DOLAR
34,0888
EURO
38,0724
ALTIN
2.840,53
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Vodafone Mobil Ödeme Nasıl Açılır?

Vodafone Mobil Ödeme Nasıl Açılır?
12.01.2022
2
A+
A-

Vodafone mobil ödeme açma başvurusunda bulunan kişiler sadece birkaç adım ile hatlarından online ödeme yapabilirler. Böylece Vodafone’lular dilediği zaman ödemelerini telefonlarından kolayca yapabilirler. Oldukça basit bir yöntem olan mobil ödeme açma başvuru süreci hakkında detaylı bilgileri bu makalemizde bulabilirsiniz.

Teknolojinin sürekli gelişmesi ile hayatımızda büyük değişimler oluyor. Bu gelişimleri gören GSM operatörleri yenilikleri kendi sistemlerine uygulayarak müşterilerine daha kolay çözümler sağlamayı amaçlıyor. Kısa süre önce hayatımıza giren mobil ödeme de bu yeniliklerden biri. Yıllar önce hayal bile edemeyeceğimiz bu işlem sayesinde artık kart veya nakit paraya sahip olmadan alışverişlerimizin ödemelerini telefonumuzdan yapabiliyoruz. Üstelik hemen ödeme gibi bir zorunluluğumuz da yok.

Mobil ödeme ile harcama yapan Vodafone faturalı hat sahipleri yaptıkları alışverişlerin ödemelerini fatura kesim tarihinden sonra ödüyor. Eğer nakit para ihtiyacınız var ise ve faturalı hattınızdan harcama yaparak elinize para geçmesini istiyorsanız mobil ödeme bozdurma başlığına tıklayarak ödeme karşılığı anında nakit para alabileceğiniz yöntemleri öğrenebilirsiniz.

Vodafone Mobil Ödeme Nedir?

Yeni nesil ödeme yöntemlerinden biri olan Mobil ödeme telefon sahiplerinin internetten harcama yapmasına imkan sağlayan ödeme araçlarından biridir. Bu ödeme yöntemi ile internette harcama yapabilmek için hiçbir bankanın müşterisi olmanız gerekmez. Bu sayede kredi kartı sahibi olmayan kişilerinde alışveriş yapabilmesi sağlanmaktadır. Mobil ödeme ile tek seferde en fazla 300 liralık harcama yapabilirsiniz.1 Ay içerisinde ise en fazla 5 kez harcama yaparak toplam 1500 liralık harcama yapabilmeniz mümkün. Dilerseniz bu harcamaları peş peşe yapabilir veya ayrı günlerde de yapabilirsiniz.

Vodafone mobil ödeme nedir diye soran müşteriler için en kısa tabiri ile telefondan ödeme yapabileceğiniz bir ödeme aracı olduğunu söyleyebiliriz. Faturasız hat sahibi Vodafone müşterileri hattında yüklü olan kontör kadar harcama yapabiliyor iken faturalı hat müşterileri ise 1500 liraya kadar fatura günü ödemeli harcama yapabiliyor. Eğer çok uzun süredir yüksek faturalar ödeyen bir müşteri iseniz bu limit sizin için daha yüksek olabilmektedir.

Vodafone Mobil Ödeme Açma

Bu özelliği hattınıza tanımlamak için kullanabileceğiniz iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan biri sms ile mobil ödeme açma, diğeri ise internetten mobil ödeme açma yöntemleridir. Bu iki yoldan birini tercih ederek hattınızı online işlemlere açabilir ve dilediğiniz zaman harcamalarınızı telefon numaranız üzerinden yapabilirsiniz. Sadece birkaç tuşlama ile yapabileceğiniz harcamalar sayesinde hem güvenli bir alışveriş deneyimi yaşarken hemde faizsiz alışveriş keyfini çıkarın.

NOT : Mobil ödeme yapabilmek için en az 6 aydır Vodafone müşterisi olmanız gerekmektedir. Bu sürenin altında olan müşteriler ve Vodafone’a yeni geçen kişiler mobil ödeme etkinliğinden ne yazık ki faydalanamazlar.

Vodafone mobil ödeme açma işlemlerinden en çok kullanılan yöntemlerin başında sms ile aktivasyon işlemi yer alıyor.Bu yöntemi kullanabilmek için aktifleştirme yapmak istediğiniz telefonun yanınızda olması gerekiyor. Başka bir telefon numarasından sms atarak farklı bir telefona mobil harcama özelliğini açmanız mümkün değildir.

SMS ile Vodafone Mobil Ödeme Açma

Cep telefonlarından sms atarak bu özelliği aktifleştirmek isteyen Vodafone müşterileri sadece birkaç saniye içerisinde hemen mobil ödeme özelliğini açabilirler. Bunun için yeni mesaj oluşturarak alıcı numara kısmına “7878” ve mesaj kısmına “MOBILODEME AC” yazıp göndermeniz yeterlidir. Göndereceğiniz mesajın ücreti hattınızdaki smslerden düşecek, sms paketiniz yok ise eğer faturanıza yansıtılacaktır.

Vodafone Müşteri Hizmetleri ile Mobil Ödeme Nasıl Açılır?

Çağrı merkezi aracılığı ile mobil ödeme özelliğini açmanız mümkündür .Bunun için “542” numarası ile Vodafone müşteri hizmetlerini arayarak müşteri temsilcisine bağlanmanız gerekmektedir. Temsilciye ulaşma süreniz hat yoğunluğundan dolayı uzun sürebilir. Bu yüzden hatta beklemeyip daha hızlı müşteri hizmetlerine bağlanmak için Vodafone müşteri hizmetlerine bağlanma başlığına tıklayarak nasıl direk müşteri temsilcisine bağlanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

İnternetten Vodafone Mobil Ödeme Açma

Telefondan ödeme özelliğini açmak isteyen kişiler Vodafone yanımda uygulamasını indirerek ayarlar kısmından mobil ödemeyi açabilirler. İnternetten mobil ödemeyi açmak isteyen vodafone müşterileri bu işlemi yapabilmek için vodafone.com.tr adresine giderek telefon numarası ve şifre bilgisi ile giriş yapması gerekmektedir.

Giriş yaptıktan sonra ayarlar kısmında mobil ödeme ayarlarını göreceksiniz. Bu ekranda mobil ödemeyi etkinleştir seçeneğine tıklayarak telefon numaranızdan mobil ödemeyi açabilirsiniz. Eğer bu sayfada etkinleştirme seçeneği sizin için kapalı ise müşteri temsilcisi yada Vodafone şubelerinden bu özelliği aktifleştirebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.