DOLAR
34,1092
EURO
38,1050
ALTIN
2.854,70
BIST
9.964,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Ziraat Bankası Cepbank İptali Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası Cepbank İptali Nasıl Yapılır?
12.01.2022
4
A+
A-

Ziraat cepbank iptal etme, Ziraat bankası cebe havale iptal etme. Ülkemizde milyonlarca müşteriye sahip olan Ziraat Bankası 1863 yılında kurularak günümüze kadar bankacılık alanında faaliyet göstermiş ve şuanda 10 milyona yakın müşteriye sahip olan önde gelen bankalardan biridir. Bankacılık alanında müşterilerine profesyonel hizmet veren banka hem kurumsal hemde bireysel birçok müşteriye sahiptir.

Kurulduğu günden itibaren müşterilerine en iyi bankacılık deneyimini yaşatabilmek için sürekli olarak kendini geliştiren Ziraat Bankası teknolojide yaşanan tüm gelişmeleri sistemlerinde hayata geçirerek yeni çözümler geliştirmektedir. Bu sayede işlemlerini artık daha hızlı gerçekleştiren Ziraat müşterileri günümüzde şubeye gitmeden neredeyse tüm işlemlerini cep telefonlarından hızlıca gerçekleştirebiliyor. Bu işlemlerden biri olan para transferi işlemleri eskiden sadece şubeden yapılabiliyor ve karşı hesaba geçmesi günler sürüyorken artık günümüzde cepbank, havale ve eft gibi yöntemler ile anlık olarak gerçekleşebiliyor.

Ziraat cebe havale ile para transferi de anlık olarak gerçekleşen para gönderme yollarından biridir. Kartsız olarak para transferi yapılmasına imkan sağlayan cebe havale işlemi cepbank olarak bilinmektedir, eğer bu konu hakkında bilgi edinmek ve cebe havale işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek isterseniz cepbank nasıl yapılır başlığına tıklayarak ilgili yazımıza ulaşabilirsiniz. Eğer cepbank işleminizi iptal etmek istiyorsanız makalemizin devamında Ziraat cebe havale iptal etme yollarını öğrenebilirsiniz.

Ziraat Cepbank Nasıl İptal Edilir?

Cepbank işlemini iptal etmek isteyen Ziraat müşterileri bu yöntemlerden birini kullanarak kolayca gönderdikleri parayı geri alabilirler. Ancak bilmelisiniz ki gönderdiğiniz havaleyi karşı taraf çekmeden bu işlemi yapmalısınız. Eğer cepbank yaptığınız kişi parayı çektiyse ne yazık ki işlem gerçekleştiği için iptal yapamayacaksınız.

Ziraat cepbank iptal etme yolları;

  • Müşteri hizmetleri aracılığı ile iptal etme
  • İnternet şubesinden cepbank iptal etme
  • Mobil bankacılık ile cebe havale iptali

Yukarıda paylaştığımız yollar ile Ziraat bankası müşterileri yaptığı cebe havale ile para gönderimlerinin iptal işlemini gerçekleştirerek paralarını geri alabilirler. Cepbank yaptıktan sonra 24 saat içerisinde para çekilmez ise eğer otomatik olarak iptal edilir ve para hesabınıza geri iade edilir.

Müşteri Hizmetleri ile Cepbank İptal Etme

Ziraat müşterileri ile çağrı merkezi aracılığı ile cebe havale iptal işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bunun için Ziraat Bankası çağrı merkezi telefon numarası olan “444 00 00” numarasını arayarak müşteri temsilciniz aracılığı ile cepbank iptali yapabilirsiniz.

Operatöre bağlandıktan sonra müşteri temsilcisine cepbank yaptığınız numarayı yani alıcı kişinin telefon numarasını söyleyin ve bu işlemi iptal etmek istediğinizi belirtin. Banka görevlisi sizden işlem tarihi ve transfer ettiğiniz para miktarı gibi birkaç bilgiyi istedikten sonra cepbank işleminizi iptal edecek ve Ziraat hesabınıza geri iade edecektir.

İnternet Şubesi ile Cepbank İptal Etme

Ziraat cepbank iptal etme işlemini internetten yapmak isteyen kişiler bankanın resmi web sitesine giriş yaparak online bankacılık bilgileri ile giriş yapmaları gerekmektedir. Ziraat bankası hesabınıza giriş yaptıktan sonra menüde gördüğünüz para transferleri seçeneğine tıklayarak “Cepbank” yazısına tıklayınız. Karşınıza gelen ekranda aktif olan cebe havale işlemlerinizi görebilirsiniz.

Burada eğer alıcı kişi parayı henüz çekmediyse iptal et butonuna basarak cepbank işleminizi iptal edebilirsiniz. Eğer alıcı kişi parayı atmden çekti ise bu işlem iptal edilemeyeceği için iptal et butonunu görüntüleyemeyeceksiniz.

Telefondan Cebe Havale İptal Etme

Ziraat müşterileri telefondan mobil şubeye giriş yaparak cepbank işlemlerini iptal edebilirler. Bunun için android veya ios olan cep telefonunuza Ziraat mobil uygulamasını indirin ve online bankacılık bilgileriniz ile uygulamaya giriş yapınız.

Ziraat cepbank iptali için menüde para transferleri sekmesine tıklayın ve açılan ekranda “Cepbank” işaretine tıklayarak aktif olarak bekleyen para gönderim işlemlerinizi görüntüleyebilirsiniz. İptal etmek istediğiniz işlemi seçerek detaylarını görüntüleyin ve “Bu cepbank işlemini iptal et” seçeneğini seçerek ilerleyin. Bir sonraki ekranda “onaylıyorum” butonuna tıklayarak işlemi iptal edebilir ve gönderdiğiniz parayı hesabınıza geri çekebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.