DOLAR
34,1093
EURO
38,1278
ALTIN
2.866,92
BIST
9.919,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Ziraat Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma

Ziraat Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma
17.06.2023
4
A+
A-

Ziraat kart blokesi kaldırma son zamanlarda birçok kişi tarafından aranan yanıtı en çok merak edilen konulardan biridir. Kredi kartı ve banka kartı bilinmeyen nedenlerle bloke olan kişiler için bu durum basit gibi gözükse de arkasında ceza gerektirecek sebepler bile olabilir. Çünkü hiçbir kart durduk yere banka tarafından bloke edilmemektedir. Peki Ziraat Bankası müşterileri böyle durumlarda nasıl ilerlemeli ve bloke açma işlemi nasıl yapılır?

Kartınızın bloke olmasının birçok sebebi olabilir. Bu sebeplere göre blokeniz hemen kaldırılabilir veya hiçbir zaman kaldırılmayabilir .Eğer kartınızın borç nedeniyle bloke olmuş ise alışveriş yapmamanız engellenir ve kartınıza bloke konularak kitlenir. Bankanın kartınıza bloke koymasının en büyük sebebi daha fazla para harcayarak borcunuzu arttırmanızı engellemektir. Böyle durumlarda banka borcunuzun tamamını ödeyene kadar kesinlikle kart blokenizi kaldırmaz. Eğer Ziraat Bankası müşterileri kredi kartı blokesi kaldırma yapmak istiyorlarsa mutlaka kart borcunu ödemeleri gerekmelidir.

Ziraat Bankası Kart Blokesi Kaldırma

Kartınızın blokesini kaldırmak kadar bir diğer önemli şeyde neden bloke olduğudur. Çünkü kartınızın bloke olmasına birçok şey neden olmuş olabilir. Eğer kartınızı yasa dışı bahis siteleri tarafından para yatırıldıysa kartınıza bloke konur ve hakkınızda işlem başlatılabilir. Ayrıca kredi kartınıza geç saatlerde yapılan ard arda işlemler kartınızın bloke olmasını sağlayabilir.

Kredi kartınız şüpheli para yatırma nedeni ile bloke olduysa hemen Ziraat kart blokesi kaldırma sürecini başlatabilmek için bankanın size en yakın şubesini ziyaret etmek hızlı bir çözüm adımı olacaktır. Bankada bulunan görevli sizden birkaç bilgi aldıktan sonra nasıl kartınızın blokesini kaldırabileceğinizi size söyleyecektir.

Ziraat Bankası kart blokesine sebep olabilecek en sık rastlanan sebep ise kart şifresini sürekli olarak yanlış girmektir. Eğer ard arda 3 ten fazla kez atm.den veya pos cihazınızdan kart şifrenizi yanlış girerseniz kartınız bloke olur. Bu durumda hemen Ziraat müşteri hizmetlerini arayarak kartınızın blokesini kaldırabilirsiniz. Operatör size hızlıca yardımcı olacak ve kart blokenizi bir kaç dakika içerisinde kaldırarak yeniden aktifleştirecektir.

Ziraat İnternetten Kredi Kartı Blokesi Kaldırma

Ziraat bankası müşterileri isterlerse internettende kart blokesini kaldırabilirler. Bunun için internet bankacılığına banka bilgileriniz ile giriş yapınız ve ardından menüyü açarak kartlarım menüsüne erişim sağlayın. Bu sayfada blokesini kaldırmak istediğiniz kartı işaretleyerek detaylar butonuna basınız. Açılan sayfada kartınızın blokeli olduğuna dair bir uyarı gelecektir.

Bu uyarıda eğer kartınız güvenlik sebebi ile kapatılmış ise bloke kaldır butonu aktif olarak gözükecektir. Bu butona basarak hemen ziraat kart blokesi kaldırma işlemini yapabilirsiniz. Eğer burada bloke kaldır yazısını göremiyorsanız müşteri hizmetleri dışında alternatif bir yönteminizin bulunmadığı anlamına gelmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.