DOLAR
34,0867
EURO
38,1294
ALTIN
2.847,93
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Anında Kredi Veren Bankalar

Anında Kredi Veren Bankalar
12.01.2022
1
A+
A-

Acil nakit lazım diyen birçok kişi internet üzerinden araştırma yaparak bankadan ne kadar kredi çekebileceğini ve belirlenen şartların neler olduğunu merak ediyor. Kredi çekmek onlarca insanın harcamalarını finanse etmesini sağlıyor. Bu salgın sürecinde özellikle parasal sıkıntı çeken bireylere yönelik birçok banka ihtiyaç kredilerini uygun faiz oranlarında vermekteler. Bu yazımızda, finansal daralma döneminde ihtiyaç duyulan krediler için belirlenen faiz oranı, vade ve dosya masrafları konusunda bilgileri sizinle paylaşacağız.

Acil para lazım diyorsanız nakit ihtiyacınızı giderebileceğiniz en hızlı yöntem bankalara kredi başvurusunda bulunmaktadır. Eğer bir banka hesabınız var ise anında kredi alabileceğiniz birçok banka mevcuttur. Bu bankalara yapacağınız kredi başvuruları hemen incelenmekte olup birkaç dakika içerisinde sonuçlanmaktadır. Eğer krediniz onaylanırsa hemen paranız banka hesabınıza yatmaktadır. Böylece acil para ihtiyacınızı hızlıca giderebilirsiniz.

Kredi başvurunuz onaylanmıyor ise ve bankalar dışında başka nereden para bulabilirim diyorsanız mobil ödeme bozdurma başlığına tıklayarak 1 ay sonra ödeyebileceğiniz 1.500’liraya kadar nakit alabilirsiniz.

Anında Kredi Veren Bankalar 2022

Acil nakit ihtiyacı olanlara kredi konusunda önemli bir konu ihtiyaç kredisi için tespit edilen temel başvuru kıstaslarıdır. İhtiyaç kredisi, özellikle esnafların sıklıkla yararlandığı bir kredi türüdür. Acil para ihtiyacı olan, makine ya da teçhizat alacak olan esnaflar için önemli bir açığın kapanmasını sağlayan ihtiyaç kredileri hızlı para bulması gereken ve çok acil bir durumda olan bireylerin de tercih ettiği bir seçenektir.

Bireyler eğer nişan düğün gibi masraflarını karşılamak istiyorlarsa bu kredilerden faydalanabilir. İhtiyaç kredisi başvurusu için gerekenler çok karmaşık işlemler değildir. Öncelikle kredi notu öğrenilmelidir. Banka kredi notu düşük olan kişilerin talebini yerine getirmeyebilir. Bu açıdan, kredi notunda herhangi bir sorun olmayan kişiler rahatlıkla kredi talebi oluşturabilirler. Bunun yanında istenen miktarın gelire oranlanması gerektiğinden banka tarafından gelir belgesi ya da maaş bordrosu talep edilebilir.

Acil para lazım diyen kişilerin başvuru yapabileceği bankalar aşağıdaki gibidir.

  • Garanti BBVA
  • Enpara
  • Finansbank
  • Akbank
  • Vakıfbank
  • Denizbank
  • Halkbank

Kimlik, gelir belgesi gibi birkaç evrakın ibrazı ile rahatlıkla kredi başvurusu onaylanabilir. Bu şekilde ihtiyaç kredileri kısa vadeli gereksinimlerin karşılanması açısından son derece önemli bir rol oynuyor. Salgın döneminde uzun bir süre kapalı kalan lokanta, berber gibi esnaflar ödemelerini yapamadılar ve acil para lazım olduğu için nakit ihtiyacını bankalardan kredi yoluyla karşılama talebinde bulundular. Bu durum da devletin durgunlaşan piyasayı canlandırma ve iş yapan insanların nakit ihtiyaçlarını karşılamaları için birtakım kararlar almasını sağladı.

Anında Kredi Veren Bankaların Faiz Oranları

İhtiyaç kredisi için belirlenen oran son açıklanan faiz oranlarıyla birlikte düşüşe geçti. Birçok banka faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekerek acil ihtiyaçların karşılanmasını sağlıyor. Yüzde 0,98-1,45 arasında belirlenmiş olan faiz oranları bankadan bankaya değişiyor.

Kimi bankalar esnaflar için özel olarak 25 bin TL limitli kredi de verebiliyor. Bunun için ticaret odasına kayıtlı olunması ve kredi notunun uygun olması yeterlidir.

Kredi çekmek için çeşitli alternatifler arasında faizsiz seçenek de mevcuttur. Katılım bankaları finansman kredisi sağlayarak birçok insanın acil ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu faizsiz seçenekler için belirlenen oranlar normal bankaların belirlediği faiz oranlara yakındır. Genel olarak 0,84-1,40 arasında ortalama olarak belirlenen oranlar birçok kişinin ihtiyaçlarını nakit olarak karşılayabilmeye olanak tanımıştır. Bu durum da faize karşı olan kesimler için oldukça iyi bir uygulama olarak görülüyor.

İhtiyaç Kredisi Dosya Masrafı Ne Kadar?

Her acil para ihtiyacının  karşılanmasında bankaya bir takım ek ödemelerin yapılması gerekiyor. Bu ek ödemeler bankadan bankaya değişen tutarlardır. İhtiyaç kredileri için dosya masrafları sabit olmamak ile birlikte her banka için ayrı olarak hesaplanmaktadır.

Çekilmesi talep edilen kredi tutarının yasal olarak belirlenen üst sınırı yani binde 5’i oranında masraf kesilebilir. Bu durum da birçok kişi için ek bir maliyet olsa da bankalar bunu bir işlem ücreti şeklinde talep ediyorlar. Bazen anında kredi veren bankalar oldukça makul miktarlar talep etseler de bazı bankalar müşterilerin memnun olmayacağı miktarları da belirtebiliyorlar.

Bu durum birçok kişinin kredi çekmeden evvel masrafları direkt olarak hesaplanması sonrasında sözleşmenin oluşturulması yoluna gitmesine neden oluyor. Eğer bankanın sonradan bir masraf olarak yüksek bir miktar söylenmesi istenmiyorsa masaya oturmadan önce bir hesaplama yapılması ve sonrasında işlemlere başlanması daha uygundur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.