DOLAR
34,1092
EURO
38,1050
ALTIN
2.854,70
BIST
9.964,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Enpara Sanal Kart Nasıl Oluşturulur? Nasıl İptal Edilir?

Enpara Sanal Kart Nasıl Oluşturulur? Nasıl İptal Edilir?
18.06.2023
4
A+
A-

Enpara Sanal Kart Nasıl Oluşturulur? işlemini gerçekleştirerek sizde bir sanal kart sahibi olabilirsiniz. Bu sayede internet alışverişlerinizde ödeme yapmanız gerektiğinde oldukça güvenli bir şekilde harcamalarınızı yapabilirsiniz. Standart kredi kartları ile aynı özelliklere sahip olan sanal kartlarda tek fark güvenliğin daha fazla olması.

Yüksek güvenliği sağlayan ana unsur ise kart limitinin sizin belirleyebiliyor olmanız. Yani harcama yaparken sepetiniz ne kadar tuttuysa o kadar limit belirleyerek ödemenizi yapabilirsiniz. Böylece sıkça yaşanan karttan para çekme sorunları ile karşılaşmaz ve sadece limitiniz kadar sanal kartınızdan para çekilir.

Kısa süre önce Enpara tarafından duyurulan sanal kart özelliği artık tüm enpara müşterilerinin kullanımına sunuldu. Aktif olarak milyonlarca müşteriye sahip olan Enpara bu özelliği sayesinde birçok müşterisine güvenli alışveriş imkanı sundu. Peki güvenliğimizi bu kadar arttıracak olan enpara sanal kart oluşturma işlemi nasıl yapılır ve kapatmak istediğimizde nasıl iptal ederiz?

Enpara Sanal Kart Nedir?

İnternet alışverişlerinin giderek çoğalması ile önem kazanan kart güvenliğini sağlayabilme amacıyla ortaya çıkan sanal kartlar müşterilerinin ödeme sonrası sürprizler ile karşılaşmasını engelliyor. Böylece kart sahipleri fazla bakiye çekilmesi yada kart bilgilerinin çalınması gibi süprizlerden korunmuş oluyor.

Özellikle hizmet alımlarında otomatik yenileme özellliği nedeniyle beklenmedik anlarda karttan yüksek bakiyeler çekilmesi müşterileri en çok rahatsız eden durumlardan biri. Tüm bu dertlerden sizi kurtarmak için tasarlanan enpara sanal kart ürünü sizlerin güvenliğini ücretsiz bir şekilde sağlayabilecek.

Enpara sanal kart özellikleri başlıca aşağıdaki gibidir;

  • 3D SMS onayı ile güvenli alışveriş
  • Harcayacağın kadar limit belirleme
  • Kart numarası gibi bilgisleri değiştirebilme
  • Tamamen ücretsiz olması

Tüm kredi kartlarında bulunan özelliklerin aynısını taşıyan enpara sanal kart‘ın iki büyük eksikliği var.Bu iki eksiklik sadece enpara’ya özel değil ve tüm bankaların sanal kartlarında bulunmayan bir özellik. Birincisi nakit avans özelliği, birçok müşteri sanal karttan avans çekemediği için şikayet bildiriyor ancak unutmayın ki sanal kartların tek amacı alışveriş güvenliğini iyileştirmek size kredi sunmak değil.

Bu yüzden nakit avansın olmaması kabul edilebilir bir özellik.İkinci eksik ise taksitli alışverişlerin yapılamıyor olması.Bu gerçektende büyük bir eksik olarak görülebilir çünkü birçoğumuz ödemelerimizi taksit ile yapıyoruz ve sanal kartlarda bu özelliğin olmayışı büyük bir eksik.Ancak yinede yenilikçi bir banka olan enpara’nın yakın zamanda bu eksiği kapatacağına inanıyoruz.

Enpara Sanal Kart Oluşturma

Enpara müşterileri sadece birkaç tıklama ile sanal kartını oluşturabilirler.Bu işlemi telefondan enpara mobil uygulaması ile yada bilgisayardan enpara resmi web sayfasından yapabilirler.Mobilden yapmak isteyenler eğer enpara uygulamasına değil ise appstore veya google play mağazalarından hızlıca indirebilirler.

Uygulamayı indirdikten sonra yada bilgisayardan web sayfasını açtıktan sonra her iki yöntemde de ilk yapmanız gereken enpara online bankacılık bilgileriniz ile sisteme giriş yapmanızdır.

Daha sonra aşağıdaki enpara sanal kart oluşturma adımlarını takip ederek kartınızı oluşturabilirsiniz.

  • Menüden Kart Başvurusu seçeneğine tıklayın.
  • Enpara Sanal Kart Başvurusu seçeneğine tıklayın.
  • Sanal kartınızın bağlı olacağı kredi kartını seçin.
  • Sanal kartınıza bir isim ve bir limit belirleyin ve oluştur butonuna basın.

Oluştur butonuna bastıktan sonra enpara sanal kartınız oluşturulmaktadır. Menüden kartlarım sayfasına giderek sanal kartınızı görüntüleyebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.Dilediğiniz zaman harcama limitini değiştirebilir veya iptal ederek yeni bir kart numarası alabilirsiniz.

Enpara Sanal Kart Kapatma

Enpara sanal kart iptali için internet bankacılığı işleminizi en hızlı gerçekleştirebileceğiniz kanal olacaktır.Sadece birkaç dakika da enpara.com.tr yada enpara mobil uygulamasını telefonunuza indirerek giriş yaptıktan sonra kartınızı iptal edebilirsiniz.

Sanal kart kapatma işlemi için kartlarım sayfasından iptal etmek istediğiniz enpara sanal kartınızı seçin ve kapat butonuna tıklayın. Kartınız başarıyla iptal edilmiş olacaktır. Dilediğiniz vakit yeni bir sanal kart başvurusunda bulunarak farklı numaralardan oluşan yeni bir sanal kart oluşturabilirsiniz.

Eğer internet bankacılığı ile kartınızı iptal etmekte sorun yaşarsanız mobil bankacılıkta sağ üst tarafta bulunan enpara canlı destek hattına bağlanarak müşteri temsilcisi aracılığı ile de sanal kartınızı kapatabilirsiniz.

Enpara Sanal Kart Nasıl İptal Edilir?

Enpara sanal kart iptal etme işlemi mobil uygulama üzerinden yada müşteri hizmetlerine kapatma imkanınız bulunmaktadır. En para sanal kartınızı iptal etmek için mobil uygulama üzerinden “Kart İşlemleri” menüsünden kolay şekilde iptal edebilirsiniz. En para sanal kartınızı ayrıca  0850 222 3663 numarasını arayarak hemen iptal edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.