DOLAR
34,0213
EURO
38,0594
ALTIN
2.833,01
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Yapı Kredi Sim Kart Bloke Kaldırma

Yapı Kredi Sim Kart Bloke Kaldırma
27.06.2023
4
A+
A-

Yapı Kredi Sim Kart Bloke Kaldırma 2023; Bankalar tarafından sim karta bloke koyulması; müşterilerin internet bankacılığını ve mobil bankacılığı kullanamamasını, internet üzerinden birçok alışveriş işlemini gerçekleştirememesini de beraberinde getiriyor.

Telefon numarasının değiştirilmesi, telefonun başka bir operatöre taşınması ya da sim kart değişikliği; bankaların müşterilerin sim kartına ya da telefon numarasına bloke koymasının en önemli nedenleri arasında bulunuyor.

Güvenlik sebebiyle sim kartlara bloke koyulması sonrasında müşterilerin tekrar internet bankacılığını ve mobil bankacılığı kullanabilmeleri için öncelikle sim kartlarına konulan blokeyi kaldırmaları gerekiyor.

Bu yazımızda kısaca Yapı Kredi Bankası sim kart blokesi nasıl kaldırılır? Sim kart bloke kaldırma yöntemleri nelerdir? vb. konuyla ilgili olarak merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Yapı Kredi Bankası, Sim Karta Hangi Durumlarda Bloke Koyuyor?

Telefon numarasının başka kişilerin eline geçtiğinden şüphelenen Yapı Kredi Bankası, bu kişilerin kötü niyetli olabileceklerini düşünüp, müşterilerinin güvenliğini sağlamak adına sim kartlara bloke koyuyor.

Bir güvenlik önlemi olarak sim kartlara koyulan blokeler, müşterilerin bankada kayıtlı olan telefon numaraları ile mobil bankacılık ve internet bankacılığına ilişkin birçok işlemlerini gerçekleştirmelerine engel oluyor.

Sim karta bloke koyulduğu zaman müşterilere internet alışverişleri esnasında gerekli olan DOĞRULAMA KODU da gönderilmiyor.

Bu durumda müşteriler, doğrulama kodu ile internet üzerinden de alışveriş yapamıyorlar.

Yani hem mobil bankacılık ve internet bankacılığı işlemlerini gerçekleştiremiyor hem de internet üzerinden DOĞRULAMA KODU talep edilen durumlarda alışveriş yapamıyorlar.

Bu durumda sim kart sahiplerinin öncelikle kartlarına konulan blokeyi kaldırmaları gerekiyor.

Sim kart değişikliğine ve sim karta bloke koyulmasına neden olan durumları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Telefonun 45.G ile uyumlu hale getirilmesi
  • Telefon numarasının başka bir operatöre taşınması
  • Telefon numarasının değiştirilmesi
  • Farklı bir sim kart kullanmaya başlama
  • Sim kartın birden fazla cihazda kullanılmaya başlanması

Yukarıdaki durumlardan herhangi birinin varlığı halinde Yapı Kredi Bankası da tek kullanımlık şifre içeren mesajları müşterilerine göndermiyor.

Bu şifrelerin müşterilere gönderilmemesi de internet ve mobil bankacılığa girişi imkansız hale getirmenin yanı sıra müşterilerin internette alışveriş yapabilmelerine de engel oluyor.

Yapı Kredi Bankası Sim Karta Bloke Koyduğunda Hangi İşlemler Yapılamıyor?

Yapı Kredi Bankası’nın sim karta bloke koyması üzerine yapılamayan bankacılık işlemlerini ise aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Mobil bankacılığa ve internet bankacılığına erişimin önlenmesi
  • 3D secure yani tek kullanımlık şifre ile internetten alışveriş yapamama
  • SMS ile kart şifresini belirleyememe
  • Kişisel bilgileri internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden görüntüleyememe ve kişisel bilgileri değiştirememe
  • Anlaşmalı mağazalardan alışveriş kredisine başvuramama ve alışveriş kredisini kullanamama

Yukarıdaki işlemleri tekrar gerçekleştirebilmek isteyen Yapı Kredi Bankası müşterilerinin öncelikle sim kartlarına konulan blokeyi kaldırmaları gerekiyor.

