DOLAR
34,1132
EURO
38,1146
ALTIN
2.862,74
BIST
9.968,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
21°C
İstanbul
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır?
07.11.2021
0
A+
A-

Blog yazarak para kazanmak günümüz interneti çağında para kazanma yöntemleri arasında herkes tarafından tercih edilen bir meslek dalı haline gelmiştir. Teknolojinin hızla yayılması ve internetin her yerde kullanımı ile yeni iş ve meslek alanları oluşmuştur. Blog yazan kişiler blogger olarak adlandırılmaktadır. İyi bir blogger özellikleri arasında yazma yeteneğinin güçlü olması yer almaktadır. Konular hakkında düşünme ve irdeleme potansiyeli iyi bir blog yazarı için gereklidir.

Blog konuları çeşitlilik göstermektedir. Blog için hangi konularda blog yazılır sorusunun cevaplarının bir sınırlaması yoktur. Konu yazarın ve sitenin isteğine bağlı olarak belirlenmektedir. Günümüz teknoloji ve internet çağı olarak adlandırılmaktadır. İnternet ortamlarında yer alan çeşitli iş kolları arasında blogger bir meslek haline gelmiştir. Binlerce blog yazarı bulunmaktadır. Her bir blog yazarı kendine özgü bir anlatım tarzını kabul ederek yazmaktadır.

1)İyi Bir Blog Yazarında Olması Gereken Özellikler

Blog yazımıyla para kazanmaya başlamak için ilk olarak blog yazarlarının ilgi çeken konulara yönelmesi gerekmektedir. Bir blog yazarı kendini iyi bir şekilde ifade etmelidir. Kısa ve çok uzun cümleler kurmamalıdır. Okuyucunun anlayacağı dilde bir yazı dilini kullanmalıdır. Seçtiği cümleler etkin ve anlamlı olmalıdır. Bir blog yazısı yazılırken birden fazla ünlem ve soru işaretleri yazı içerisinde kullanılmamalıdır.

Birden fazla kullanılan bu tür işaretler olumsuz bir etki yaratacaktır. Çok uzun paragraflar ve cümleler seçilmemelidir. Uzun metinler okuyucuların yazıyı okurken daha hızlı sıkılmasına neden olacaktır. Her blog yazarının kullandığı sıradanlığa ulaşan kelimeler kullanılmamalıdır. Sıradan bir cümle kullanılarak yazılan yazılar okuyucuların gözünde basit olarak tanımlanmaktadır. Anlaşılması çok zor bir dil ve anlatım tarzı yazı içerisinde kullanılmamalıdır. Yazılar sade ve anlaşılır bir dil içerisinde yazılarak anlatım tarzı üzerinde geliştirilmeler yapılmalıdır. İyi bir blog yazarı kendi düşünce ve fikirlerini anlaşılır bir dil kullanarak yazmalıdır.

2)Etkili Bir Blog Yazısında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Blog sayesinde para kazanmak teknoloji çağında hızla büyüyen bir iş kolu olmuştur. Para kazanmak isteyen insanların yazarlık alanlarına yönelmeleri ile yazı yazarak para kazandıran birçok iş alanı internet üzerinde yerini almaya başlamıştır. Etkili ve dikkat çeken bir nitelikte blog yazmak için belirli kurallara uyulmalıdır. Bu kurallardan ilki bir blog yazısı içerisinde maddeleme ve alt başlıklar kullanılmalıdır. Okuyucuların ilgisi çekmek için blog  yazısında görsel kullanımı da önemlidir. Konu ile ilgili görsellerin kullanılması yazı metnini daha canlı yapacaktır.

Blog yazıları içerisinde standart kelime sayılarına uygun yazılar yazılmalıdır. Yazı başlığı olarak diğer yazarların kullanmadığı ancak dikkat çekecek ve konuya uygun bir başlık seçimi yapılmalıdır. Konu başlık seçimleri etkili bir blog yazısının belirlenmesinde oldukça önemlidir.  

3)Bir Blog İçeriği Nasıl Oluşturulmalıdır?

Bir blog yazısı yazarken sorulacak ilk sorulardan biri blog yazarak ne kadar kazanılır sorusudur. İyi bir blog içeriği oluşturularak ciddi gelir elde etmek mümkündür. Bir blog içeriği oluşturulmadan önce yazılacak konunun bir taslağı hazırlanmalıdır. Blog yazısı içerisinde soru sorarak cevap arama yöntemlerine başvurulmalıdır. Sorular okuyucular tarafından cevabı bulunacak bir anahtar olarak görülmektedir. Blog ile ilgili tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar incelenmeli ve içerik güçlendirilmesi yapılmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.