DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Ethereum Nedir, Özellikleri Neler?

Ethereum Nedir, Özellikleri Neler?
31.10.2021
0
A+
A-

Ethereum nedir sorusunu ilk defa kripto para alımında bulunacak olan kişiler merak etmektedir. Kripto para biriminin ilk defa ortaya çıkışı 2015 yılında olmuştur. En büyük özelliği ileriye dönük olarak yatırım yapabilmeye açık kaynak kodu sayesinde daha rahat ve elverişli hale getirir.

Ethereum Nedir?

Ethereum kullanımı gitgide yaygınlık göstermektedir. Piyasalardaki artışının da etkisiyle popüler hale gelmiştir. Üzerinden yapılacak olan bütün para alışverişleri kripto cüzdan aracılığıyla gerçekleşir. Bu sırada para yatırma ve parayı piyasada değerlendirme sağlanabilir. Ethereum kullanılarak kripto alanında madencilik yapılabilir.

Ethereum tarihi Vitalik Buterin yapmış olduğu açıklamalarla başlamıştır. Oluşturulan proje 2014 yılında Swiss şirketi tarafından adım atılarak kar amacı gütmeyen kuruluş olarak oluşturulmuştur. Ardından 2014 yılının Temmuz ayında online ortamlarda belirli bir fon elde edebilmeyi sağlayacak bir dijital para birimi olarak kullanıcılara açılmıştır. Üzerinde yatırım yapılabilecek bir blok zinciri olarak faaliyete geçtiği anda piyasada bulunan ve zengin statüsündeki pek çok firma bu para birimi desteklediğini açıklamıştır.

Ethereum Özellikleri Nelerdir?

Ethereum kripto para korunaklı bir blok zinciri tarafından işlemlerini sürdürür. Burada oluşabilecek herhangi bir gizliliğe veya güvenliğe yönelik saldırılara karşı oluşturulmuş blok zinciri oldukça dirençlidir. Bir alışveriş yapılırken ve para aktarımı sırasında yapılan tüm işlemler açık bir kaynak alanında tutulur ve burada şeffaf bir şekilde yapılan tüm işlemler rahatlıkla doğrulanabilir.

Ethereum İşlemleri Nasıl Yapılır?

Ethereum Madenciliği bağlı olduğu blok zinciri özelliği ile yapılabilir. Ethereum madenciliği kullandığı algoritma ile avantaj sunar. Daha uzun vadede tutarlı bir oran üzerinden işlem yapabilmeyi destekler. Ethereum coin üzerinden yapılan her bir işlemin ücreti diğer kripto para birimlerine göre oldukça düşüktür. Bu da piyasada istenen oranda kâr elde edebilmeyi sağlar. Piyasada güvenilir uygulamalar üzerinde üyelik oluşturularak satın alınabilir. İşlem yapılırken günlük oluşan kur oaranları göz önünde bulundurulur.

Ethereum  arzı her yıl oranına gitgide arttırmıştır. 2017 yılı ile 2018 yılındaki farklara bakıldığında toplamda yüzde 10’luk bir artış oranı ile yeni Eteryumlar üretilmiştir. Genel olarak bakıldığında piyasalarda tedarik edilme noktasında sorun yaşanmamaktadır.

Ethereum Madenciliği Ne Demektir?

Ethereum blockchain zinciri sistemi ile aktif olarak dolaşımda işlevini sürdürür. Bu sayede alım-satım işlemlerinde para alışverişi hızlı ve güvenilir şekilde gerçekleşir. Bu süreci kullandığı açık kaynak kod sistemide destekler.

Ethereum madenciliği blockchain sistemi üzerinden yeni yazılımlar üretebilmeyi destekleyen bu coinden madencilik yapılabilir. Diğer coinlere göre statüsü altcoin olmasına rağmen kullanıcılarını özgür bir alan tanır. Bitcoin’e kıyasla belirli farkları bulunan ethereum madencilik açısından bitcoin ile farklılaşır. Ethereum üzerinden madencilik yapıldığında elde edilebilecek verim süreklilik vadeder. Madencilik işlemleri ekran kartı üzerinden yapılmaktadır. Kullanmış olduğu yazılım ile beraber işlemlerden yüksek derecede kazanç sağlayabilmek ve her zaman denge konumunda tutabilmek mümkün hale gelir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.