Yapı Kredi Bankası Sim Kart Bloke Kaldırma

Sim kart değişikliği, operatör değişikliği ya da telefon numarası değişikliği dolayısıyla sim kartların banka tarafından bloke edilmesi durumunda ‘tek kullanımlık şifreler’; banka müşterilerine artık SMS ile gönderilmiyor.

Tek kullanımlık şifrelerini alamayan kullanıcılar, internet bankacılığına ve mobil bankacılığa giriş yapamamanın yanı sıra 3D Secure ile internetten de alışveriş yapamıyorlar.

Tekrar SMS yani tek kullanımlık şifre almak isteyenlerin öncelikle sim kartlarına konulan blokeyi kaldırmaları gerekiyor.

Elektronik ortamda tek kullanımlık şifreleri tekrar kullanabilmeye başlamak için sim kart blokesini kaldırmak için izleyebileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor.

Yapı Kredi ATM’lerinden Sim Kart Bloke Kaldırma

Size en yakın Yapı Kredi ATM’sine gidip, birkaç basit adımda sim kartınıza yani telefon numaranıza konulan blokeyi kaldırabilmeniz mümkün.

Bu amaçla ATM ekranında sırasıyla Kullanıcı Başvuru İşlemleri—Kullanıcı İşlemleri—Sim Kart Bloke Kaldırma Akıllı SMS Numarası Onay—Sim Kart Bloke Kaldırma adımlarını takip etmelisiniz.

Daha sonra karşınıza çıkan ekrana blokesini kaldırmak istediğiniz telefon numaranızı girmelisiniz.

Son olarak da GİRİŞ tuşuna basmalısınız.

Yapı Kredi İnternet Şubesinden Sim Kart Bloke Kaldırma

Yapı Kredi Bankası, internet şubesinden de sim kartınıza konulan blokeyi kaldırabilmenize olanak tanıyor.

Bu amaçla TC kimlik no ve şifreniz ile öncelikle internet bankacılığına giriş yapmalısınız.

Ardından telefonunuza gelen bilgilendirme mesajı sonrası internet bankacılığı ekranına düşen BLOKE KALDIRMA EKRANINA girmelisiniz.

Yeni telefonunuza gönderilen şifre ile internet bankacılığına tekrar giriş yapabilirsiniz.

Yapı Kredi Müşteri Hizmetlerini Arayıp, Sim Kart Bloke Kaldırma

Sim kart bloke kaldırma talebinizi iletmek için dilerseniz; Yapı Kredi Bankasına ait olan müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

Müşteri temsilcisinden konuyla ilgili yardım alabilir, dakikalar içerisinde sim kartınıza konulan blokeden kurtulabilirsiniz.

Dilerseniz, sesli yanıt sistemi sizi karşılığında SİM KART BLOKESİNİ KALDIRMAK istiyorum şeklinde yanıt verebilir, yönlendirmeleri takip ederek, blokenizi müşteri temsilcisine bağlanmadan kendiniz kaldırabilirsiniz.

Yapı Kredi Şubesine Giderek, Sim Kart Bloke Kaldırma

Dilerseniz, size en yakın Yapı Kredi Şubesine gidebilir, yetkili banka görevlisinin yardımıyla da sim kart blokesini kaldırabilirsiniz.

Banka görevlisi, telefonunuza işlem esnasında onay kodu göndereceğinden yanınızda telefonunuzu götürmeyi unutmamalısınız.

Aynı zamanda bankaya giderken yanınızda TC kimlik kartınızı da bulundurmalısınız.

Bu yazımızda kısaca Yapı Kredi sim kart blokesi nasıl kaldırılır? sorusunu yanıtlamaya, konuyla ilgili olarak merak edilenleri aydınlatmaya çalıştık.

Sizler de konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.