DOLAR
34,0756
EURO
38,0651
ALTIN
2.834,29
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Binance Coin (BNB) Özellikleri

Binance Coin (BNB) Özellikleri
09.12.2021
1
A+
A-

Binance Coin (BNB) Özellikleri BNB Coin Kaç Dolar Kripto para dünyasında yeni bir soluk olan Binance Coin (BNB), altcoin dünyasının bir başka soluğu olmaktadır. Kripto para bakımından, neredeyse en büyük para borsasına sahip olan Binance Coin için kripto para değeri, BNB olarak görülür. 2017 yılında bu kripto piyasaya açılmadan 11 gün önce, ilk coin arzı sebebiyle ortaya atılmıştır. Binance Coin öncelikli olarak Ethereum blokchain’in üzerinden ortaya çıkmıştır. Fakat sonrasında, 2019 Nisan ayında, BEP2 tokenine dönüştürülmüştür.

BNB Ne İşe Yaramaktadır?

BNB’nin oldukça basit bir yolu bulunmaktadır. Borsada yaptığınız işlem karşılıklarının üzerine, bu ödenen ücretlerin geri ödenmesi için kullanılmaktadır. Bu borsanın merkezi olmayan bir kolu olan Binance DEX, Binance Launchpad, oluşan token satışlarına katılmak için stake edilebilmektedir.

Binance platformu kripto para alım satımı yaparken her bir işlemden standart %0,1 komisyon alınır. Eğer Binance platformu üzerinden BNB ile ödeme yapmayı düşünürseniz, %0,1’lik bir indirim uygulanabilmektedir. BSC üzerinden bakacak olursak, 180’den fazla dijital varlık ortaya çıkmış ve oluşturulmuştur. BNB ise, tüm bu durumların yanı sırasında, aslında bir ödeme aracı olarak kullanılabilmektedir. BNB, birçok farklı sitede uçak bileti almak ya da bazı mağazalarda kullanılmak için avantajları sunulmaktadır.

BNB Hakkında Merak Edilenler Nelerdir?

Piyasaya ilk atıldığı zamanlarda, 200 milyon ile sınırlandırılmıştır. Fakat sonrasında, token yakma mekanizması nedeniyle bu sayı daha aza indirgenmiştir. Borsa üzerinde meydana gelen karın, neredeyse %20’sini azaltmak amacıyla, BNB’ler hem yakmak hem de geri satın almak için kullanılıyor. Binance’ın ise, neredeyse 100 milyon yakılana kadar bu işe devam etmesi beklenmektedir.

Yine en çok kullanılan altcoinlerden birisi olan BNB, son zamanların en büyük 3 kripto parası olmaktadır. Bu zamana kadar en büyük değerini ise; 12 Nisan tarihinde 637 dolar olarak görmüştür. Nisan sonu itibari ile de, neredeyse piyasada 153.432.897 BNB bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.