DOLAR
34,1110
EURO
38,1294
ALTIN
2.859,81
BIST
9.970,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Garanti BBVA BES İptali Nasıl Yapılır? ( Detaylı Anlatım )

Garanti BBVA BES İptali Nasıl Yapılır? ( Detaylı Anlatım )
12.01.2022
31
A+
A-

Garanti bes iptali, Garanti bes iptal etme. Çalışan insanların en yeni ve yaygın yatırım yöntemlerinden birisi bireysel emeklilik sistemi yani BES’tir. BES sisteminde kişiler maaşlarından belli bir kısmı bir fona aktararak hem birikim hem de birikim üzerinden kazanç sağlarlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti BES üzerinden birikim yapan vatandaşlarına %25 destek vermektedir. Böylece herkesin para biriktirmesine yardımcı olurken halkın ileride daha rahat bir yaşam sürmesi amaçlanmaktadır.

Bu destek sayesinde birçok vatandaş hem birikim yapmakta hem de ileriki yaşlarında maaş ve garanti elde etmektedir. Fakat zaman zaman bazı vatandaşlar bireysel emeklilik iptal etme yollarını ararlar. Her maaşından kesinti yapılmasını istemeyen kişiler bu sistemden cayma hakkını kullanarak ayrılabilir ve kendi birikimlerini kendileri yapabilirler. Bu makalede zorunlu besten ayrılmak isteyenler için  Garanti BES iptal etmenin yollarını sizler için paylaşıyoruz.

Garanti Bankası BES İptal Etme

Garanti BBVA bankası 1946 yılında Ankara’da kurulmuştur. 107 milyar ABD doları hacminde konsolide aktif büyüklüğü sayesinde Türkiye’nin en büyük ikinci bankası olan Garanti BBVA, binlerce bireysel emeklilik müşterisine sahiptir. Bu müşteriler çeşitli sebeplerle Garanti bireysel emeklilik iptali işlemi gerçekleştirmek ister. Bu işlem oldukça basit bir işlemdir.

Bireyel emeklilik sistemi cayma hakkınızı kullanarak o aya kadar ödediğiniz paraları hemen banka hesabına aktarabilirsiniz. Fakat burada bazı önemli noktalar vardır. Örnek vermek gerekirse, Bireysel emeklilik yatırımı 10 sene önceden çekilirse devlet desteğinden yararlanılamaz. Buna ek olarak fon birikimlerinden yararlanmak mümkün olmamaktadır. Bu sebeple mecbur olmadıkça garanti bireysel emeklilik iptali gerçekleştirmemek gerekir. Eğer bu teşvik kampanyasından faydalanmak istemiyorsanız telefonla veya sms ile başvurunuzu gerçekleştirerek sistemden ayrılabilirsiniz.

Garanti Telefonla BES İptal Etme

Garanti BES iptal ettirmek için iki farklı yol bulunmaktadır. Bunlardan birisi mobil BES uygulaması üzerinden işlem gerçekleştirmek, diğeri ise direkt olarak ilgili birimle telefonla görüşmektir. İki türlüde kurum telefonla teyit alınmadan işlemi tam olarak onaylamaz. Bireysel emeklilik iptal etmek isteyenler için en sağlıklısı telefon GARANTİ BBVA müşteri hizmetlerini aramak ve buradan BES birimine bağlanmak olacaktır.

Burada öncelikle telefon görevlisi BES hesabının sahibini doğrulamak adına kişisel kimlik bilgilerini sorgular. Daha sonra bankanın sisteminde kayıtlı olan banka hesabını doğrulayacaktır. En sonda banka hesabına parayı gönderir. Bu işlem genellikle 2 iş günü içerisinde gerçekleşir. İşte Garanti BES iptal etme işlemi bu kadar kolaydır.

Garanti BBVA SMS İle İptal Etme

Garanti BBVA firmasına ait olan bir BES mobil uygulaması bulunmaktadır. Öncelikle BES iptal etme için Android telefonla Google playstore üzerinden, ios telefonlara ise Appstore üzerinden garanti BBVA BES uygulaması indirilir. Buradan öncelikle banka veya BES bilgileri girilerek uygulamaya girilir. Buradan BES hesabım menüsüne girilir. Daha sonra BES hesabımı sonlandır menüsünden işleminizi tamamlayabilir ve sistemden ayrılma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

SMS ile bes iptal etme işlemi şuan için Garanti emeklilik tarafından işleme alınmamaktadır.Uygulama, müşteri hizmetleri ve şubeden cayma hakkınızı kullanabilirsiniz.

BES İptal Etmek Mantıklı Mı?

Bireysel emeklilik sistemi zorunlu olarak tüm çalışanları sisteme katsa da bazıları ayrılmak istemektedir.Bunun nedeni ise sisteme güvenmemeleri veya paralarını kendi cebinde tutmak istemeleri olabilir. Bireysel emeklilik sistemiden ayrılmak isteyen kişilerin aklında bir kaç soru vardır;

  • Garanti BES hesabımı iptal etmek mantıklı mı?
  • İptal edersem devlet desteğinden faydalanabilir miyim?
  • İptal edersem fon desteğim ne olur?
  • İptal edersem tekrar başlama şansım var mı?

BES iptal etmek isteyenlerin aklındaki bu soruların yanıtı net ve kesindir. 10 yılı bulmamış hesapların iptal edilmesi mantıklı değil. Acil nakit ihtiyacı veya mecburiyet olmadıkça iptal edilmemesi tavsiye edilir. Çünkü 10 yıldan önce BES iptal edildiği taktirde fon gelirlerinden kayıp oluşabilir. Devlet desteğinden ise faydalanmak mümkün olmaz. Birikimlerin tam ve eksiksiz alınabilmesi için en az 10 yıl sistemde kalınması gerekir. Fakat eğer mecbur kalındı ise BES iptal edilerek biriktirilen nakit para alınabilir.

Bu durumda daha sonra bütçe durumuna göre tekrar Garanti BBVA BES hesabı açılabilir ve bu hesap üzerinden tekrar birikim gerçekleştirilebilir. Bunun için herhangi bir kanunu engel veya problem teşkil eden bir durum söz konusu değildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.