DOLAR
34,0834
EURO
38,1062
ALTIN
2.843,66
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Cardano (ADA) Nedir?

Cardano (ADA) Nedir?
08.11.2021
0
A+
A-

Cardano (ADA) nedir sorusu özellikle kripto paralar ile yeni ilgilenmeye başlayan kişilerin sorguladığı sorular arasında yer alır. Cordano (ADA) alımı, satımı, madenciliği yapılan bir alt coindir. Bu kripto parayı alıp satıp kar ederek para kazanma yöntemi de vardır, madenciliğini yaparak para kazanma yöntemi de mevcuttur.

Cardano (ADA) Özellikleri ve Avantajları Neler?

Cardano (ADA) özellikleri ve avantajları neler diye merak edenler yazının devamını okuyabilir. Cardano (ADA) coin grupları arasında güvenliği en ön planda tutmaya özen gösteren bir coindir. Önde gelen pek çok mühendis ekip ile küresel akademisyen ile birlikte akademik araştırmalar yapmak için kurulan bir Blockchain projesidir.

2017 senesinde işlem görmeye başlayan bu coinin programlanma dili olarak hata toleransı en yüksek Haskell programlama dili kullanılır. Haskell programlama dilini kullanarak işlem gören il Kripto para birimi olarak Cardano (ADA) coinidir. Bununla birlikte projeleri sağlam ve güvenilir olduğu için geleceği açık bir coindir.

Cardano (ADA) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Cardano /ADA) madenciliği nasıl yapılır sorunun cevabı alışkın olunan siteme göre değildir. Yani Bitcoin gibi madencilik yapılırken özel bir cihaz üzerinden elektrik tüketimi ile madenciliği yapılmamaktadır. Cardano (ADA) madenciliği yaparken bu işleme uygun olan bir Cardano (ADA) cüzdanı oluşturulmalıdır. Buraya bir miktar para ekledikten sonra bakiyenin belli orandaki yüzdesini Cardano (ADA) coini kazandırır. Bu işlemi yapmak için ise Proof of Stake yöntemi kullanılır. Bu madencilik işlemine ise Stake denilmektedir.

Cardano (ADA) Nasıl Alınır ve Gönderilir?

Cardano (ADA) nasıl alınır ve gönderilir diye bakıldığı zaman ilk olarak içerisinde Cardano (ADA) coinini bulunduran kripto para uygulamasını indirmek gerekmektedir. Bu uygulamaya üye olduktan sonra gerekli olan tüm güvenlik işlemlerinin tamamlanması lazım. Her uygulamada olmasa da bazı uygulamalar dolandırıcılık yapabilmektedir. Bu sebeple güvenilir olan ve hacmi yüksek olan uygulamalar tercih edilmelidir.

Üye olunan uygulamalara giriş yapıldıktan sonra Cardano (ADA) coini hangi para birimiyle satılıyor ise Türk Lirasını ilk olarak o para birimine yine uygulama üzerinden çevirmek gerekir. Bununla birlikte bazı uygulamalarda direkt türk lirası üzerinden de Cardano (ADA) satın alınabilmektedir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra uygulama üzerinden stake yapılabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.