DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Türk Telekom Mobil Ödeme Nasıl Kapatılır?

Türk Telekom Mobil Ödeme Nasıl Kapatılır?
24.10.2020
2
A+
A-

Türk Telekom aboneleri GSM hatları için mobil ödeme kapatma işlemi gerçekleştirmek istiyorlar ise bu işlemleri SMS, İnternet Online İşlemler ve Müşteri Hizmetleri aracılığı ile yerine getirebilirler.Oldukça kolay gerçekleşen bu yöntemler ile hızlıca hattınızı mobil ödeme işlemlerine kapatabilirsiniz.

Türkiye’nin her anlamda en önemli telekom şirketi olan TT (Türk Telekom) markası, artık GSM anlamında da en çok tercih edilen marka haline gelmiş durumda. Bu bağlamda firmanın sağlamış olduğu mobil ödeme hizmeti de sıklıkla kullanılan ve ödeme yapmak amacı ile aboneler tarafından tercih edilen hizmetler arasında yer alıyor. Peki, Türk Telekom Mobil Ödeme işlemleri ne demek, nasıl faydalanılıyor ve nasıl kapatılıyor?

Türk Telekom Mobil Ödeme Nedir?

Türk Telekom tarafından abonelerinin Google Play, AppStore ve benzeri online platformlarda mobil olarak ödeme gerçekleştirebilmesi ve ödemenin faturaya/bakiyeye yansıtılması amacı ile sağlanan hizmete Türk Telekom Mobil Ödeme özelliği adı veriliyor. Türk Telekom tarafından sağlanmakta olan mobil ödeme hizmeti, aynı zamanda markanın ilgili servisine ait logonun görüldüğü her türlü online ortamda ödeme gerçekleştirebileceğiniz anlamına da geliyor.

Bir Türk Telekom online ödeme servisi olan mobil ödeme özelliği, Türk Telekom ile anlaşmalı olan tüm üye iş yerlerinde gerçekleştirilebilen bir hizmet. Bu hizmet kapsamında online alışveriş gerçekleştirebileceğiniz gibi aynı zamanda internet veri tabanlı oyunlarda veya programlarda uygulama içi satın alma da gerçekleştirebiliyorsunuz. Çağımızın dijital yaşantısına uygun olarak dizayn edilen bu hizmet sayesinde, ister faturalı isterseniz de faturasız hatta sahip olun, her iki şekilde de mobil ödeme kullanarak ürün veya hizmet satın almanız mümkün hâle geliyor. Türk Telekom ile hat üzerinden online ödeme gerçekleştirmek isteyen faturasız hat sahiplerinin ödemeleri bakiyelerinden tahsil ediliyor. Faturalı hat sahipleri ise dönem sonu faturalarına ek olarak yansıyan bedelleri, işlem sürecini kapsayan son dönem faturası üzerinden ödüyorlar.

Türk Telekom SMS ile Mobil Ödeme Kapatma

Online ödeme gerçekleştirme hizmeti, artık her türden GSM operatörünün sağladığı bir özellik. Türk Telekom tarafından da sağlanmakta olan bu hizmet son derece güvenilir ve bir o kadar da pratik bir biçimde ödeme yapmanıza olanak sağlıyor. Ancak, yeri geldiğinde bu tür hizmetlerin güvenliğini sağlamak tamamen hat sahibine ait. Zira yanlış bir an ve yanlış bir yerde bu hizmeti kötüye kullanabilecek birilerinin her zaman olacağı aşikâr. Hattınızı güvenle kullanmak ve istenmeyen durumlarda mobil ödeme özelliğini kapatmak ise oldukça kolay. Türk Telekom tarafından yine oldukça kolay bir biçimde sağlanan hizmetlerden biri de SMS ile mobil ödeme kapatma işlemi.

Türk Telekom hattınızın mobil ödeme özelliğini SMS ile kapatmak istiyorsanız, bu işlem için yapmanız gereken şey oldukça basit. Cep telefonunuzun mesajlar sekmesine girin, yeni bir SMS oluşturun ve SMS içerisine ‘’MOBILODEME IPTAL’’ daha sonra, bu SMS’i 5555’e gönderin. İşte hepsi bu.

Türk Telekom İnternetten Mobil Ödeme Kapatma

Türk Telekom Online İşlemler menüsü internetten mobil ödeme özelliğini kapatma veya devre dışı bırakma için kullanılan bir başka platform. Peki, internetten mobil ödeme kapatmak isteyen Türk Telekom aboneleri, bu servisi nasıl kullanabilirler?

Türk Telekom mobil ödeme kapatma işlemini resmi web sitesi üzerinden ‘’Online İşlemler’’ menüsüne giriş yaparak ya da akıllı telefonunuza indireceğiniz Türk Telekom Online İşlemler uygulamasından faydalanarak mobil ödeme özelliğini kapatmanız mümkün. Bunun için izlemeniz gereken yol ise ‘’Servisler>Mobil Ödeme>Mobil Ödeme Kapat’’ adımlarını takip etmek. Bu sayede ihtiyaç duymadığınız anlarda mobil ödeme servisini tamamen kapalı tutmak ve güvenliğinizi sağlamak kendi elinizde.

Türk Telekom Müşteri Hizmetleri ile Mobil Ödeme Kapatma

Türk Telekom mobil ödeme özelliğini kapatmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem, Türk Telekom Müşteri Hizmetleri. Günün 24 saati hizmet vermekte olan ve haftanın her günü sizler için çalışan Türk Telekom Müşteri Hizmetleri, ihtiyacınızı giderdikten sonra mobil ödemeyi devre dışı bırakabileceğiniz diğer seçenekler arasında yer alıyor. Peki, Türk Telekom Müşteri Hizmetleri numarası nedir? Bu numaradan mobil ödeme nasıl kapatılır?

Türk Telekom Müşteri Hizmetleri ile mobil ödeme kapatma işlemi gerçekleştirmek için iletişim kurmanız gereken irtibat numarası 444 1 500’dür. Bu numara üzerinden iletişime geçeceğiniz müşteri hizmetleri hattı üzerinden isterseniz müşteri temsilcisine bağlanabilir, isterseniz de ‘’Servisler’’ bölümüne yönlendirme yapabilirsiniz. Tuşlama yaparak servisi devre dışı bırakmak için Servisler>Mobil Ödeme>Kapat adımlarını takip edebilir, Müşteri Temsilcisini tercih ettiyseniz, yapacağınız kısa bir görüşme ile mobil ödeme özelliği kapattırabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.