın, kırtasiye ya da doğalgaz giderleri için de kullanılması söz konusudur.

Artvin Belediyesi Para Yardımı

Artvin Belediyesi yardım başvurusu sayesinde belediyeden para yardımı da talep edilmektedir. Para yardımı için kişilerin yoksulluk sınırında bulunuyor olması gerekir. Bunun için de muhtarlıktan alınan yoksulluk belgesine ihtiyaç vardır. Pek çok belediye, TÜİK tarafından belirlenen yoksulluk sınırını baz almaktadır. Artvin Belediyesi de buna göre hareket ederek muhtaç kişilere para yardımında bulunmaktadır. Bu tip maddi yardımlar hem süreli hem de sürekli olmak üzere iki çeşittir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.