DOLAR
34,0850
EURO
38,0669
ALTIN
2.834,00
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Yapı Kredi Bankası Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?

Yapı Kredi Bankası Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?
22.09.2020
4
A+
A-

Yapı Kredi hesap iptali yaparak sizde banka hesabınızı kapatabilirsiniz.Hesap kapatma başvurusunda bulunmak için ihtiyacınız olan bilgileri ve bankanın iletişim kanallarını öğrenerek kolayca iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.Dileyen kişiler banka hesabını kapatarak Yapı Kredi müşterisi olmaktanda vazgeçebilirler.

Yapı Kredi bankası hesap kapatma işlemi için kullanabileceğiniz iletişim kanalları tamamen bankaya ait özgün iletişim yollarıdır.Bankanın müşteri hizmetleri, şube yetkilileri veya online bankacılık kanallarını kullanarak hesap kapatma başvurusunda bulunabilirsiniz.Başvurularınız incelenecek ve 24 saat içerisinde hesaplarınız kapatılmış olacaktır.

Yapı Kredi Hesap Kapatma

Yapı Kredi hizmetlerinden faydalanmak adına bankada hesabınızın bulunması, daha önce Yapı Kredi ile kredi, kredi kartı, vadeli ya da vadesiz hesap kullanmış olduğunuz anlamına gelebilir. Söz konusu Yapı Kredi olunca, milyonlarca insanın hizmet aldığı önemli bir banka olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Ancak, bazı durumlarda, bir banka ne kadar büyük olursa olsun, kişisel ve ticari sebepler dolayısıyla daha avantajlı olduğu düşünüle bir bankada yeni hesaplar oluşturulabiliyor. Böyle durumlarda, eski hesapların bulunduğu bankalara hesap işletim ücreti ödememek adına, bireyler ve şirketler hesaplarını kapatmak isteyebiliyorlar.

Eğer Yapı Kredi Bankası ile yaptığınız çalışmalara ara vermek ve hesap işletim ücreti ödememek adına ya da farklı sebeplerden bireysel hesabı ya da ticari hesaplarınızı kapatmak isterseniz, bugün sizlere ilgili hesaplar nasıl kapatılır diye düşünerek yardımcı olacağız. İlk olarak bahsetmemiz gereken şey ise Yapı Kredi hesaplarınızı kapatabilme yöntemleri.

İşte hesap kapatmak için faydalanabileceğiniz o yöntemler:

  • Yapı Kredi Şubeleri
  • Yapı Kredi İnternet Bankacılığı
  • Yapı Kredi Mobil Bankacılık
  • Yapı Kredi Müşteri Hizmetleri
  • Yapı Kredi Şube Faksı

Yapı Kredi İnternetten Hesap Kapatma

Yapı Kredi Bankası ile çalışan bireyler, genel anlamda çoğu hizmetten memnun iken, bankacılık faiz oranlarının yüksekliğinden yakınmaktalar. Bu sebep dolayısıyla banka ile çalışmalarına ara verenler, genel anlamda banka faizlerinin yüksek olması dolayısıyla kredi ve kredi kartı kullanmaya çekinen bireylerdir. Yapı Kredi müşterilerinin bu çalışmaya ara verebilmesi için faydalanabileceği ilk ihtimal, internetten yapacakları banka hesabı kapatma işlemleridir.

Kısaca internet bankacılığı ya da mobil bankacılık olarak düşünebileceğiniz bu sistemler üzerinden, kişisel veya ticari hesabınıza giriş yapabilir, menüden ‘’Hesaplar’’ sekmesini tıklayabilir burada karşınıza çıkacak seçeneklerden, kapatmak istediğiniz hesabı seçtikten sonra ‘’Hesap Kapat’’ butonuna basabilirsiniz. Bu adımları izleyerek bir hesabı kapatmak sadece bir dakikanızı alacaktır. Ancak, şunu belirtmekte fayda var ki, Yapı Kredi hesabınızı kapatmadan önce bakiyesinin sıfır (0) olmasına ve ilgili hesaba bağlı otomatik ödeme talimatı bulunmamasına özen göstermelisiniz.

Yapı Kredi Müşteri Hizmetleri ile Hesap Kapatma

Yapı Kredi Bankası müşterileri, gün içerisinde diledikleri anda, haftada ise 7 gün hizmet alabilecekleri Müşteri Hizmetleri hattı ile hesap kapatma işlemleri gerçekleştirebilirler. 7/24 aktif olan Yapı Kredi Müşteri Hizmetleri telefon bankacılığı irtibat numarası 0850 222 0 448’dir. Müşteri temsilcisine bağlanmak sureti ile hesap kapatma talebinizi ileterek, istediğiniz hesabı (Ana hesap olmamak kaydı ile) kapatmakta özgürsünüz.

Yapı Kredi müşterileri, internet bankacılığı, Yapı Kredi Mobil ve müşteri hizmetlerinden kısıtlı hesap kapatma işlemleri gerçekleştirebilirler. Ana hesap da dâhil olmak üzere tüm hesaplarınızın kapatılabilmesi için hesabınızın bağlı bulunduğu şubeye açık bir talimat yazarak fakslamalı ya da doğrudan Yapı Kredi Bankası şubelerine uğramalısınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.