DOLAR
34,0756
EURO
38,0651
ALTIN
2.834,29
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

StoS-IPIP-IPID Bank Transfer Nedir?

StoS-IPIP-IPID Bank Transfer Nedir?
28.09.2020
17
A+
A-

StoS-IPIP-IPID gibi terimler bankaların kendi aralarında gerçekleştirdiği para transferi işlemlerinde kullandığı terimlerdir. Birçoğumuzun bildiği havale ve eft gibi para transferlerinin aksine ip-ip bank transfer işlemleri sunucular arası gerçekleşen transferlerdir.Bu işlemler belirli kısıtlamlar dahilinde ve önceden belirlenmiş ip adreslerine sahip güvenli sunucular üzerinde gerçekleşir.

Bankalar arasında büyük para transferi yapabilmenin en güvenli yöntemi ip-ip para transferidir.Banka müşterileri bu tarz para transferi yöntemlerini kullanamaz ve yanlızca bankalar kendi aralarında bu şekilde para transferleri gerçekleştirebilirler.Bu işlem tamamen güvenli sayılmasa da birçok banka tarafından tercih edilen bir yöntemdir.

Günümüzde birçok büyük banka ip-ip veya ip-id ile para transferleri gerçekleştiriyor.Bu işlemlerde bazı bankalar para transferlerinin gizliliğini sağlayarak yasa dışı aktivitelerde de kullanmayı amaçlayabiliyor.Bu gibi durumlar genellikle kara para aklama olaylarında sıklıkla karşımıza çıkabiliyor.

StoS-IPIP-IPID Nedir?

IPIP yada IPID ile para transferlerinde alıcı sunucunun ip adresini bilmeniz gerekmektedir.Aynı şekilde karşı sunucununda sizin ip adresini bilmeli ve size istek gönderebilme yetkisini vermesi gerekmektedir.Banka müşterilerinin para transferi işlemlerinde kullandığı iban bilgisi gibi IP-IP işlemlerinde de sunucunun ip adresine gönderim yapılmaktadır.

Bu ip adresi internete çıkan her cihaza bir adet verilen benzersiz numaralardan oluşmaktadır.Bu yüzden işlem güvenli gibi gözükse de hackerlar tarafından ip adreslerinin kopyalanması ile sistemlerin aldatılması mümkündür.

Kimler IPIP-IPID ile Para Transferi Yapıyor?

Transfer hacmi yüksek olan birçok banka para transferlerini bu şekilde gerçekleştirmektedir.Örneğin VISA ve Mastercard her sene yaklaşık 5 Trilyon dolar transferi ip-ip ile sunucudan sunucuya gerçekleştirmektedir.

Bu gibi büyük ölçekte transfer işlemleri gerçekleştiren firmalar para transferi hareketliliğini gizlemek amacı ile gönderimlerini buna benzer şifrelenmiş teknolojiler ile gerçekleştirmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.