DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
23°C
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Vakıfbank Kart Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Vakıfbank Kart Blokesi Nasıl Kaldırılır?
23.06.2023
6
A+
A-

Vakıfbank kart blokesi kaldırma son zamanlarda birçok müşterinin bilgi sahibi olmak istediği konulardan biri. Vakıfbank, Türkiye’de en fazla aktif kredi kartı kullandıran bankalardan biri. Herhangi bir sebep dolayısıyla Vakıfbank World kredi kartı bloke durumu yaşarsanız, bu yazıda ilgili kısıtlamayı kaldırma işlemlerinin nasıl yapıldığına ve bu işlemler sonrasında kartın ne kadar sürede tekrar aktif olacağına dair fikirleriniz netleşecektir.

Vakıfbank, son yıllarda yaptığı kredi kartı pazarlama işlemleri ile milyonlarca World kartı müşterileri ile buluşturdu. Bireysel, ticari ve kurumsal müşteriler tarafından kullanılmakta olan kredi kartları ise zaman zaman blokeye maruz kaldı. Peki, Vakıfbank tarafından müşterilerinin kullanımı için sağlanan bu kredi kartları, nasıl ve neden bloke edildi? Hali hazırda kredi kartının bloke olduğunu öğrenen bir Vakıfbank müşterisi, bu blokeyi nasıl kaldırmalı? İşte detaylar…

Vakıfbank Kart Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Vakıfbank kredi kartları, Türkiye’nin dört bir noktasında taksitli ve taksitsiz işlemler için kullanılmakta olan World tipi kartlardan oluşuyor. Vakıfbank kart blokesi oluşması halinde, diğer bankalardan farksız olarak ilgili bloke nasıl kaldırılır sorusuna verilecek cevap ise nispeten aynı.

Vakıfbank kredi kartınızın vadesi gelen ekstre borcunu ödemediyseniz, kartınızın bloke olması kaçınılmazdır. Kredi kartları, bankalar arasında farklılık gösteren sebeplere göre 30 ilâ 90 günlük süreler arasında bloke olabilmektedirler. Ancak, yaygın olarak pek çok banka, bu süreyi ödenmemiş borcu takip eden 30. günde uygulamaktadır.

Vakıfbank, bir kamu bankası olmasının da vermiş olduğu sebeplere dayandırılarak, ödenmemiş asgari ödemeyi takiben ekstre kesim tarihinin 30. Gününde bloke uygular. Böyle bir durumda, bloke olmuş olan kartınızın kısıtlamasını da kaldırmanız gerekmektedir.

Diğer sebepler ise şöyledir:

  • Ekstrede yer alan asgari ödeme tutarını ödememek
  • Kredi kartı kayıp ise bloke talebi
  • Kredi kartı çalındı ise bloke talebi
  • Kredi kartından şüpheli işlem gerçekleştirildi ise bloke talebi
  • Banka hesaplarınıza haciz koyulması

Tüm bu sebepler dolayısıyla karta bloke işlemi uygulanabilmekle birlikte, çalıntı halleri dışında diğer sebeplerde kart üzerindeki bloke kaldırılabilmektedir. Peki kart blokesi kaldırma işlemi nasıl yapılır ve ihtiyacımız olan belgeler nelerdir?

Vakıfbank Kredi Kartı Blokesi Kaldırma

Vakıfbank kredi kartınıza ait blokenin kaldırılabilmesi için öncelikle kartınızın gecikmeye takılan ödemesini, 90 günlük süre dolmadan önce ödemeniz gerekecektir. Bu noktada asgari ödeme hakkınızı kaybettiğiniz için kart borcunun tamamını kapatmanız durumunda blokeniz çözülebilir.

Ek olarak, kendi talebiniz üzerine şüpheli işlem, kayıp ya da çalıntı kart ihbarı yapmanız halinde, bloke haline geçen kartınızı bulmanız ve sorunu tespit etmeniz halinde, 0850 222 0724 numaralı hattan müşteri hizmetleri ile irtibat kurabilir ve bloke kaldırma talebinde de bulunabilirsiniz.

Vakıfbank kredi kartı için uygulanmakta olan bloke halleri, çalıntı ihbarı kesinleşti ise iptale dönüşecek ve kart blokesi kaldırma işlemi uygulanamayacaktır. Bu işlem yerine sizlere bankanız tarafından yeni bir kart tahsis edilmesi gerekmektedir. Tüm bu işlemler çerçevesinde, talebe bağlı bloke kaldırma işlemleri ya da borç sebebi ile doğan hallerden kaynaklı olan blokeler, borcun ödenmesi ve talebin ortadan kaldırılması sonrası normale dönecektir.

Vakıfbank Kart Blokesi Ne Zaman Kalkar?

Vakıfbank kredi kartlarınıza ilişkin kart blokesi nasıl ve ne zaman kalkar diye düşünüyorsanız, ilk etapta ödemeyi gerçekleştirmeniz ya da kendi oluşturduğunuz kart bloke talebini geri almanız gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından, Vakıfbank kredi kartınız üzerinde bulunan blokeyi en kısa sürede ortadan kaldırmaya çalışacaktır. İlgili blokenin tam olarak kaldırılması ve kartın tekrar aktif hale getirilmesi için geçmesi gereken ortalama süre ise 48-96 saat aralığındadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.